StoryEditorOCM
HajdukO smjeni

Bivši trener Hajduka: ‘Neka svatko odgovara za svoj dio posla. Jakobušić nije kriv za dovođenje igrača i igru‘

Piše Frane Vulas
8. travnja 2024. - 20:17

Odlukom Nadzornog odbora Hajduka Lukša Jakobušić više nije predsjednik Uprave ‘bijelih‘. Poraz u Rijeci bio je kap koja je prelila čašu. Očajni drugi dio sezone Hajduka je od ‘titule‘ jesenskog prvaka doveo do situacije da početkom travnja u prvenstvu zaostaje deset bodova za Rijekom i pet za Dinamom koji ima i utakmicu manje, dok je eliminacijom od kluba iz Maksimira u polufinalu ostao bez prilike da obrani Rabuzinovo sunce. Uz sve to nakon tog susreta izbili su i navijački neredi na Poljudu i po gradu Splitu. Bivšeg vratara i trenera Hajduka Ivana Pudara nazvali smo za komentar odlaska čelnog čovjeka kluba s Poljuda.

- Ne bavim se politikom, samo trenerskim dijelom, nogometom, taktikom. Samo me teren zanima, samo to mogu komentirati – kazao nam je u startu Pudar. Ipak je još dodatno elaborirao.

- Jakobušić kao predsjednik Uprave nije utjecao na igru i rezultate. U tom segmentu nije kriv, ali ako je smijenjen zbog nekih drugih stvari. On kao predsjednik Uprave nije odgovoran za dovođenje igrača, nego sportski direktor, za igru je zadužen trener... Predsjednik se bavi politikom kluba, sportski direktor dovođenjem i prodajom igrača, trener terenom. Neka svatko odgovara za svoj dio posla. Opet, ako se možda netko dirao u tuđi dio posla... Neka odluče tko je za što kriv, po tome neka svatko izvlači zaključke – rekao je Pudar.

image

Ivan Pudar

Duje Klarić/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
23. travanj 2024 01:31