StoryEditorOCM
Hajduk‘Hobotnica‘

Čelnici Hajduka i PAOK-a uoči utakmice našli su se na zajedničkom ručku, evo tko je bio poseban gost Bijelih

Piše Frane Vulas
10. kolovoza 2023. - 16:36

Delegacije Hajduka i PAOK-a našle su se na zajedničkom ručku uoči večerašnje utakmice hrvatskog i grčkog kluba na Poljudu. Splitski i solunski klub sastat će se na travnjaku večeras s početkom u 21 sat na Poljudu u sklopu prve utakmice 3. kola kvalifikacija Konferencijske lige. No, čelnici dva kluba sastali su se već i danas poslijepodne, za zajedničkim, službenim ručkom u gradu pod Marjanom.

To su lijepe vijesti i u kontekstu nedavnog tragičnog događaja koji se zbio u Ateni, u ponedjeljak, dan prije planiranog termina utakmice AEK-a i Dinama. Tada je u navijačkim sukobima ubijen jedan navijač AEK-a, a u sljedećim danima priopćenjima su ‘ratovali‘ AEK koji krivicu prebacuje na klub iz Maksimira i Dinamo. Uoči današnjeg sraza hrvatskog i grčkog kluba sve protiče u prijateljskim tonovima, a delegacije klubova sjele su za isti stol kao što je i normalno.

Poseban gost Hajduka ovom prigodom bio je proslavljeni bivši vratar ‘bijelih‘ Tonči Gabrić. Bio je Gabrić prava ‘hobotnica‘, ključna karika u plasmanu Hajduka u povijesno četvrtfinale Lige prvaka u sezoni 1994/95, a poveznica je ova dva kluba zbog toga što je od 1991. do 1993. bio vratar PAOK-a.

image

Tonči Gabrić

Nikša Stipaničev/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
01. svibanj 2024 20:42