StoryEditor
Domaći nogometKrizni menadžment

Član Uprave Modrih u kontroli štete: Podmetanje je da Dinamo provodi mjere Zdravka Mamića

Piše Mladen Bariša
31. ožujka 2020. - 13:08
Damir Krajač/Hanza media

‘’Krizne mjere’’ koje je proteklog tjedna obznanila Uprava GNK Dinamo nisu polučile željeni efekt. Štoviše, kriza se produbila. Nakon neprihvaćanja klupskih uvjeta Dinamovi su nogometaši, zajedno s trenerom Bjelicom, izloženi linču javnosti. Raspušten je stručni stožer. Navijači su pak ‘’ukrasili’’ grad uvredljivim porukama braći Mamić ...

 - Trebamo krenuti od činjenice da gospodarska aktivnost stoji i klub svakodnevno trpi štetu. Mjere koje smo donijeli imaju za cilj očuvanje radnih mjesta i zaštitu ugovora igrača, kao najveće stavke u proračunu kluba (30 od ukupno 52 milijuna eura, op.a.) – tvrdi član Dinamove Uprave, Krešimir Antolić.

Igrači i trener imaju zabranu javnih istupa, no u neformalnoj konverzaciji tvrde kako ozbiljnih razgovora o toj zahtjevnoj problematici de facto – nije bilo!?

 - Budući da se trener nalazi u Klagenfurtu, kontaktirali smo ga telefonom. On je naše mjere decidirano odbio. No, razgovarali smo s kapetanom i dvojicom igrača. I oni su odbili naš prijedlog. Podsjećam, radi se o 15-16% smanjenja ugovorenih primanja na godišnjoj razini. Igrači su međutim bili stava da im klub treba sve isplatiti do lipnja, a onda ćemo vidjeti – kako dalje. Moje je mišljenje da se igrači nisu snašli, a možda niti razumjeli naše namjere.

Je li to bio dostatan razlog da ih se javno diskreditira?

 - Nitko iz kluba nijednom rečenicom nije kazao ništa protiv igrača i trenera.

No, smijenjen je stožer Nenada Bjelice, a on je u medijima dobio tretman ‘’financijskog balasta’’, kojega bi se klub volio riješiti.

- Nenad Bjelica je trener Dinama pod ugovorom još 16 mjeseci. Bio sam svjedokom njegovog dovođenja u klub i mogu demantirati sve koji tvrde da se Dinamo Bjelice želi riješiti. Da smo to željeli učiniti onda bismo ga maknuli prošle sezone nakon poraza u finalu Kupa. A mi smo potpisali novi ugovor i udvostručili mu plaću. Glede stožera Uprava kluba nije imala izbora. Oni su se na naše mjere pismeno očitovali, odbacujući ih. Da bismo sačuvali autoritet poslodavca reagirali smo na jedini mogući način.

Koliko je u izradi ‘’paketa kriznih mjera’’ Upravni odbor Dinama bio autonoman? Odnosno, je li stvarni autor Zdravko Mamić?

- Autor je Uprava kluba. Predsjednica Vlatka Peras je 20 godina u klubu, Alma Peternel ima i međunarodnu karijeru (u europskoj Udruzi klubova). Također i ja. Svi smo mi odgovorni, kompetentni, ali i predani Dinamu. Nekakve zapovijedi ili nalozi Zdravka Mamića, samo su ružna podmetanja – tvrdi Antolić.

#KREŠIMIR ANTOLIĆ#DINAMO

Izdvojeno

03. lipanj 2020 20:13