StoryEditorOCM

Ante Budimir zabio za Osasunu u porazu od Real Madrida

Piše hina
16. ožujka 2024. - 20:48

Prilično jednostavno nogometaši madridskog Reala su napravili novi korak prema naslovu prvaka španjolske La Lige, u 29. kolu su u gostima svladali Osasunu 4-2.

Real je poveo već u četvrtoj minuti kada je grubo pogriješila domaća obrana. Vinicius Junior je ukrao loptu i lako postigao prvi pogodak na susretu. Osasuna se brzopoteznu vratila u utakmicu, izjednačila je samo tri minute kasnije.

Strijelac je bio hrvatski napadač Ante Budimir koji je bio na pravom mjestu nakon kornera te je zabio 15. pogodak ove sezone u La Ligi. Trenutačno se nalazi na diobi drugog mjesta ljestvice strijelaca zajedno s Borjom Mayoralom.

Niz pogodaka nastavljen je u 18. minuti kada je Dani Carvajal vratio Real u vodstvo te se nakon toga igralo prilično izjednačeno do 61. minute. S nova brza dva pogotka tada je Real riješio utakmicu. Strijelci su bili Brahim Diaz u 61. te još jednom Vinicius Junior u 64. minuti. Na samom kraju susreta Munoz je postavio konačnih 2-4.

Budimir je za Osasunu igrao do 70. minute, dok je Luka Modrić za Real zaigrao od 72. minute.

Uz utakmicu više vodeći Real opet ima deset bodova prednosti u odnosu na Gironu, dok Barcelona ima 11 bodova manje od Madriđana. Osasuna je ostala na desetom mjestu.

U prvom subotnjem susretu 29. kola španjolske La Lige nogometaši Mallorce su osvojili tri domaća boda nakon pobjede 1-0 protiv Granade. Mreže su mirovale sve do 85. minute kada je gol odluke postigao domaći obrambeni igrač Raillo za konačnih 1-0. Granada je time nastavila negativan ligaški niz, u posljednjih devet nastupa u La Ligi ima tri remija i čak šest poraza.

Granada je ostala na pretposljednjem mjestu ljestvice, dok je Mallorca napravila korak naprijed i sada je na 14. mjestu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. travanj 2024 13:46