StoryEditor
Košarkastigla ‘čestitka‘

Bizarna sankcija osvajaču Kupa:  Zadar kažnjen jer je kondicijski trener na postolje doveo sina

23. ožujka 2020. - 07:49
Zadar, 150220. Dvorana Kresimira Cosica. Utakmica finala Kupa Kresimira Cosica izmedju KK Zadar i KK Cibona. Na fotografiji: slavlje navijaca i igraca Zadra koji su nakon 12 godina osvojili Kup Kresimira Cosica.Luka Gerlanc/Cropix

Koševi na Višnjiku miruju, međutim, nije prestala svaka aktivnost u KK Zadar, jer klupskoj upravi valja odrađivati poslove vezane uz redovito ispunjavanje ranije preuzetih obveza. Nakon sporazumnog raskida ugovora s Bryonom Alleom, na isti način prekinuta je suradnja s Muhammedom Bashirom Ahmedom, koji je već odletio za SAD.

- Obojica su bili iznimno korektni, tako da mogu reći da su obje strane zadovoljne – kazao je Željko Žilavec, direktor kluba.

Ali je Zadrane zatekla nimalo ugodna pošta pristigla s adrese Hrvatskog košarkaškog saveza, a tiče se završnice Kupa Krešimira Ćosića.

- Ostali smo jako iznenađeni odlukom HKS-a koji nas je kaznio s dvadeset tisuća kuna, uz obrazloženje kako nismo poštovali proceduru svečanosti proglašenja pobjednika Kupa. Naime, u HKS tvrde i drže neprimjerenim to što je naš kondicijski trener na pobjedničko postolje doveo i svog četverogodišnjeg sina. Doista, ne znam u čemu je tu grijeh za ovakvu kaznu, ako ima nebrojeno primjera u svijetu da takve situacije nisu rijetke – veli Žilavec.

Odgađanjem svih sportskih natjecanja u koja su uključeni Prvenstvo Hrvatske i regionalna ABA liga, za sobom povlači pitanje kako će se zaključiti sezona, ukoliko se pandemija koronavirusa ne zaustavi. Svi su svjesni da je situacija teška i još se uvijek radi na prijedlozima u što su uključeni i klubovi.

- U stalnom smo kontaktu s vodstvom obje lige, međutim, konačne odluke nema, jer se traži najbolje rješenje. Primjerice, da bi se zaključila HT Premijer liga nedostaje još jedna utakmica, da bi se prihvatilo postojeće stanje. Odmah moram kazati da u ovom trenutku najmanje razmišljamo o tituli, niti je ona kao takva prioritet, puno je važnije da svi igrači i ljudi uopće ostanu zdravi. Zdravlje je na prvom mjestu, onda će utakmica i trofeja biti – zbori Žilavec, kojeg kad je sportska strana u pitanju, brine kako će se rasplesti ABA liga.

- Čini mi se kako je stav da bi trebalo ostaviti postojeće stanje i proglasiti sezonu zaključenom. Moje mišljenje je da nikoga ne treba kažnjavati na način da Zadar kao posljednji na ljestvici ispadne iz lige bez da itko uvaži pretpostavku kako smo u zadnjoj utakmici mogli dobiti Crvenu zvezdu. Nisam ni za tu opciju da se zbog postojećeg stanja treba nekoga zakinuti, konkretno Borac i Split, koji drže prve dvije pozicije u ABA 2 ligi. Mišljenja sam da bi razumno bilo proširiti ligu na 14 klubova, s tim da vodstvo donese odluku kako onda u idućoj sezoni iz lige ispadaju tri kluba – predlaže Žilavec.

Obzirom da se ne igra i ne trenira, postavlja se pitanje ugovora s igračima i trenerima.

- Predstoje nam razgovori sa svima koji imaju ugovor s klubom i vjerujemo u korektno razmišljanje igrače i struke, jer ovo je izvanredna situacija u kojoj svi moraju iskazati razumijevanje – zaključio je Žilavec.

Izdvojeno

10. srpanj 2020 05:53