stdClass Object ( [id] => 1375952 [title] => Karoglan nema luksuz ziheraškog pristupa, teret je veći nego ikad, Hajdukov trener mora napraviti ono što nikad nije [alias] => karoglan-nema-luksuz-ziheraskog-pristupa-teret-je-veci-nego-ikad-hajdukov-trener-mora-napraviti-ono-sto-nikad-nije [catid] => 275 [published] => 1 [introtext] => [fulltext] =>

Tri puta se u svojoj trenerskoj karijeri susretao Mislav Karoglan s Dinamom. Dva puta je to bilo kao trener Hajduka i jednom kao strateg Istre 1961, a ono što je zanimljivo niti jednom nije slavio. Interesantno je da i niti jedan od ova tri susreta nije bio ni u čemu isti. Prvi susret u derbiju imao je u prvom mandatu i od te utakmice ostao je veliki žal jer nije bio drugačiji rezultat.

Remijem 1:1 zaključili su taj susret Hajduk i Dinamo na Poljudu 20. listopada 2022. godine, a bila je to utakmica u kojoj su ‘bijeli‘ pružili jako dobru igru u prvom dijelu, ali nisu je kapitalizirali do kraja.

Drugi susret s Dinamom imao je Karoglan kao trener Istre 1961 ove sezone i on je završio porazom od 0:3 na Aldo Drosini. Nedugo nakon toga Hajduk se rastao s Ivanom Lekom, a njegovo mjesto je brzo popunio Karoglan koji ga je i izgubio od njega u prvom mandatu bez poraza. U istom ritmu nastavio je Karoglan i drugi mandat te podigao Hajduk do prvog mjesta. Nanizao je do posljednjeg derbija odigranog na Maksimiru šest prvenstvenih pobjeda i remi te ušao u relativno opuštenoj situaciji u posljednju utakmici polusezone u kojoj nije smio samo izgubiti.

Nema više ‘tvrdo‘

Tako se i postavio na Maksimiru gdje su ‘bijeli‘ odigrali tvrdo bez konkretnih prijetnji suparničkom golu, ali ostavivši i bez ozbiljnije šanse dinamovce pred svojim vratima. Kako bi se reklo odigrali su pragmatično prema cilju kojeg je opravdalo sredstvo. No takav pristup mnogi su i zamjerili Karoglanu, kao i protivničkom treneru Sergeju Jakiroviću, u kojem je bilo jedino bitno zadržati postojeće pozicije.

Slična situacija čeka Karoglana i Jakirovića ponovno u subotu u prvenstvenom derbiju, a onda i u srijedu u Kupu. Ovog puta za poziciju nije dovoljan remi, a obojica će od svojih momčadi trebati potražiti drugačiju vrstu pragmatizma koji ovog puta neće podnositi ziheraški pristup.

Naime, jasno je svima koji prate HNL da u narednih devet kola ni svih devet pobjeda Hajduku i Dinamu ne garantiraju titulu s obzirom na to da sve ovisi i o Rijeci koja je na proljeće preuzela primat. Rijeku čeka u idućem kolu gostovanje kod Rudeša i ako bi prognozirali po dosadašnjim rezultatima domaćih i gostiju sve osim pobjede momčadi s Kvarnera bilo bi veliko čudo i senzacija.

---

HAJDUK - DINAMO 1:1
21. listopada 2022. 14. kolo HNL-a 22/23

Jesen 2022. Sedma Karoglanova utakmica na klupi Hajduka i prvi Vječni derbi. Iz vremena kada je još promatran kao tek privremeni trener, netko tko je uskočio držati momčad između era Valdasa Dambrauskasa i Ivana Leke, a dolazak potonjeg se već tada “kuhao” u klubu. Nije Hajduk nešto bajno igrao pod Karoglanom, ali bodovi su stizali, pa je derbi dočekao s pet pobjeda i jednim remijem.

Hajduk je furiozno ušao u utakmicu, prvo poluvrijeme je skroz pripalo “bijelima” koje je nosio pun Poljud, dok je u drugom poluvremenu situacija bila suprotna. Na kraju su bodovi podijeljeni (1:1), a remijem je zadovoljniji bio Dinamo koji je zadržao osam bodova razlike na tablici. Iako je Dinamu rezultat bio draži, navijači Hajduka su većinom pohvalili izvedbu svojih ljubimaca, pogotovo nakon nesigurnih izvedbi u prethodnim kolima.

ISTRA 1961. - DINAMO 0:3
29. srpnja 2023. 2. kolo HNL-a

Karoglan je otišao iz Hajduka neporažen, a zamijenio ga je Leko. Ipak, trener iz Zmijavaca je nakon epizode u Hajduku izgradio ime, pa se već u ljeto 2023. vratio u HNL, ovaj put kao trener Istre. Da je znao kako će mu taj mandat završiti, vjerojatno bi radije ostao bez posla. Iako je u prvoj utakmici remizirao protiv Lokomotive u Zagrebu, već u drugoj je teško poražen od Dinama na Drosini. Zagrepčani su glatko i zasluženo pobijedili s 3:0, nema se tu što puno reći. U idućem kolu Istra je na Rujevici potopljena sa 6:0, što je za upravu kluba bilo neoprostivo, pa je Karoglan taj rezultat platio glavom.

DINAMO - HAJDUK 0:0

17. prosinca 2023. 19. kolo HNL-a

Nije prošlo ni tri mjeseca, vratio se Karoglan na mjesto gdje nikada nije poražen. Leko ga je zamijenio, a sada, skoro godinu dana kasnije, situacija je bila obrnuta. Nastavio je Mislav na svoj način, nizao pobjede dok su navijači u grču strepili do zadnjih minuta. Ipak, drugi derbi na klupi Hajduka dočekao je u skroz drugom ambijentu. Igralo se na Maksimiru, a Hajduk je bio taj kojemu je ovaj put odgovarao remi. Tako su se “bijeli” i postavili, “ubili” su utakmicu. Nije Hajduk ništa napravio napadački, samo se fokusirao na svoj gol. Sjetit će te se kako je Kaneko stvarao probleme na krilu, a to je bilo jedino vrijedno spomena nakon susreta koji je završio bez golova. (D. KA.)

---

U posljednjem derbiju Dinamo je imao ukupno devet udaraca od čega tri u okvir gola, dok je Hajduk imao dva udarca koja nisu pronašla okvir, a i posjed je bio tek mrvu više na strani domaćih na Maksimiru. S druge strane u onom prvom derbiju Karoglana na klupi Hajduka njegova momčad je odigrala jako dobro prvo poluvrijeme i to je pragmatičnost koju bi za ovaj derbi trebali imati. Dinamo je u toj utakmici u prvom dijelu imao tek jedan udarac na gol koji nije pronašao put u okvir, a ‘bijeli‘ su imali sedam udaraca od čega su dva išla u okvir te je jedan rezultirao zgoditkom.

Ponoviti mehanizme

Kad bi uspio Karoglan ponoviti mehanizme iz prvog poluvremena tog derbija u kojem je igrao u 4-2-3-1 sustavu to bi i mogao biti potencijalni ključ prema ostvarenju cilja kojeg ‘bijeli‘ imaju za predstojeći susret s Dinamom. U odnosu na tu utakmicu iz listopada 2022. godine Karoglan ima i na papiru kvalitetniju momčad. Karlo Sentić, Chidozie Awaziem, Josip Vuković, Marco Fossati i Stipe Biuk više nisu dio momčadi, kao ni Lukas Grgić, Jan Mlakar, Jani Atanasov i David Čolina koji su imali minutažu u tom susretu, a neće biti ni zbog ozljede Darija Melnjaka.

