StoryEditor
Hajdukpojačanje godine

Grčki napadač potpisao za Bijele trogodišnji ugovor i odmah pristao na smanjenje plaće. Porobija: Očekujem da će zabijati dvostruko

Piše Jurica Radić/Sportske novosti
24. svibnja 2020. - 12:12
Axel Heimken/AFP

Dimitrios Diamantakos, 27-godišnji grčki napadač, broji posljednje tjedne u St. Pauliju. Potpisao je Grk za Hajduk, od 1. srpnja je igrač Bijelih s trogodišnjim ugovorom, potvrdio nam je menadžer Ivan Porobija koji je u Hamburgu uz igračeva zastupnika Karasavidisa finiširao transfer kojem je prethodio i liječnički pregled, pišu Sportske novosti.

- Zadovoljni smo realiziranim poslom koji se pripremao još od početka godine - kazao je Porobija.

Ugovor sa St. Paulijem istječe Diamantakosu 30. lipnja, stoga je ulaskom u zadnjih šest mjeseci ugovora ušao u poziciju pregovaranja s potencijalnim novim klubovima. Izabrao je Hajduk i to je naišlo na mnoštvo pitanja. Kako je igrač koji je pet godina proveo u Bundesligi izabrao, za njega, sasvim novu ligu i zemlju? Nakon Karslruhea, Bochuma i St. Paulija stiže među Bijele...

Mjesečno 20.000

- Pregovori su odrađeni na ljudskoj bazi i projektu koji je Diamantakosu prezentiran. Svidio mu se projekt razvoja momčadi, a vjerujem da je i južnjački temperament odigrao ulogu. Zasitio se Diamantakos igranja u Njemačkoj, očito je htio promijeniti zrak što bi rekli. Jer, imao je i ponude iz druge lige Engleske i Njemačke, ali uspjeli smo ga nagovoriti na dolazak u Hajduk.

Još je Porobija dodao kako je struka Hajduka sa Stanićem i Kepčijom odradila jako važan dio posla u dovođenju Diamantakosa, a pritom je još jedan detalj jako bitan. Dapače, izuzetno je važan i bit će ogledni primjer za sve igrače koji će eventualno ovog ljeta preći u Hajduk.

- Grk je potpisao smanjenje plaće kao i svi ostali igrači Hajduka. Jasno nam je rekao: “Ako su potpisali svi, onda potpisujem i ja.”
U praksi to znači da će Grk nekoliko startnih mjeseci dolaskom u Hajduk, kao i svi ostali mu suigrači, imati 40 % manju plaću koja će se vratiti nakon mjeseca studenoga, a pritom ide i 20 % smanjenja koje spada u nepovratni minus.

- Sve mu je prezentirano, svi uvjeti koji vrijede za kompletnu momčad Hajduka.

Koliko će visok ugovor imati Diamantakos, jasno je da nam Porobija nije otkrio. Ipak je to poslovna tajna, ali sigurno ugovor nije manji od onoga što je primao u St. Pauliju. Sportske novosti neslužbeno doznaju da će imati 20.000 eura neto mjesečno. Kakav će status u klubu imati do kraja sezone? Osam je utakmica na rasporedu u drugoj Bundesligi.

Na ledu u Njemačkoj

- U St. Pauliju su upoznati s činjenicom da je igrač prošao liječnički i potpisao za Hajduk, stoga je logično očekivati da neće imati minutažu kao oni što ostaju u klubu.

Ima li pravo nastupa za Hajduk u srpnju, s obzirom na to da je ugovor s Bijelima od 1. srpnja, a prvenstvo završava 25 dana kasnije?

- Druga Bundesliga posljednje kolo sezone ima 28. lipnja i potom igrač dolazi u Hajduk. Za sada nije regulirano pitanje igranja za Hajduk, jer transferni rok u HNL-u počinje tek od 27. srpnja. Ali tražit će se odgovor i na to pitanje.

Puno se očekuje

Ove sezone Diamantakos je postigao osam golova u 15 utakmica druge Bundeslige. Koliko očekujete u Hrvatskoj?

- Dvostruko!

Bit će i više nastupa, neće ostati samo na 15 utakmica, moglo bi biti i golova... Puno se očekuje od Dimija kako ga prijatelji zovu. Dimi dolazi od Dimitrios, a kada dođe u Split već će dobiti nadimak od navijača Bijelih. Milevskij je bio Mile Whiskey, Ohandza je nosio nadimak Frane Zolja... Nema straha, naći će se nešto i za Dimija.

#DIMITRIOS DIAMANTAKOS#HAJDUK

Izdvojeno

07. srpanj 2020 06:24