StoryEditorOCM

Zadar uvjerljivo slavio protiv Cedevita Olimpije u utakmici za četvrto mjesto

Piše dražen žura
16. ožujka 2024. - 19:27

Zadar je pobjedom protiv Cedevita – Olimpije u ovom trenutku uzeo četvrto mjesto na ljestvici AdmirlaBET ABA lige, jer su se u bodovima poravnali s klubom iz Slovenije. Uz sve Zadrani imaju, dva trijumfa u međusobnim ogledima. Velika borbenost u obrani, te iznimna preciznost, ali i atraktivnost, osobito u razdoblju kad se „ prelamala” donijeli su bodove koji posve izvjesno Eurocup znače! A moglo bi sve skupa pomoći da i Božić u konačnici uzme krunu MVP-a, svoju igru zaključio s 26 poena, sedam skokova i osam asistencija.... I očekivano dvoranom se prolomilo: MVP, MVP potom i pjesma: „ Kako je dobro vidjeti te opet”!

Odličan ulazak zadarske momčad, povukli su Božić i Ramljak, potom i Mazalin. Onda je Lakić u 6. minuti upisao prvu „tricu” na utakmici, brzo mu je uzvratio Coobs! Ali, Zadar se stalno držao oko desetak poena viška, dok su gosti gubili loptu za loptom, što je uvelike plod agresivne obrane suparnika. S dva slobodna bacanja, krenuo je Drežnjak i odveo u tom trenutku na zavidnih plus dvanaest. Nekako se Cedevita - Olimpija trgnula, šut za tri poena realizirao je Dragič, počeli su snižavati razliku, međutim, opet je Lakić imao mirnu ruku i zaustavio napredovanje „ zmajčeka”! Ali, Omić ispod obruča, potom Glas s „tricom” spustili su se na svega minus četiri....Iza toga nakon dugo dugo vremena oglasio se iz velike daljine Božić, uslijedio brzi uzvrat Dragiča. Međutim, Božić je u stilu MVP -a nanizao dodatne tri „ trice” od kojih je potonja bila pravo čudo, stigla je iz očaja i lopta je kroz mrežicu, u ravnini s obručem prošla poput „ rakete”. Dovoljno za delirij na tribinama. Kasnije se i Žganec oglasio s jednom, pa je Zadar u svlačionicu otišao s golemom prednosti 47:31!

O razlici pristupu ogledu, zorno kazuje činjenica kako je Zadar imao svega dvije izgubljene lopte, a Cedevita-Olimpija okruglih deset! Bolje otvaranje nego je „trica” Lakića, nije se moglo ni zamisliti, došlo se do 19 viška, potom je uslijedilo podebljanje nakon odličnog Božićevog skoka i realizacije za dva poena, isto je učinio i Drežnjak, pa se moglo početi odjavljivati utakmicu. Jer 56:33 u 23. minuti, gledano iz gostujućeg kuta, teško se moglo uhvatiti.... Štoviše, gosti su sve više klizili prema provaliji bolnog poraza!

Zadar – Cedevita -Olimpija 88: 65

ZADAR – Dvorana „ Krešimir Ćosić”.

Gledatelja: 5000.

Zadar – Cedevita -Olimpija 88: 65 (23: 13, 24:18, 25:17, 16:17).

Suci: Damir Javor (Slovenija), Josip Radojković (Hrvatska) i Marko Juras (Srbija).

ZADAR: Davis (3), Klarica, Vujačić, Žganec (5), Mazalin(10), Lakić(13), Mekić, Jambrović, Drežnjak(17), Grbić, Božić(26), Ramljak(14).

CEDEVITA - OLIMPIJA: Radović, Radičević(4), Cobbs(7), Glas(11), Blažič (8), Todorović, Horvat, Klobučar, Omić(12), Dragič(13), Shashkov(15), Stewart.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 14:34