---

image

Mislav Karoglan i Marko Llivaja na Maksimiru

Goran Mehkek/Cropix
---

Zato na raspolaganju ima Lovru Kalinića i Ivana Lučića na vratima, u obrani ima širinu u vidu Zvonimira Šarlije, Dominika Prpića uz Josipa Eleza te Ismaila Dialla i još uvijek upitnog Filipa Uremovića, a od prve minute bi mogao krenuti i Fahd Moufi na desnom beku. Vezni red umjesto Fossatija i Vukovića čine sad Rokas Pukštas i Niko Sigur, a na krilu umjesto Biuka ima Josipa Brekala. Osim navedenih i klupa ‘bijelih‘ je šira nego u tom derbiju u vidu Laszla Kleinheislera, Leona Dajakua, Yassinea Benrahoua te Nikole Kalinića i drugih.

Dinamo je u međuvremenu ostao bez Dominika Livakovića, Josipa Šutala, Roberta Ljubičića, Mislava Oršića te Petra Bočkaja i Luke Ivanušeca, a zbog ozljede i Sadegha Moharramija. Time su i Zagrepčani oslabili momčad, a u teoriji bi mogli prognozirati izjednačenu utakmicu u subotu. No tako nešto ne bi trebali očekivati, ni razmišljati u tom smjeru, jer samo jedan ishod u svakoj utakmici do kraja sezone drži živim šanse za ostvarenjem sna kojeg ‘bijeli‘ snivaju 19 godina.

