StoryEditorOCM
Domaći nogometSuperSport HNL

Sergej Jakirović: Nije bilo lako nakon one šamarčine...Baturina je osjetio peckanje

Piše sport sd
17. ožujka 2024. - 20:07

Dinamo je nakon neuspješnog prvog poluvremena ipak uvjerljivo savladao Rudeš. Modri su 3:0 pobjedom, režiranom golovima Živkovića, Brodića i Sučića, stigli na samo minus jedan u odnosu na drugoplasirani Hajduk, s tim da imaju i utakmicu manje. Za mikrofone MaxSporta utakmicu su prokomentirali trener domaćih Davor Mladina i gost Sergej Jakirović.

Prvi je govorio poraženi Mladina.

- Ispada da se možemo 60 minuta držati protiv ovakve ekipe, ali to nije dovoljno. Moram svakako čestitati svojim momcima na porazu, što je gadno za kazati, ali odradili su vrlo dobar posao, i taktički, i trkački. Presudili su momenti dekoncentracije, ponovila nam se situacija kao protiv Lokomotive. Mislim da to nije do kondicije, već manjka koncentracije i naravno veće kvalitete Dinamove momčadi.

Otkrio je i nadolazeće planove.

- Mi ćemo se boriti svaku utakmicu do kraja, pokušat ćemo isprofilirati mlađe igrače za iduću sezonu, radimo na tome sve učestalije. Dat ćemo svoj maksimum svaku utakmicu, zasad uspijevamo izdržati 60 minuta, ali očito je potrebno 90 minuta. Dogovorili smo sada u pauzi utakmicu s Celjem, nakon toga nam slijedi Rijeka, bit će to slična priča kao s Hajdukom i Dinamom. Borit ćemo se do kraja, cilj nam je skupiti još određeni broj bodova

Jakirović kaže da nije bilo jednostavno poslije 1:5 poraza od PAOK-a u Solunu.

- Imali smo kontrolu od početka, radi lošeg terena ili krivih odluka nismo dobro reagirali, imali smo nekoliko lijepih prilika. Iz kornera smo otvorili, radimo ih stalno, onda je puno bilo lakše i završili smo na najbolji mogući način. Dobili smo šamarčinu u Grčkoj, nije bilo jednostavno, moji igrači su karakterni, ali nije bilo jednostavno. Tražili smo novu energiju, imali smo i plan b, dobro smo odradili utakmicu.

Pohvalio je i protivničku momčad.

- Rudeš se zadnjih utakmica digao, moraš se dobro potruditi da ih pobijediš, bilo je potrebno strpljenje. Mislim da je to dobro funkcioniralo, moramo se dobro odmorit, regenerirati, slijedi pauza, moramo raditi. Čekaju nas dva najveća derbija u Hrvatskoj, znamo koliko su nam to važne utakmice.

Martin Baturina izašao je iz igre neposredno nakon prvog pogotka. Legao je na travnjak i zatražio izmjenu.

- Osjetio je peckanje, grč. Napravit ćemo sve preglede, sad se mora javiti i reprezentaciji, vidjet ćemo što je s mišićem. Ovo nam je 14. utakmica u zadnjih mjesec i pol, tijekom pauze nećemo igrati prijateljske utakmice, možda samo protiv sebe - rekao je Jakirović.

Nakon početnih izjava za MAX Sport kanal, treneri su se na utakmicu osvrnuli i na konferenciji za medije.

- Ponavlja se priča kao i ranije, 60 dobrih minuta protiv nominalno jačeg protivnika. Nismo mogli pratiti ritam Dinama, naročito sa zamjenama. Opet smo dobro parirali dobar dio utakmice, ali se javlja ista boljka. Kondicijska sprema nije bila presudna, trenutak dekoncentracije kod prekida nam se dogodio i primili smo pogodak. Dali smo još jednom priliku mladim igračima, nadamo se dalje u prvenstvu uhvatiti koji bod protiv jačih ekipa - rekao je glavni trener Rudeša.

Kako iskusno strateg Rudeša vidi "utrku" za naslov HNL-a?

- "Mrtva utrka" do kraja prvenstva. Rijeka je stanjem na tablici nominalan favorit, ali sve je moguće - zaključio je Mladina.

Sergej Jakirović bio je zadovoljan prikazanim od svoga sastava.

- Čestitam igračima na dobroj utakmici. Mislim da smo imali kontrolu u većini utakmice, bili smo dosta u posljednjoj trećini protivnika. Imali smo neke krive odluke u prvom poluvremenu, zatim smo napravili neke izmjene i nastavili inicijativom. Otključali smo Rudeš prekidom i kasnije zabili još dva pogotka - rekao je strateg Dinama.

Martin Baturina asistirao je u 60. minuti, a zatim nakon samo jedne minute napustio igru radi ozljede zadnje lože. Ipak, još se ne zna ozbiljnost povrede..

- Pojavio se neki grč, više od toga ne znamo. Ide na reprezentativno okupljanje, pa ćemo vidjeti nakon pregleda koliko je ozbiljno. Ako nešto bude ozbiljnije, bit će to ogroman udarac za nas. Diktira našu igru, sigurno da je veliki problem ako dođe do dulje pauze - komentirao je Jakirović.

Na poziciji desnog beka svih 90 minuta odigrao je Pierre-Gabriel, koji se dojmom nameće za veću minutažu..

- Pokazao se dosta čvrst, što smo očekivali. Prošao je puno ozbiljnog nogometa u karijeri i radi odličan posao. Lako se prilagodio s obzirom na kolege Francuze u obrani - zaključio je Jakirović.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 06:17