StoryEditorOCM
HajdukMr. Football

On je presudio da pripreme Hajduka budu u Istri, a sad je isplivao razlog zbog kojeg Nikoličius zaobilazi Tursku

18. siječnja 2024. - 11:26

Znamo da već očekujete dnevni raport, pa i meteorološki izveštaj iz Umaga, što javlja hajdučki Vakula, a on se sastoji u samo jednoj riječi, koju možemo stoput ponoviti: kiša, kiša, kiša... Tendencija razvedravanje. Poslije kiše uvijek dolazi sunce, stara je narodna.

No, kiša (nije pljusak, nego sivo, tmurno nebo uporne padaline) neće omest nogometaše Hajduka, današnji raspored je obilat, i ujutro i popodne porcije treninga onako kako to s guštom radoholičara servira trener Mislav Karoglan i njegov stožer istomišljenika.

Nakon serije sunčanih dana kad smo se veselili kako je Istra jednako dobra kao i Turska, Antalya, nije da nam sad nešto smeta, jer i u Turskoj dakako znade kišiti, ali pričalo se o tome i inače, to zašto se došlo u Istru, a nije se potegnulo sve do Turske. Antalya je bila omiljena destinacija gotovo dva desetljeća.

Da pripreme budu u Istri presudio je zapravo sportski direktor Mindaugas Nikoličius. Kad god se ode u Tursku trebaju ti dan-dva barem da se u povratu aklimatiziraš, tako se smatra. Treba ti vremena da se vratiš na "domaće postavke" hladnijeg vremena.

K tome, prvenstvo starta prebrzo i nije bilo ni vremena da ni razloga da se sad u siječnju ode recimo dva tjedna (kraće se ne isplati) u Tursku, bio bi to - kako bi se reklo po domaću - prevelik tramak.

A tramakavanje momčadi za šampionsku sezonu ne bi bilo dobro. Znate kako ono na paketima piše "ne tumbaj". Ovdje u Istri kao da si doma, atmosfera, ugođaj, sve je domaće i po tome znatno prikladnije za ovu zimu, kao i lanjsku. Za šampionske ambicije.

Mr. Football preferira Istru, a treneri se s time slažu. I to što sad dva dana pada kiša, ne može pokvariti kompletno izvanredan osjećaj da su pripreme uspjele, da su uvjeti bili na visokoj razini, i da to kažemo već sada, dva dana prije povratka kući...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
21. travanj 2024 16:36