StoryEditor
HajdukPotučeni agresijom

Komentar Slavena Alfirevića: Hajduk je ovaj put bio bez moći da obuzda nabujalu Rijeku

Piše Slaven Alfirević
9. ožujka 2020. - 21:15
Damir Krajač/Hanza media

Rijeka je zasluženo pobijedila, bila je ovo najlošija igra Hajduka ove sezone koji se nije mogao othrvati agresivnijoj domaćoj momčadi. Ono što je dosad bilo najjače oružje Tudorova Hajduka, agresija, bilo je ove večeri na strani Rijeke. Tukli su Splićane njihovim oružjem

Joža Posavec je spašavao koliko se dalo spasiti, možda mu je ovo i najbolja partija na golu Hajduka, izdržao je sat vremena nečuvane mreže, ali je onda ipak kapitulirao. Posavec, sa Save, a najbolji na Jadranu, baš bi nam pasao naslov, međutim nije izdržao. Bio je storuk u trenutku, uz pomoć grede i vratnice držao je glavu svojima iznad mora, ali to nije bilo dovoljno. Valovi s Kvarnera su i njega nadvisili.

Pobjedu je, dakle, odnio slovenski Nagelsmann, kako mu tepaju na Kvarneru, Simon Rožman, na njega mislimo, strateg na klupi Rijeke kreće stopama Matjaža Keka, otkako je obranu stavio na 3-5-2 i presložio se. Istina, ima i on svojih „žutih minuta”, ali je pobjedom nad Hajdukom umnogome isprao gorku čašu teškog poraza nedavno u Maksimiru.

Hajduk je došao s optimizmom, u standardiziranoj postavi, ali bez prave moći da obuzda nabujalu Rijeku, premoć se stvarala na sredini terena gdje se primjerice Lepinjica zalijepio za Caktaša, pa je i to otežalo hajdučku tranziciju. Sijevalo je najviše oko Posavca, a Pandur na golu Rijeke gotovo da pendrek i palicu „stop” nije ni trebao upotrijebiti. Nešto više u finišu, kad je Rijeka već vodila 2:0. Hajduka u napadu nije bilo nigdje, samo nedovoljne mrvice. Splitski „majstor s mora” tako je u teškoj trilogiji tjedna samo bod upisao u Osijeku, uz poraze od Dinama i Rijeke. Jedan bod, nula golova.

I sad se borba za drugo mjesto iznova zaoštrava, Hajduk je potrošio kredit iz dosadašnjeg dijela prvenstva, Rijeka ga je preskočila. Kad je Tudor zamijenio Tahiraja mislilo smo da će se momčad „crveno-plavih” konsolidirati, jer Tahiraj je baš patio kako su ga probijali (Raspopović). Međutim, tek kasnije su pali golovi, a nitko osim Posavca nije bio na visini.

I crta za VAR, oba pogotka Rijeke su pregledavana, odnosno penal (Caktaševa ruka) dosuđen je nakon intervencija VAR-a, a prethodno je Čolakov pogodak prošao VAR check. Ružno je reći da VAR nekome pomaže, jer pomaže da - ne bude repova. U Varaždinu su primjerice bila tri penala za Hajduk, a sad su na Rujevici procjene s TV-ekrana blagoslovile Hajdukova protivnika.

#HAJDUK

Izdvojeno

30. lipanj 2020 01:00