StoryEditorOCM
Ostalofutsal

Ulazimo u finiš sezone, čeka nas dalmatinski okršaj u polufinalu, igra se na tri pobjede

Piše Ivan Renić
19. travnja 2024. - 07:33

Vraća nam se futsal! Ulazimo u finiš sezone. I to nakon reprezentativne stanke u kojoj je naša izabrana vrsta izborila plasman na Svjetsko prvenstvo, prvi nakon 24 godine. Dovoljan je bio remi u uzvratu s Poljskom (2:2). U najjačem razredu hrvatskog futsala ostao je kvartet najboljih. Square zahvaljujući svojoj ‘jedinici’ na domaćem terenu dočekuje Olmissum u prvoj utakmici polufinala. Podsjetimo, polufinalne serije igraju se na tri pobjede.

Dubrovčani su u četvrtfinalu bez problema slavili u obje utakmice protiv Osijeka. Bilo je uvjerljivih 5:1 u Gospinom polju, te 3:1 u gostima. Isto su Omišani učinili u derbijima s Novim vremenom. Dvije utakmice i isto toliko pobjeda. Bilo je 3:1 na Ribnjaku i 2:0 u Makarskoj. U dvoboju velikih rivala Makarani su zabili samo jedan pogodak u dva susreta.

image

Dubrovčani se nadaju tituli u ovoj sezoni 

Tonči Plazibat/Cropix

Samo jedna majstorica

Puležani su se također u dva susreta obračunali s Crnicom. Dvaput po 4:0 i lagani prolaz u polufinale. Majstoricu smo gledali samo u ‘navijačkom’ okršaju Futsal Dinama i Torcide. Plavi su slavili u Zagrebu, torcidaši u Splitu. Serija se opet vratila u ‘Dvojku’ Doma sportova gdje je Dinamo bio bolji pred svojim navijačima.

Branitelje naslova očekuje gostovanje u Puli u prvoj utakmici. Druge utakmice na rasporedu su već u nedjelju. Domaćini ostaju isti. Square i Olmissum drugu utakmicu igrat će u nedjelju od 20.30 sati, dok će Stanoinvest Futsal Pula i Futsal Dinamo na teren pola sata ranije, od 20 sati.

Prve utakmice polufinala

Square – Olmissum (danas, 19)

Stanoinvest Futsal Pula – Futsal Dinamo (danas, 20)

Druge utakmice polufinala

Stanoinvest Futsal Pula – Futsal Dinamo (nedjelja, 20)

Square – Olmissum (nedjelja, 20.30).

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. travanj 2024 07:34