---

image

Igor Bišćan i Mislav Karoglan tijekom utakmice Istra 1961 - Dinamo

Damir Škomrlj/Cropix
---

[video] => [gallery] => [extra_fields] => Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => četvrti pokušaj [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [3] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [4] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [5] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [6] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [8] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [9] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [10] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [11] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [12] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [13] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [14] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [15] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [16] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [17] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [26] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [27] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [28] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [29] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [30] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [31] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [32] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [33] => stdClass Object ( [id] => 97 [name] => City Select [value] => (0) [type] => select [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 35 [alias] => CitySelect ) [34] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) [35] => stdClass Object ( [id] => 99 [name] => SD na licu mjesta [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 37 [alias] => SD_na_licu_mjesta ) [36] => stdClass Object ( [id] => 100 [name] => Important article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 38 [alias] => Important_article ) ) [extra_fields_search] => četvrti pokušaj 2 0 4518 2 2 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 [created] => 2024-03-27 10:26:42 [created_by] => 264 [created_by_alias] => Krešimir Milić [checked_out] => 0 [checked_out_time] => 0000-00-00 00:00:00 [modified] => 2024-03-27 18:37:06 [modified_by] => 0 [publish_up] => 2024-03-27 18:37:06 [publish_down] => 0000-00-00 00:00:00 [trash] => 0 [access] => 1 [ordering] => 0 [featured] => 0 [featured_ordering] => 0 [image_caption] => [image_credits] => [video_caption] => [video_credits] => [hits] => 0 [params] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( [enable_css] => 1 [jQueryHandling] => 1.8remote [backendJQueryHandling] => remote [userName] => 1 [userImage] => 1 [userDescription] => 1 [userURL] => 1 [userEmail] => 0 [userFeedLink] => 1 [userFeedIcon] => 1 [userItemCount] => 30 [userItemTitle] => 1 [userItemTitleLinked] => 1 [userItemDateCreated] => 1 [userItemImage] => 1 [userItemIntroText] => 1 [userItemCategory] => 1 [userItemTags] => 1 [userItemCommentsAnchor] => 1 [userItemReadMore] => 1 [userItemOCMPlugins] => 1 [authorsListLimit] => 61 [tagItemCount] => 61 [tagItemTitle] => 1 [tagItemTitleLinked] => 1 [tagItemDateCreated] => 1 [tagItemImage] => 1 [tagItemIntroText] => 1 [tagItemCategory] => 1 [tagItemReadMore] => 1 [tagItemExtraFields] => 1 [tagOrdering] => [tagFeedLink] => 1 [tagFeedIcon] => 1 [genericItemCount] => 61 [genericItemTitle] => 1 [genericItemTitleLinked] => 1 [genericItemDateCreated] => 1 [genericItemImage] => 1 [genericItemIntroText] => 1 [genericItemCategory] => 1 [genericItemReadMore] => 1 [genericItemExtraFields] => 1 [genericFeedLink] => 1 [genericFeedIcon] => 1 [instantArticlesLimit] => 100 [instantArticlesExtraField] => 87 [instantArticlesExtraFieldON] => 2 [instantArticlesCategoriesChildren] => 0 [instantArticlesTitle] => [instantArticlesDescription] => [mainTagCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 396 [2] => 383 [3] => 424 [4] => 250 [5] => 251 [6] => 452 [7] => 252 [8] => 477 [9] => 253 [10] => 254 [11] => 255 [12] => 483 [13] => 256 [14] => 300 [15] => 257 [16] => 258 [17] => 260 ) [relatedItemsCategoriesChildren] => 1 [mobileJsonCustomHomepage] => 0 [mobileJsonQuoteModule] => 0 [mobileJsonWeatherModule] => 0 [mobileJsonLimit] => [mobileJsonObituary] => 0 [mobileApi2Enabled] => 1 [mobileApi2UserAgent] => OCM Mobile Articles [mobileApi2ImagePrefix] => h [mobileApi2ImageSuffix] => 1280 [mobileApi2DefaultAuthorImage] => /images/jpgs/user_face.jpg [mobileApi2TagLimit] => 50 [mobileApi2TagOrdering] => publishUp [mobileApi2TagCategories] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategories0] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 101 [mobileApi2TagExcludeCategories] => Array ( [0] => 318 [1] => 323 [2] => 301 [3] => 406 [4] => 417 ) ) [mobileApi2TagCategories1] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 328 ) [mobileApi2TagCategories2] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 329 ) [mobileApi2TagCategories3] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 327 ) [mobileApi2TagCategories4] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 478 ) [mobileApi2TagCategories5] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 494 ) ) [mobileApi2TagsSearchLimit] => 200 [mainFeedCategories] => Array ( [0] => 240 ) [feedLimit] => 50 [mostPopularFeedLimit] => 20 [feedItemImage] => 0 [feedImgSize] => S [feedItemIntroText] => 0 [feedTextWordLimit] => [feedItemFullText] => 1 [feedTextCharacterLimit] => 300 [feedItemSubtitle] => 1 [feedItemAuthor] => 0 [feedTtl] => 60 [feedDescription] => RSS feeds for Slobodna Dalmacija [feedItemTags] => 0 [feedItemVideo] => 0 [feedItemGallery] => 0 [feedItemAttachments] => 0 [feedBogusEmail] => [feedTopModules] => Array ( [0] => 105 ) [feedTopFbExcludeCategories] => Array ( [0] => 243 [1] => 353 [2] => 333 ) [introTextCleanup] => 0 [introTextCleanupExcludeTags] => [introTextCleanupTagAttr] => [fullTextCleanup] => 0 [fullTextCleanupExcludeTags] => [fullTextCleanupTagAttr] => [xssFiltering] => 0 [linkPopupWidth] => 900 [linkPopupHeight] => 600 [imagesQuality] => 100 [itemImageXS] => 100 [itemImageS] => 200 [itemImageM] => 400 [itemImageL] => 600 [itemImageXL] => 900 [itemImageGeneric] => 300 [catImageWidth] => 100 [catImageDefault] => 1 [userImageWidth] => 100 [userImageDefault] => 1 [commenterImgWidth] => 48 [onlineImageEditor] => sumopaint [imageTimestamp] => 0 [imageMemoryLimit] => [socialButtonCode] => [twitterUsername] => [facebookMetatags] => 1 [facebookImage] => Medium [comments] => 1 [commentsOrdering] => DESC [commentsLimit] => 10 [commentsFormPosition] => below [commentsPublishing] => 0 [commentsReporting] => 2 [commentsReportRecipient] => [inlineCommentsModeration] => 0 [gravatar] => 1 [antispam] => 0 [recaptchaForRegistered] => 1 [akismetForRegistered] => 1 [commentsFormNotes] => 1 [commentsFormNotesText] => [frontendEditing] => 1 [showImageTab] => 1 [showImageGalleryTab] => 1 [showVideoTab] => 1 [showExtraFieldsTab] => 1 [showAttachmentsTab] => 1 [showOCMPlugins] => 1 [sideBarDisplayFrontend] => 0 [staticURL] => https://static.slobodnadalmacija.hr [siteURL] => https://slobodnadalmacija.hr [sseHost] => sse.slobodnadalmacija.hr [lockingArticlesCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 424 [2] => 250 [3] => 251 [4] => 452 [5] => 252 [6] => 477 [7] => 253 [8] => 254 [9] => 255 [10] => 483 [11] => 256 [12] => 257 [13] => 258 [14] => 260 ) [lockingArticlesUnit] => YEAR [lockingArticlesQuantity] => 1 [photoGalleryExtraField] => 63 [photoGalleryExtraFieldON] => 2 [videoGalleryExtraField] => 67 [videoGalleryExtraFieldON] => 2 [tickerModules] => Array ( [0] => 408 [1] => 409 ) [gaEmail] => [mergeEditors] => 1 [sideBarDisplay] => 1 [attachmentsFolder] => [hideImportButton] => 0 [googleSearch] => 0 [googleSearchContainer] => ocmGoogleSearchContainer [OCMUserProfile] => 1 [OCMUserGroup] => 4 [redirect] => 101 [adminSearch] => simple [cookieDomain] => [gatherStatistics] => 1 [article_preview_ocm_category_id] => [taggingSystem] => 1 [lockTags] => 0 [showTagFilter] => 0 [ocmTagNorm] => 0 [ocmTagNormCase] => lower [ocmTagNormAdditionalReplacements] => [recaptcha_public_key] => marko_margeta [recaptcha_private_key] => zoey2013 [recaptcha_theme] => clean [recaptchaV2] => 1 [recaptchaOnRegistration] => 0 [akismetApiKey] => [stopForumSpam] => 0 [stopForumSpamApiKey] => [showItemsCounterAdmin] => 1 [showChildCatItems] => 1 [disableCompactOrdering] => 0 [metaDescLimit] => 150 [enforceSEFReplacements] => 0 [SEFReplacements] => À|A, Á|A, Â|A, Ã|A, Ä|A, Å|A, à|a, á|a, â|a, ã|a, ä|a, å|a, Ā|A, ā|a, Ă|A, ă|a, Ą|A, ą|a, Ç|C, ç|c, Ć|C, ć|c, Ĉ|C, ĉ|c, Ċ|C, ċ|c, Č|C, č|c, Ð|D, ð|d, Ď|D, ď|d, Đ|D, đ|d, È|E, É|E, Ê|E, Ë|E, è|e, é|e, ê|e, ë|e, Ē|E, ē|e, Ĕ|E, ĕ|e, Ė|E, ė|e, Ę|E, ę|e, Ě|E, ě|e, Ĝ|G, ĝ|g, Ğ|G, ğ|g, Ġ|G, ġ|g, Ģ|G, ģ|g, Ĥ|H, ĥ|h, Ħ|H, ħ|h, Ì|I, Í|I, Î|I, Ï|I, ì|i, í|i, î|i, ï|i, Ĩ|I, ĩ|i, Ī|I, ī|i, Ĭ|I, ĭ|i, Į|I, į|i, İ|I, ı|i, Ĵ|J, ĵ|j, Ķ|K, ķ|k, ĸ|k, Ĺ|L, ĺ|l, Ļ|L, ļ|l, Ľ|L, ľ|l, Ŀ|L, ŀ|l, Ł|L, ł|l, Ñ|N, ñ|n, Ń|N, ń|n, Ņ|N, ņ|n, Ň|N, ň|n, ʼn|n, Ŋ|N, ŋ|n, Ò|O, Ó|O, Ô|O, Õ|O, Ö|O, Ø|O, ò|o, ó|o, ô|o, õ|o, ö|o, ø|o, Ō|O, ō|o, Ŏ|O, ŏ|o, Ő|O, ő|o, Ŕ|R, ŕ|r, Ŗ|R, ŗ|r, Ř|R, ř|r, Ś|S, ś|s, Ŝ|S, ŝ|s, Ş|S, ş|s, Š|S, š|s, ſ|s, Ţ|T, ţ|t, Ť|T, ť|t, Ŧ|T, ŧ|t, Ù|U, Ú|U, Û|U, Ü|U, ù|u, ú|u, û|u, ü|u, Ũ|U, ũ|u, Ū|U, ū|u, Ŭ|U, ŭ|u, Ů|U, ů|u, Ű|U, ű|u, Ų|U, ų|u, Ŵ|W, ŵ|w, Ý|Y, ý|y, ÿ|y, Ŷ|Y, ŷ|y, Ÿ|Y, Ź|Z, ź|z, Ż|Z, ż|z, Ž|Z, ž|z, α|a, β|b, γ|g, δ|d, ε|e, ζ|z, η|h, θ|th, ι|i, κ|k, λ|l, μ|m, ν|n, ξ|x, ο|o, π|p, ρ|r, σ|s, τ|t, υ|y, φ|f, χ|ch, ψ|ps, ω|w, Α|A, Β|B, Γ|G, Δ|D, Ε|E, Ζ|Z, Η|H, Θ|Th, Ι|I, Κ|K, Λ|L, Μ|M, Ξ|X, Ο|O, Π|P, Ρ|R, Σ|S, Τ|T, Υ|Y, Φ|F, Χ|Ch, Ψ|Ps, Ω|W, ά|a, έ|e, ή|h, ί|i, ό|o, ύ|y, ώ|w, Ά|A, Έ|E, Ή|H, Ί|I, Ό|O, Ύ|Y, Ώ|W, ϊ|i, ΐ|i, ϋ|y, ς|s, А|A, Ӑ|A, Ӓ|A, Ә|E, Ӛ|E, Ӕ|E, Б|B, В|V, Г|G, Ґ|G, Ѓ|G, Ғ|G, Ӷ|G, y|Y, Д|D, Е|E, Ѐ|E, Ё|YO, Ӗ|E, Ҽ|E, Ҿ|E, Є|YE, Ж|ZH, Ӂ|DZH, Җ|ZH, Ӝ|DZH, З|Z, Ҙ|Z, Ӟ|DZ, Ӡ|DZ, Ѕ|DZ, И|I, Ѝ|I, Ӥ|I, Ӣ|I, І|I, Ї|JI, Ӏ|I, Й|Y, Ҋ|Y, Ј|J, К|K, Қ|Q, Ҟ|Q, Ҡ|K, Ӄ|Q, Ҝ|K, Л|L, Ӆ|L, Љ|L, М|M, Ӎ|M, Н|N, Ӊ|N, Ң|N, Ӈ|N, Ҥ|N, Њ|N, О|O, Ӧ|O, Ө|O, Ӫ|O, Ҩ|O, П|P, Ҧ|PF, Р|P, Ҏ|P, С|S, Ҫ|S, Т|T, Ҭ|TH, Ћ|T, Ќ|K, У|U, Ў|U, Ӳ|U, Ӱ|U, Ӯ|U, Ү|U, Ұ|U, Ф|F, Х|H, Ҳ|H, Һ|H, Ц|TS, Ҵ|TS, Ч|CH, Ӵ|CH, Ҷ|CH, Ӌ|CH, Ҹ|CH, Џ|DZ, Ш|SH, Щ|SHT, Ъ|A, Ы|Y, Ӹ|Y, Ь|Y, Ҍ|Y, Э|E, Ӭ|E, Ю|YU, Я|YA, а|a, ӑ|a, ӓ|a, ә|e, ӛ|e, ӕ|e, б|b, в|v, г|g, ґ|g, ѓ|g, ғ|g, ӷ|g, y|y, д|d, е|e, ѐ|e, ё|yo, ӗ|e, ҽ|e, ҿ|e, є|ye, ж|zh, ӂ|dzh, җ|zh, ӝ|dzh, з|z, ҙ|z, ӟ|dz, ӡ|dz, ѕ|dz, и|i, ѝ|i, ӥ|i, ӣ|i, і|i, ї|ji, Ӏ|i, й|y, ҋ|y, ј|j, к|k, қ|q, ҟ|q, ҡ|k, ӄ|q, ҝ|k, л|l, ӆ|l, љ|l, м|m, ӎ|m, н|n, ӊ|n, ң|n, ӈ|n, ҥ|n, њ|n, о|o, ӧ|o, ө|o, ӫ|o, ҩ|o, п|p, ҧ|pf, р|p, ҏ|p, с|s, ҫ|s, т|t, ҭ|th, ћ|t, ќ|k, у|u, ў|u, ӳ|u, ӱ|u, ӯ|u, ү|u, ұ|u, ф|f, х|h, ҳ|h, һ|h, ц|ts, ҵ|ts, ч|ch, ӵ|ch, ҷ|ch, ӌ|ch, ҹ|ch, џ|dz, ш|sh, щ|sht, ъ|a, ы|y, ӹ|y, ь|y, ҍ|y, э|e, ӭ|e, ю|yu, я|ya [ocmSef] => 0 [ocmSefLabelCat] => content [ocmSefLabelTag] => tag [ocmSefLabelUser] => author [ocmSefLabelSearch] => search [ocmSefLabelDate] => date [ocmSefLabelItem] => 0 [ocmSefLabelItemCustomPrefix] => [ocmSefInsertItemId] => 1 [ocmSefItemIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseItemTitleAlias] => 1 [ocmSefInsertCatId] => 1 [ocmSefCatIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseCatTitleAlias] => 1 [show_page_heading] => 0 [categories] => Array ( [0] => 275 ) [exclude_from_group_by_subcategories] => 0 [menu-anchor_css] => nav__link [menu_text] => 1 [menu_show] => 1 [menu-meta_description] => Najnovije vijesti o Hajduku. [menu-meta_keywords] => vijesti, zanimljivosti, sport, hajduk [secure] => 0 [page_title] => Hajduk [page_description] => SiteMeta Description [page_rights] => [robots] => [inheritFrom] => 0 [num_leading_items] => 2 [num_leading_columns] => 1 [leadingImgSize] => Large [num_primary_items] => 4 [num_primary_columns] => 2 [primaryImgSize] => Medium [num_secondary_items] => 4 [num_secondary_columns] => 1 [secondaryImgSize] => Small [num_links] => 4 [num_links_columns] => 1 [linksImgSize] => XSmall [catCatalogMode] => 0 [catFeaturedItems] => 1 [catOrdering] => publishUp [catPagination] => 2 [catPaginationResults] => 1 [catTitle] => 1 [catTitleItemCounter] => 1 [catDescription] => 1 [catImage] => 1 [catFeedLink] => 0 [catFeedIcon] => 0 [subCategories] => 1 [subCatColumns] => 2 [subCatTitle] => 1 [subCatTitleItemCounter] => 1 [subCatDescription] => 1 [subCatImage] => 1 [catItemTitle] => 1 [catItemTitleLinked] => 1 [catItemFeaturedNotice] => 0 [catItemAuthor] => 1 [catItemDateCreated] => 1 [catItemRating] => 0 [catItemImage] => 1 [catItemIntroText] => 1 [catItemExtraFields] => 0 [catItemHits] => 0 [catItemCategory] => 1 [catItemTags] => 1 [catItemAttachments] => 0 [catItemAttachmentsCounter] => 0 [catItemVideo] => 0 [catItemVideoAutoPlay] => 0 [catItemImageGallery] => 0 [catItemDateModified] => 0 [catItemReadMore] => 1 [catItemCommentsAnchor] => 1 [catItemOCMPlugins] => 1 [itemDateCreated] => 1 [itemTitle] => 1 [itemFeaturedNotice] => 1 [itemAuthor] => 1 [itemFontResizer] => 1 [itemPrintButton] => 0 [itemEmailButton] => 1 [itemSocialButton] => 1 [itemVideoAnchor] => 1 [itemImageGalleryAnchor] => 1 [itemCommentsAnchor] => 1 [itemRating] => 0 [itemImage] => 1 [itemImgSize] => Large [itemImageMainCaption] => 1 [itemImageMainCredits] => 1 [itemIntroText] => 0 [itemFullText] => 1 [itemExtraFields] => 1 [itemDateModified] => 1 [itemHits] => 0 [itemCategory] => 0 [itemTags] => 1 [itemAttachments] => 1 [itemAttachmentsCounter] => 1 [itemVideo] => 1 [itemVideoAutoPlay] => 0 [itemVideoCaption] => 1 [itemVideoCredits] => 1 [itemImageGallery] => 0 [itemNavigation] => 0 [itemComments] => 1 [itemTwitterButton] => 1 [itemFacebookButton] => 1 [itemGooglePlusOneButton] => 1 [itemAuthorBlock] => 0 [itemAuthorImage] => 0 [itemAuthorDescription] => 0 [itemAuthorURL] => 0 [itemAuthorEmail] => 0 [itemAuthorLatest] => 0 [itemAuthorLatestLimit] => 5 [itemRelated] => 1 [itemRelatedLimit] => 2 [itemRelatedTitle] => 1 [itemRelatedCategory] => 1 [itemRelatedImageSize] => Medium [itemRelatedIntrotext] => 0 [itemRelatedFulltext] => 0 [itemRelatedAuthor] => 0 [itemRelatedMedia] => 1 [itemRelatedImageGallery] => 1 [itemOCMPlugins] => 1 [recaptcha] => ) [initialized:protected] => 1 [separator] => . ) [metadesc] => [metadata] => robots= author= title=Karoglan nema luksuz ziheraškog pristupa, teret je veći nego ikad, Hajdukov trener mora napraviti ono što nikad nije page_title=Karoglan nema luksuz ziheraškog pristupa, teret je veći nego ikad, Hajdukov trener mora napraviti ono što nikad nije [metakey] => Mislav Karoglan, HAJDUK, Dinamo, Rijeka, Istra 1961. [plugins] => {"incptvocmimagegalleryIGParameters":"default","incptvocmimagegalleryocmIGposition":"OcmAfterDisplayContent","incptvocmimagegalleryocmIGtheme":"CameraSlideshow","incptvocmimagegalleryImages":["\/images\/slike\/2024\/03\/27\/26217010.jpg","\/images\/slike\/2024\/03\/27\/26226414.jpg","\/images\/slike\/2024\/03\/27\/25362214.jpg"],"incptvocmimagegalleryImageTitles":["Tom Dubravec\/Cropix","Goran Mehkek\/Cropix","Damir \u0160komrlj\/Cropix"],"incptvocmimagegalleryImageDescriptions":["","

