StoryEditor
HajdukDimitris Diamantakos

Grk na Poljudu: ‘Mogu samo čestitati Hajduku. Odličan je igrač, pravi napadač, hladnokrvan u realizaciji‘

Piše Slaven Alfirević
20. svibnja 2020. - 12:20
AFP

Kakav je Dimitris Diamantakos? Razapeli smo odmah mrežu informacija u nadi da će grčki napadač koji stiže iz Njemačke biti (puno) bolji nego li su tu bili njegovi prethodnici. A uvijek se od stranca traži nešto više, najbolje...

Toni Listeš, rodom Splićanin, novinar, godinama radi već u Muenchenu u redakciji Sky newsa, danonoćno uređivanje sportskih vijesti. Upućen je u nogometna zbivanja:

- St. Pauli se nadao da će ga negdje unovčiti, prodati, ali očito im je ušao u zadnje mjesece ugovora i sad to neće biti slučaj. Ne znam za ovu zadnju utakmicu kad je zamijenjen, ali ranije je imao ozljedu, međutim to je od toga što je veliki borac. I uvijek hoće igrati. Ne štedi se. Koliko znam zdrav je i sto posto fit.

- Sad se kaže da je naučio slušati svoje tijelo i da je pažljiviji, ranije bi se lako ozlijedio, stekao je iskustvo. Dobar napadač koji je prvi strijelac ekipe na listi St. Paulija. Vijest da ide u Hajduk se probila i do nas, ali St. Pauli još ne želi ništa potvrdit. Oni su očekivali da će produžit ugovor i nisu sretni ovakvim raspletom – kaže nam kolega Listeš s Marienplatza.

U Koelnu je Franjo Vranjković, agent nogometaša, Grk nije „njegov”, ni u njegovoj agenciji, ali kako je Vranjković (imao je svojedobno ponudu za Zlatka Dalića u Kinu, što je naš izbornik odbio) vezan za dalmatinsko i hrvatsko područje, prati Hajduka, ima sjajan uvid u scenu i kaže:

- Mogu im samo čestitati. Odličan je igrač, pravi napadač. Po meni kao „tvrdi” Klasnić. Ima brzinu, ne smeta mu kad ga netko tuče i čupa, otrgne se. Hladnokrvan je u realizaciji. A ima južnjački temperament, osjeti se to u igri, zato je sigurno i odabrao doći u Split. Sad će Hajduk moći do kraja osmisliti igru preko bokova kad će imati pravog centarfora. Njemu „igraju” visoke i niske lopte i nije sebičan – ispričao nam je Vranjković.

#DIMITRIS DIAMANTAKOS#HAJDUK

Izdvojeno

02. lipanj 2020 02:46