StoryEditorOCM
Hajdukcsi poljud

Tko je ‘šogorica Ivana‘ koju spominje Ivan Bilić, čovjek označen kao novi predsjednik Hajduka? Pronašli smo je

Piše Pero Smolčić
24. travnja 2024. - 07:27

Ime je izašlo i zasad ga nitko nije demantirao. A bilo je poziva, mogao se netko javiti i reći:

- Ma kakav Ivan Bilić, nije on taj.

A nije. Nije se oglasio ni sami čovjek, označen kao novi predsjednik Uprave Hajduka, nasljednik Lukše Jakobušića.

Njega smo predstavili, a tko će biti u njegovome timu? Hoće li za sobom povući i ljude kojima vjeruje? Jedna od njih mogla bi biti ‘šogorica Ivana‘, kako ju je nazvao na svome profilu objavljenom na stranici tvrtke Eona savjetovanje.

- Dulje vrijeme je razmišljao o pokretanju vlastite firme za poslovno savjetovanje, te je skupa sa svojom bivšom kolegicom i sadašnjom šogoricom Ivanom često razgovarao o dvojnom osamostaljivanju. Iz ideje su zajedno pokrenuli Eoneu – malu firmu za veliki savjet - stoji u rubrici ‘tim‘ na stranici Eona savjetovanja.

Malo ‘bode u oči‘ da je u rubrici ‘tim‘ samo Bilić, tim od jednog čovjeka, no spominje šogoricu Ivanu. Tko je ona?

Sad smo se i mi pozabavili našom ‘forenzikom‘, i otkrili da se radi o Ivani Rapić Dujmović. Evo što kaže njezin profil na stranici Hrvatskog instituta za financije.

‘Ivana Rapić Dujmović, CFE, FCCA, je većinu svoje karijere provela je u Big4 firmama (EY i PwC Hrvatska) pri čemu je 5,5 godina u društvu PwC Hrvatska aktivno sudjelovala u razvoju i pružanju forenzičkih usluga vodeći odjel Forenzike. U Hrvatskoj i regiji radila je na istragama i forenzičkim pregledima, projektima provjere usklađenosti sa specifičnim regulatornim propisima vezanim za prijevare (najčešće s američkim Zakonom o sprečavanju korupcije u inozemstvu – FCPA) ili internim propisima; pružala je podršku u međunarodnim arbitražama i komercijalnim sporovima pred lokalnim sudovima u regiji, usluge prikupljanja korporativnih podataka (corporate intelligence), forenzičku podršku u revizorskim projektima i savjetovanje vezano uz sprečavanje prijevara ili unaprjeđenja u području usklađenosti.

Osim forenzikom, kao ovlašteni revizor, tijekom svoje 20-godišnje profesionalne karijere pružala je i usluge eksterne revizije, ostalih revizorskih usluga (uključujući dogovorene postupke vezano za provjere financijskih izvještaja EU financiranih projekata) i interne revizije te je radila na projektima financijskog dubinskog snimanja tvrtki iz različitih industrija te drugim transakcijski povezanim poslovima u Hrvatskoj i regiji.

Potpredsjednica je Hrvatske podružnice međunarodnog Udruženja ovlaštenih istražitelja prijevara (ACFE – Association of Certified Fraud Examiners) i od 2016. godine druga nositeljica certifikata Ovlaštenog istražitelja prijevara u Hrvatskoj (CFE – Certified Fraud Examiner)‘.

Hoće li i ‘šogorica Ivana‘ biti dio novog Hajduka, vidjet ćemo. No, forenzike neće nedostajati. CSI Poljud.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
05. svibanj 2024 23:34