Mislav Karoglan i Marko Llivaja na Maksimiru<\/p>","

Igor Bi\u0161\u0107an i Mislav Karoglan tijekom utakmice Istra 1961 - Dinamo<\/p>"],"incptvocmimagegalleryImageFocus":["50:50","50:50","50:50"],"incptvocmimagegalleryImageDimensions":[{"size0":"1920x1282","hd_26217010_1920.jpg":"1920x1080","k_26217010_1280.jpg":"1280x1280","k_26217010_1024.jpg":"1024x1024","k_26217010_640.jpg":"640x640","k_26217010_480.jpg":"480x480","k_26217010_340.jpg":"340x340","k_26217010_220.jpg":"220x220","o_26217010_1280.jpg":"1280x854","o_26217010_1024.jpg":"1024x683","o_26217010_640.jpg":"640x427","o_26217010_480.jpg":"480x320","o_26217010_340.jpg":"340x227","o_26217010_220.jpg":"220x146","h_26217010_1280.jpg":"1280x854","h_26217010_1024.jpg":"1024x683","h_26217010_640.jpg":"640x427","h_26217010_480.jpg":"480x320","h_26217010_340.jpg":"340x227","h_26217010_220.jpg":"220x147","pp_26217010_1280.jpg":"1280x1628","pp_26217010_1024.jpg":"1024x1303","pp_26217010_640.jpg":"640x814","pp_26217010_480.jpg":"480x611","pp_26217010_340.jpg":"340x432","pp_26217010_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1280","hd_26226414_1920.jpg":"1920x1080","k_26226414_1280.jpg":"1280x1280","k_26226414_1024.jpg":"1024x1024","k_26226414_640.jpg":"640x640","k_26226414_480.jpg":"480x480","k_26226414_340.jpg":"340x340","k_26226414_220.jpg":"220x220","o_26226414_1280.jpg":"1280x853","o_26226414_1024.jpg":"1024x682","o_26226414_640.jpg":"640x426","o_26226414_480.jpg":"480x320","o_26226414_340.jpg":"340x226","o_26226414_220.jpg":"220x146","h_26226414_1280.jpg":"1280x854","h_26226414_1024.jpg":"1024x683","h_26226414_640.jpg":"640x427","h_26226414_480.jpg":"480x320","h_26226414_340.jpg":"340x227","h_26226414_220.jpg":"220x147","pp_26226414_1280.jpg":"1280x1628","pp_26226414_1024.jpg":"1024x1303","pp_26226414_640.jpg":"640x814","pp_26226414_480.jpg":"480x611","pp_26226414_340.jpg":"340x432","pp_26226414_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1933","hd_25362214_1920.jpg":"1920x1080","k_25362214_1280.jpg":"1280x1280","k_25362214_1024.jpg":"1024x1024","k_25362214_640.jpg":"640x640","k_25362214_480.jpg":"480x480","k_25362214_340.jpg":"340x340","k_25362214_220.jpg":"220x220","o_25362214_1280.jpg":"1280x1288","o_25362214_1024.jpg":"1024x1030","o_25362214_640.jpg":"640x644","o_25362214_480.jpg":"480x483","o_25362214_340.jpg":"340x342","o_25362214_220.jpg":"220x221","h_25362214_1280.jpg":"1280x854","h_25362214_1024.jpg":"1024x683","h_25362214_640.jpg":"640x427","h_25362214_480.jpg":"480x320","h_25362214_340.jpg":"340x227","h_25362214_220.jpg":"220x147","pp_25362214_1280.jpg":"1280x1628","pp_25362214_1024.jpg":"1024x1303","pp_25362214_640.jpg":"640x814","pp_25362214_480.jpg":"480x611","pp_25362214_340.jpg":"340x432","pp_25362214_220.jpg":"220x280"}],"incptvocmimagegalleryImageUseInGallery":["1","1","1"]} [language] => * [multi_author] => 1 [type_id] => 100 [authors] => Array ( ) [category] => TableOCMCategory Object ( [id] => 275 [name] => Hajduk [alias] => hajduk [description] => [parent] => 255 [extraFieldsGroup] => 9 [published] => 1 [image] => [access] => 1 [ordering] => 1 [params] => {"inheritFrom":"255","catMetaDesc":"","catMetaKey":"","catMetaRobots":"","catMetaAuthor":"","theme":"","num_leading_items":"2","num_leading_columns":"1","leadingImgSize":"Large","num_primary_items":"4","num_primary_columns":"2","primaryImgSize":"Medium","num_secondary_items":"4","num_secondary_columns":"1","secondaryImgSize":"Small","num_links":"4","num_links_columns":"1","linksImgSize":"XSmall","catCatalogMode":"0","catFeaturedItems":"1","catOrdering":"publishUp","catPagination":"2","catPaginationResults":"1","catTitle":"1","catTitleItemCounter":"1","catDescription":"1","catImage":"1","catFeedLink":"0","catFeedIcon":"0","subCategories":"1","subCatColumns":"2","subCatOrdering":"","subCatTitle":"1","subCatTitleItemCounter":"1","subCatDescription":"1","subCatImage":"1","itemImageXS":"","itemImageS":"","itemImageM":"","itemImageL":"","itemImageXL":"","catItemTitle":"1","catItemTitleLinked":"1","catItemFeaturedNotice":"0","catItemAuthor":"1","catItemDateCreated":"1","catItemRating":"0","catItemImage":"1","catItemIntroText":"1","catItemIntroTextWordLimit":"","catItemExtraFields":"0","catItemHits":"0","catItemCategory":"1","catItemTags":"1","catItemAttachments":"0","catItemAttachmentsCounter":"0","catItemVideo":"0","catItemVideoWidth":"","catItemVideoHeight":"","catItemAudioWidth":"","catItemAudioHeight":"","catItemVideoAutoPlay":"0","catItemImageGallery":"0","catItemImageGalleryWidth":"","catItemImageGalleryHeight":"","catItemDateModified":"0","catItemReadMore":"1","catItemCommentsAnchor":"1","catItemOCMPlugins":"1","itemDateCreated":"1","itemTitle":"1","itemFeaturedNotice":"1","itemAuthor":"1","itemFontResizer":"1","itemPrintButton":"0","itemEmailButton":"1","itemSocialButton":"1","itemVideoAnchor":"1","itemImageGalleryAnchor":"1","itemCommentsAnchor":"1","itemRating":"0","itemImage":"1","itemImgSize":"Large","itemImageMainCaption":"1","itemImageMainCredits":"1","itemIntroText":"0","itemFullText":"1","itemExtraFields":"0","itemDateModified":"1","itemHits":"0","itemCategory":"0","itemTags":"1","itemAttachments":"1","itemAttachmentsCounter":"1","itemVideo":"1","itemVideoWidth":"","itemVideoHeight":"","itemAudioWidth":"","itemAudioHeight":"","itemVideoAutoPlay":"0","itemVideoCaption":"1","itemVideoCredits":"1","itemImageGallery":"0","itemImageGalleryWidth":"","itemImageGalleryHeight":"","itemNavigation":"0","itemComments":"1","itemTwitterButton":"1","itemFacebookButton":"1","itemGooglePlusOneButton":"1","itemAuthorBlock":"0","itemAuthorImage":"0","itemAuthorDescription":"0","itemAuthorURL":"0","itemAuthorEmail":"0","itemAuthorLatest":"0","itemAuthorLatestLimit":"5","itemRelated":"0","itemRelatedLimit":"5","itemRelatedTitle":"1","itemRelatedCategory":"0","itemRelatedImageSize":"0","itemRelatedIntrotext":"1","itemRelatedFulltext":"0","itemRelatedAuthor":"0","itemRelatedMedia":"0","itemRelatedImageGallery":"0","itemOCMPlugins":"1"} [trash] => 0 [plugins] => {"customparams_created":"2019-11-04 19:44:34","customparams_modified":"2019-11-04 19:44:34","customparams_videobg":"","customparams_countdown_module":"","customparams_search_template":""} [language] => * [container] => 0 [container_name] => [_tbl:protected] => #__ocm_categories [_tbl_key:protected] => id [_tbl_keys:protected] => Array ( [0] => id ) [_db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object ( [name] => mysqli [serverType] => mysql [connection:protected] => mysqli Object ( [affected_rows] => 1 [client_info] => mysqlnd 5.0.12-dev - 20150407 - $Id: 7cc7cc96e675f6d72e5cf0f267f48e167c2abb23 $ [client_version] => 50012 [connect_errno] => 0 [connect_error] => [errno] => 0 [error] => [error_list] => Array ( ) [field_count] => 18 [host_info] => 127.0.0.1 via TCP/IP [info] => [insert_id] => 0 [server_info] => 5.5.30 [server_version] => 50530 [stat] => Uptime: 4786976 Threads: 5 Questions: 165779334 Slow queries: 71892 [sqlstate] => 00000 [protocol_version] => 10 [thread_id] => 4875040 [warning_count] => 0 ) [nameQuote:protected] => ` [nullDate:protected] => 0000-00-00 00:00:00 [_database:JDatabaseDriver:private] => sdproductiondb [count:protected] => 48 [cursor:protected] => [debug:protected] => [limit:protected] => 0 [log:protected] => Array ( ) [timings:protected] => Array ( ) [callStacks:protected] => Array ( ) [offset:protected] => 0 [options:protected] => Array ( [driver] => mysqli_exabyte [host] => 127.0.0.1 [user] => proxy_user_front04 [password] => b3hX5DrKwjx6 [database] => sdproductiondb [prefix] => sk_ [select] => 1 [port] => 6033 [socket] => ) [sql:protected] => JDatabaseQueryMysqli Object ( [offset:protected] => 0 [limit:protected] => 0 [db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object *RECURSION* [sql:protected] => [type:protected] => select [element:protected] => [select:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => SELECT [elements:protected] => Array ( [0] => category.