StoryEditorOCM
Hajdukkrv nije voda

Pogledajte video sa Bile noći u Puli: fotografirala je rodica bivšeg igrača Hajduka, Dalibor je sada u Istri

14. siječnja 2024. - 20:31

Novih 28 članova učlanilo je u Hajduk DPH Pula, tijekom velike fešte u Domu hrvatskih branitelja u Puli, Bile noći priređene u subotu navečer.

Već smo javili prve dojmove s hajdučke zabave u Puli, a evo i novih podataka.

Učlanili smo još 28 navijača, to je dobar podatak, zar ne, oprostite što sam malo promukao, pjevale su se hajdučke pjesme do kasno u noć - izvijestio nas je i objasnio Davor Sabatti, predsjednik Društva prijatelja Hajduka iz Pule.

Pitali smo kako se to dogodilo da čak 30 godina nije bilo Bile noći u Puli?! Odgovorio nam je Dalibor Macan:

- Uvijek je to do ljudi, ima hajdukovaca, ali se nisu pokrenuli, a sad smo moj brat Igor i ja, gospoda Davor Sabatti i Alen Vozila odlučili pomaknuti stvari s mrtve točke. Pogledali smo se i rekli ajmo ća organizirat, bilo je to u doba malo prije Božića, kad smo shvatili da Hajduk i ove zime dolazi u Istru, u Umag. Ajmo ća i bome smo uspjeli. Nazvali Giuliana, našli i band, javili se Hajduku - rekao nam je Macan.

U hotel nisu mogli jer hoteli ili ne rade u ovo doba zime ili imaju već goste, pa su našli Dom hrvatskih branitelja, sjajan prostor kao što se i vidi iz priloženih fotografija.

- Okupilo se 200 ljudi, puni kapacitet, ni igla više nije mogla stati. Karte smo učas rasprodali, interes je bio golem. Zarekli smo se da će ova zabava postati tradicionalna - kaže nam Dalibor.

Osim Nikoličiusa, Šarlije i Lučića bilo je i hajdukovaca iz ostalih Društava prijatelja?

- Naši dragi gosti bili su iz DPH Siska i Slavonskog Broda. S njima imamo bliske odnose, a otvoreni smo za suradnju sa svima, Hajduk je ono što nas veže i spaja - poentirali su Sabatti i Macan.

Uz posebnu zahvalu Hajduku što su na zabavu došli rečeni akteri iz bijelog dresa, a koji su se nebrojeno puta i strpljivo potpisivali i stavljali autogram na hajdučke suvenire, zanimljivo nam je da nam je hajdučki hepening  poslikala i fotografije ustupila Leticija Božac, poznato prezime. Naime, njen rođak je Dalibor Božac (47), bivši prvotimac Hajduka koji je svojedobno, točnije 1999. došao iz Pule/Istre u Hajduk, a danas radi u omladinskom pogonu Istre.

I to je detalj hajdukologije koja nas okružuje, dio Istre koja Hajduka voli.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 12:15