StoryEditorOCM
Hajdukdojam ne vara

Karoglanov džoker bio je ključ pobjede nad Istrom i djeluje puno bolje kad uđe s klupe. Postoje dva razloga za to

6. ožujka 2024. - 15:06

Statistika mnogim nogometnim fanovima baca mrak na oči, pogotovo onima koji još uvijek žale za onim romantičnim vremenima kada se nije težilo tome da svaki igrač na terenu bude što bliži dobro programiranom i uvježbanom stroju.

Istina je da brojke uglavnom ništa ne znače bez odgovarajućeg konteksta, ali često služe da bi skrenule pažnju na nešto važno, ili da bi nam na neki način potvrdile dojam koji nam se javi dok gledamo utakmicu.

Leon Dajaku je prošlu subotu protiv Istre 1961 ušao u igru odmah na startu drugog poluvremena i nakon samo dvije minute na terenu sjajno asistirao Filipu Krovinoviću za jedini gol na utakmici. U tvrdoj utakmici po teškom terenu koja se svodila na duele i prekršaje, Dajaku je osim asistencije u samo 45 minuta na terenu upisao i tri ključna dodavanja (najviše) te 3/6 uspješnih driblinga (također najviše).

Taj segment izuzetno je važan kada se igrom ne može probiti protivnički blok, kojeg je, usput, uigrao majstor defenzive Paolo Tramezzani, a na kraju se pokazao vrijednim tri boda.

Nakon te njegove predstave, ne samo da je potvrdio imidž "džokera s klupe", već je dodatno postao izražen dojam da je Dajaku zapravo puno bolji kada uđe s klupe nego kada započne utakmicu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
30. travanj 2024 08:23