* [1] => IF(ISNULL(container.catid),false,true) AS container [2] => container.name AS container_name [3] => SEFURL_cr.menuItemID AS sefurl_belonging_menu_item ) [glue:protected] => , ) [delete:protected] => [update:protected] => [insert:protected] => [from:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => FROM [elements:protected] => Array ( [0] => `#__ocm_categories` AS `category` ) [glue:protected] => , ) [join:protected] => Array ( [0] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => LEFT JOIN [elements:protected] => Array ( [0] => #__ocm_containers AS container ON category.id = container.catid ) [glue:protected] => , ) [1] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => LEFT JOIN [elements:protected] => Array ( [0] => #__ocm_sefurl_category_menu_relation AS SEFURL_cr ON category.id = SEFURL_cr.categoryID ) [glue:protected] => , ) ) [set:protected] => [where:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => WHERE [elements:protected] => Array ( [0] => `category`.`id` = '240' ) [glue:protected] => AND ) [group:protected] => [having:protected] => [columns:protected] => [values:protected] => [order:protected] => [autoIncrementField:protected] => [call:protected] => [exec:protected] => [union:protected] => [unionAll:protected] => [selectRowNumber:protected] => ) [tablePrefix:protected] => sk_ [utf:protected] => 1 [utf8mb4:protected] => 1 [errorNum:protected] => 0 [errorMsg:protected] => [transactionDepth:protected] => 0 [disconnectHandlers:protected] => Array ( ) [ocmConfig] => Array ( ) ) [_trackAssets:protected] => [_rules:protected] => [_locked:protected] => [_autoincrement:protected] => 1 [_observers:protected] => JObserverUpdater Object ( [aliases:protected] => Array ( ) [observers:protected] => Array ( ) [doCallObservers:protected] => 1 ) [_columnAlias:protected] => Array ( ) [_jsonEncode:protected] => Array ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [year_lookup] => 0 [link] => /sport/hajduk ) [additional_categories] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 482 [name] => Premium [alias] => premium [parent] => 240 [published] => 1 [trash] => 0 [link] => /vinski-podrum-stari/sponzori ) [1] => stdClass Object ( [id] => 275 [name] => Hajduk [alias] => hajduk [parent] => 255 [published] => 1 [trash] => 0 [link] => /sport/hajduk ) ) [link] => /sport/hajduk/karoglan-nema-luksuz-ziheraskog-pristupa-teret-je-veci-nego-ikad-hajdukov-trener-mora-napraviti-ono-sto-nikad-nije-1375952 [printLink] => /sport/hajduk/karoglan-nema-luksuz-ziheraskog-pristupa-teret-je-veci-nego-ikad-hajdukov-trener-mora-napraviti-ono-sto-nikad-nije-1375952?tmpl=component&print=1 [tags] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 434373 [name] => Mislav Karoglan [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => mislav-karoglan [link] => /tag/mislav-karoglan ) [1] => stdClass Object ( [id] => 310683 [name] => Hajduk [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => hajduk [link] => /tag/hajduk ) [2] => stdClass Object ( [id] => 270251 [name] => Dinamo [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => dinamo [link] => /tag/dinamo ) [3] => stdClass Object ( [id] => 292692 [name] => Rijeka [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => rijeka [link] => /tag/rijeka ) [4] => stdClass Object ( [id] => 316902 [name] => Istra 1961. [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => istra-1961 [link] => /tag/istra-1961 ) ) [imageXSmall] => [imageSmall] => [imageMedium] => [imageLarge] => [imageXLarge] => [extraFields] => stdClass Object ( [SuperscriptTitle] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => četvrti pokušaj [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [contains_infographic] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [Withoutads] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [Photo_gallery] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [promo] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [contains_video] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [premium_content] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [exclude_comments] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [open_link_in_new_window] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [horizontal_crop_of_the_main_photo] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [no_index] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [no_cache] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [dont_show_on_the_front_page] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [related_on_bottom] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [live_button] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [instant_articles] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [s_preporucuje] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [s_voli] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [layout_with_three_photos] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [gallery_in_the_article] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [required_views] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [fullhd_image] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [CitySelect] => stdClass Object ( [id] => 97 [name] => City Select [value] => (0) [type] => select [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 35 [alias] => CitySelect ) [paid_article] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) [SD_na_licu_mjesta] => stdClass Object ( [id] => 99 [name] => SD na licu mjesta [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 37 [alias] => SD_na_licu_mjesta ) [Important_article] => stdClass Object ( [id] => 100 [name] => Important article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 38 [alias] => Important_article ) ) [attachments] => Array ( ) [cleanTitle] => Karoglan nema luksuz ziheraškog pristupa, teret je veći nego ikad, Hajdukov trener mora napraviti ono što nikad nije [num_of_authors] => 0 [author] => Joomla\CMS\User\User Object ( [isRoot:protected] => [id] => [name] => [username] => [email] => [password] => [password_clear] => [block] => [sendEmail] => [registerDate] => [lastvisitDate] => [activation] => [params] => [groups] => Array ( ) [guest] => 1 [lastResetTime] => [resetCount] => [requireReset] => [_params:protected] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( ) [initialized:protected] => [separator] => . ) [_authGroups:protected] => [_authLevels:protected] => [_authActions:protected] => [_errorMsg:protected] => [userHelper:protected] => Joomla\CMS\User\UserWrapper Object ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [link] => /autor/2024-05-19-12-10-59-264 [profile] => stdClass Object ( [id] => 1342 [gender] => m [description] => [image] => 1342.png [url] => [group] => 0 [plugins] => {"customparams_author_school":"","customparams_author_title":"","customparams_author_title_categoryid":"3","customparams_fb_link":"","customparams_tw_link":""} ) [avatar] => /components/com_ocm/images/placeholder/user.png ) [numOfComments] => 0 [mainImage] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/03/27/26217010.jpg [galleryCount] => 3 [hasImage] => 1 [mainImageAuthor] => Tom Dubravec/Cropix [mainImageDesc] => [popup_gallery] => Array ( [0] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/03/27/26217010.jpg [title] => Tom Dubravec/Cropix ) [1] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/03/27/26226414.jpg [title] =>

