StoryEditor
Hajdukmobilizacija

Vise drugo mjesto i mač nad glavom: može li se Hajdukova momčad dignuti i u finišu ispuniti zacrtane planove

2. srpnja 2020. - 22:03
Tom Dubravec/Hanza media

Svaka nova utakmica je svoje vrste – Rubikon, ali sad je baš utakmica s Osijekom jedna od onih prijelomnih koje se iščekuju. Prvi je u triptihu tri velika okršaja koji će na svoj način odrediti sudbinu Hajduka u borbi za drugo mjesto koje je postavljeno još prije sezone kao mač nad glavom.

Predsjednik uprave Marin Brbić rekao je lani kako je cilj drugo mjesto i ako se to ne ostvari da će dati ostavku. Uopće ne sumnjamo da će obećanje i izvršiti.

Nismo ga jučer hvatali za riječ, Brbić zna što je rekao i u slučaju da se drugo mjesto ne osvoji stavit će ostavku Nadzornom odboru na stol.

No, nije sad još trenutak o tome razglabati, u Poljudu se nastoje mobilizirati za još jedan pokušaj da momčad digne glavu.

U to ime ako ste se pitali i što je s trenerom, koji je također otprije već rekao kako nije problem da ode, ni glede Tudora nema novosti. Kako je najavio, „idemo pobijedit Osijek”!

Iz Poljuda nema naznaka naprasnih odluka, ako ste pomislili da bi jučer možda mogao biti dan smjena ili raskida. Budimo razumni i strpljivi.

Brbić je davao do zadnjeg trena povjerenje Siniši Oreščaninu prošlog ljeta, čak i kad se solidarizirao s Krešimirom Gojunom, promjena je uslijedila tek nakon kraha s Gzirom.

Onda je u nemogućim uvjetima kad je publika okretala palac dolje Damiru Buriću čekao do zadnjeg trena i s Burićem se rastao koliko god je to mogao džentlmenski, tek kad je polusezona završila.

Svoj mač nad glavom sam je sebi otprije stavio izjavom o drugom mjestu.

Članovi Nadzornog odbora ne izlaze u javnost i što se tiče toga apsolutno su dosljedni na čelu s predsjednikom Benjaminom Perasovićem koji je obećao da će nadzirati na način da ni on ni suradnici neće biti medijski eksponirani.

Međutim, sigurni smo kako smatraju da Hajduku treba kontinuitet, o tome su govorili još kad su došli. Na primjer kontinuitet struke koja se dosad prečesto i prebrzo mijenjala. Zar nije šef struke Mario Stanić rekao kako bi bilo normalno da im se pruže dvije godine strpljenja (stigao je prije šest mjeseci) pa da se tek onda podvuče crta. Zar nisu tek kupili Diamantakosa, a takav napadač baš nasušno treba Tudoru i ovoj momčadi. I trebao bi doći u Poljud gledati meč protiv Osijeka.

Prijelazni rok traje, skicirali su zahvate, a nova sezona će odmah...

Ne bude li Hajduk drugi Brbić će staviti ostavku na stol, to je sigurno. O treneru će odlučit struka, uijek je tako. U Poljudu se drže svi za isti štap od Brbića preko Tudora do Stanića, Kepčije. Nadzornici su za kontinuitet.

Ali jedino što se ne igra dobro i željeni rezultat izostaje i kako krizu prebroditi?

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
15. lipanj 2021 11:11