Mislav Karoglan i Marko Llivaja na Maksimiru

Goran Mehkek/Cropix ) [2] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/03/27/25362214.jpg [title] =>

Igor Bišćan i Mislav Karoglan tijekom utakmice Istra 1961 - Dinamo

Damir Škomrlj/Cropix ) ) [bgPosition] => [text] => {OCMSplitter}

Tri puta se u svojoj trenerskoj karijeri susretao Mislav Karoglan s Dinamom. Dva puta je to bilo kao trener Hajduka i jednom kao strateg Istre 1961, a ono što je zanimljivo niti jednom nije slavio. Interesantno je da i niti jedan od ova tri susreta nije bio ni u čemu isti. Prvi susret u derbiju imao je u prvom mandatu i od te utakmice ostao je veliki žal jer nije bio drugačiji rezultat.

Remijem 1:1 zaključili su taj susret Hajduk i Dinamo na Poljudu 20. listopada 2022. godine, a bila je to utakmica u kojoj su ‘bijeli‘ pružili jako dobru igru u prvom dijelu, ali nisu je kapitalizirali do kraja.

Drugi susret s Dinamom imao je Karoglan kao trener Istre 1961 ove sezone i on je završio porazom od 0:3 na Aldo Drosini. Nedugo nakon toga Hajduk se rastao s Ivanom Lekom, a njegovo mjesto je brzo popunio Karoglan koji ga je i izgubio od njega u prvom mandatu bez poraza. U istom ritmu nastavio je Karoglan i drugi mandat te podigao Hajduk do prvog mjesta. Nanizao je do posljednjeg derbija odigranog na Maksimiru šest prvenstvenih pobjeda i remi te ušao u relativno opuštenoj situaciji u posljednju utakmici polusezone u kojoj nije smio samo izgubiti.

Nema više ‘tvrdo‘

Tako se i postavio na Maksimiru gdje su ‘bijeli‘ odigrali tvrdo bez konkretnih prijetnji suparničkom golu, ali ostavivši i bez ozbiljnije šanse dinamovce pred svojim vratima. Kako bi se reklo odigrali su pragmatično prema cilju kojeg je opravdalo sredstvo. No takav pristup mnogi su i zamjerili Karoglanu, kao i protivničkom treneru Sergeju Jakiroviću, u kojem je bilo jedino bitno zadržati postojeće pozicije.

Slična situacija čeka Karoglana i Jakirovića ponovno u subotu u prvenstvenom derbiju, a onda i u srijedu u Kupu. Ovog puta za poziciju nije dovoljan remi, a obojica će od svojih momčadi trebati potražiti drugačiju vrstu pragmatizma koji ovog puta neće podnositi ziheraški pristup.

Naime, jasno je svima koji prate HNL da u narednih devet kola ni svih devet pobjeda Hajduku i Dinamu ne garantiraju titulu s obzirom na to da sve ovisi i o Rijeci koja je na proljeće preuzela primat. Rijeku čeka u idućem kolu gostovanje kod Rudeša i ako bi prognozirali po dosadašnjim rezultatima domaćih i gostiju sve osim pobjede momčadi s Kvarnera bilo bi veliko čudo i senzacija.

---

HAJDUK - DINAMO 1:1
21. listopada 2022. 14. kolo HNL-a 22/23

Jesen 2022. Sedma Karoglanova utakmica na klupi Hajduka i prvi Vječni derbi. Iz vremena kada je još promatran kao tek privremeni trener, netko tko je uskočio držati momčad između era Valdasa Dambrauskasa i Ivana Leke, a dolazak potonjeg se već tada “kuhao” u klubu. Nije Hajduk nešto bajno igrao pod Karoglanom, ali bodovi su stizali, pa je derbi dočekao s pet pobjeda i jednim remijem.

Hajduk je furiozno ušao u utakmicu, prvo poluvrijeme je skroz pripalo “bijelima” koje je nosio pun Poljud, dok je u drugom poluvremenu situacija bila suprotna. Na kraju su bodovi podijeljeni (1:1), a remijem je zadovoljniji bio Dinamo koji je zadržao osam bodova razlike na tablici. Iako je Dinamu rezultat bio draži, navijači Hajduka su većinom pohvalili izvedbu svojih ljubimaca, pogotovo nakon nesigurnih izvedbi u prethodnim kolima.

ISTRA 1961. - DINAMO 0:3
29. srpnja 2023. 2. kolo HNL-a

Karoglan je otišao iz Hajduka neporažen, a zamijenio ga je Leko. Ipak, trener iz Zmijavaca je nakon epizode u Hajduku izgradio ime, pa se već u ljeto 2023. vratio u HNL, ovaj put kao trener Istre. Da je znao kako će mu taj mandat završiti, vjerojatno bi radije ostao bez posla. Iako je u prvoj utakmici remizirao protiv Lokomotive u Zagrebu, već u drugoj je teško poražen od Dinama na Drosini. Zagrepčani su glatko i zasluženo pobijedili s 3:0, nema se tu što puno reći. U idućem kolu Istra je na Rujevici potopljena sa 6:0, što je za upravu kluba bilo neoprostivo, pa je Karoglan taj rezultat platio glavom.

DINAMO - HAJDUK 0:0

17. prosinca 2023. 19. kolo HNL-a

Nije prošlo ni tri mjeseca, vratio se Karoglan na mjesto gdje nikada nije poražen. Leko ga je zamijenio, a sada, skoro godinu dana kasnije, situacija je bila obrnuta. Nastavio je Mislav na svoj način, nizao pobjede dok su navijači u grču strepili do zadnjih minuta. Ipak, drugi derbi na klupi Hajduka dočekao je u skroz drugom ambijentu. Igralo se na Maksimiru, a Hajduk je bio taj kojemu je ovaj put odgovarao remi. Tako su se “bijeli” i postavili, “ubili” su utakmicu. Nije Hajduk ništa napravio napadački, samo se fokusirao na svoj gol. Sjetit će te se kako je Kaneko stvarao probleme na krilu, a to je bilo jedino vrijedno spomena nakon susreta koji je završio bez golova. (D. KA.)

---

U posljednjem derbiju Dinamo je imao ukupno devet udaraca od čega tri u okvir gola, dok je Hajduk imao dva udarca koja nisu pronašla okvir, a i posjed je bio tek mrvu više na strani domaćih na Maksimiru. S druge strane u onom prvom derbiju Karoglana na klupi Hajduka njegova momčad je odigrala jako dobro prvo poluvrijeme i to je pragmatičnost koju bi za ovaj derbi trebali imati. Dinamo je u toj utakmici u prvom dijelu imao tek jedan udarac na gol koji nije pronašao put u okvir, a ‘bijeli‘ su imali sedam udaraca od čega su dva išla u okvir te je jedan rezultirao zgoditkom.

Ponoviti mehanizme

Kad bi uspio Karoglan ponoviti mehanizme iz prvog poluvremena tog derbija u kojem je igrao u 4-2-3-1 sustavu to bi i mogao biti potencijalni ključ prema ostvarenju cilja kojeg ‘bijeli‘ imaju za predstojeći susret s Dinamom. U odnosu na tu utakmicu iz listopada 2022. godine Karoglan ima i na papiru kvalitetniju momčad. Karlo Sentić, Chidozie Awaziem, Josip Vuković, Marco Fossati i Stipe Biuk više nisu dio momčadi, kao ni Lukas Grgić, Jan Mlakar, Jani Atanasov i David Čolina koji su imali minutažu u tom susretu, a neće biti ni zbog ozljede Darija Melnjaka.

---

image

Mislav Karoglan i Marko Llivaja na Maksimiru

Goran Mehkek/Cropix
---

Zato na raspolaganju ima Lovru Kalinića i Ivana Lučića na vratima, u obrani ima širinu u vidu Zvonimira Šarlije, Dominika Prpića uz Josipa Eleza te Ismaila Dialla i još uvijek upitnog Filipa Uremovića, a od prve minute bi mogao krenuti i Fahd Moufi na desnom beku. Vezni red umjesto Fossatija i Vukovića čine sad Rokas Pukštas i Niko Sigur, a na krilu umjesto Biuka ima Josipa Brekala. Osim navedenih i klupa ‘bijelih‘ je šira nego u tom derbiju u vidu Laszla Kleinheislera, Leona Dajakua, Yassinea Benrahoua te Nikole Kalinića i drugih.

Dinamo je u međuvremenu ostao bez Dominika Livakovića, Josipa Šutala, Roberta Ljubičića, Mislava Oršića te Petra Bočkaja i Luke Ivanušeca, a zbog ozljede i Sadegha Moharramija. Time su i Zagrepčani oslabili momčad, a u teoriji bi mogli prognozirati izjednačenu utakmicu u subotu. No tako nešto ne bi trebali očekivati, ni razmišljati u tom smjeru, jer samo jedan ishod u svakoj utakmici do kraja sezone drži živim šanse za ostvarenjem sna kojeg ‘bijeli‘ snivaju 19 godina.

---

image

Igor Bišćan i Mislav Karoglan tijekom utakmice Istra 1961 - Dinamo

Damir Škomrlj/Cropix
---

[event] => stdClass Object ( [BeforeDisplay] => [AfterDisplay] => [AfterDisplayTitle] => [BeforeDisplayContent] => [AfterDisplayContent] => [OCMBeforeDisplay] => [OCMAfterDisplay] => [OCMAfterDisplayTitle] => [OCMBeforeDisplayContent] => [OCMAfterDisplayContent] =>
Tom Dubravec/Cropix Goran Mehkek/Cropix Damir Škomrlj/Cropix
Goran Mehkek/Cropix

Mislav Karoglan i Marko Llivaja na Maksimiru

Damir Škomrlj/Cropix

Igor Bišćan i Mislav Karoglan tijekom utakmice Istra 1961 - Dinamo

[OCMUserDisplay] => [OCMCommentsCounter] => [OCMCommentsBlock] => ) [jcfields] => Array ( ) [image] => [imageWidth] => 600 [comments] => Array ( ) [absoluteURL] => https://slobodnadalmacija.hr/sport/hajduk/karoglan-nema-luksuz-ziheraskog-pristupa-teret-je-veci-nego-ikad-hajdukov-trener-mora-napraviti-ono-sto-nikad-nije-1375952 [emailLink] => /component/mailto/?tmpl=component&template=site&link=a91b2ab0038df9aad9015d813446daaa616caf37 [twitterURL] => http://twitter.com/intent/tweet?text=Karoglan+nema+luksuz+zihera%C5%A1kog+pristupa%2C+teret+je+ve%C4%87i+nego+ikad%2C+Hajdukov+trener+mora+napraviti+ono+%C5%A1to+nikad+nije&url=https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fsport%2Fhajduk%2Fkaroglan-nema-luksuz-ziheraskog-pristupa-teret-je-veci-nego-ikad-hajdukov-trener-mora-napraviti-ono-sto-nikad-nije-1375952 [socialLink] => https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fsport%2Fhajduk%2Fkaroglan-nema-luksuz-ziheraskog-pristupa-teret-je-veci-nego-ikad-hajdukov-trener-mora-napraviti-ono-sto-nikad-nije-1375952 )
Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => četvrti pokušaj [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [3] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [4] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [5] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [6] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [8] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [9] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [10] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [11] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [12] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [13] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [14] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [15] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [16] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [17] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [26] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [27] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [28] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [29] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [30] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [31] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [32] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [33] => stdClass Object ( [id] => 97 [name] => City Select [value] => (0) [type] => select [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 35 [alias] => CitySelect ) [34] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) [35] => stdClass Object ( [id] => 99 [name] => SD na licu mjesta [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 37 [alias] => SD_na_licu_mjesta ) [36] => stdClass Object ( [id] => 100 [name] => Important article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 38 [alias] => Important_article ) )
StoryEditorOCM
Hajdukčetvrti pokušaj

Karoglan nema luksuz ziheraškog pristupa, teret je veći nego ikad, Hajdukov trener mora napraviti ono što nikad nije

Piše Krešimir Milić
27. ožujka 2024. - 19:37

Tri puta se u svojoj trenerskoj karijeri susretao Mislav Karoglan s Dinamom. Dva puta je to bilo kao trener Hajduka i jednom kao strateg Istre 1961, a ono što je zanimljivo niti jednom nije slavio. Interesantno je da i niti jedan od ova tri susreta nije bio ni u čemu isti. Prvi susret u derbiju imao je u prvom mandatu i od te utakmice ostao je veliki žal jer nije bio drugačiji rezultat.

Remijem 1:1 zaključili su taj susret Hajduk i Dinamo na Poljudu 20. listopada 2022. godine, a bila je to utakmica u kojoj su ‘bijeli‘ pružili jako dobru igru u prvom dijelu, ali nisu je kapitalizirali do kraja.

Drugi susret s Dinamom imao je Karoglan kao trener Istre 1961 ove sezone i on je završio porazom od 0:3 na Aldo Drosini. Nedugo nakon toga Hajduk se rastao s Ivanom Lekom, a njegovo mjesto...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. svibanj 2024 14:11