StoryEditor
Domaći nogomettrener svih trenera

Ćiro Blažević: Ako igrači sami nisu svjesni da je utakmica protiv Rusije ‘biti ili ne biti‘, onda nisu ni zaslužili nositi svetu hrvatsku majicu

13. listopada 2021. - 10:17

- Dobar dan, šjor Ćiro, kako ste? - nazvali smo legendarnog Miroslava Blaževića za komentar aktualnih zbivanja u hrvatskoj reprezentaciji.

- Dobro sam, dijete moje. Borim se i nadam se da ću se izboriti - uzvratio nam je “trener svih trenera”. Hrabro se bori protiv opake bolesti i stoga nam je uvijek drago kad se odazove, kad čujemo njegov glas s druge strane.

Pratio je, naravno, utakmicu Hrvatske i Slovačke (2:2).

Trudili se do kraja

- Ne možemo zamjeriti ništa našim igračima. Trudili su se do kraja, ali rezultat je taj koji je uvijek presudan - počeo je Ćiro i nastavio:

- Slovaci su bili opasni jer su bili opušteni i mogli su se izraziti bez ikakve ručne kočnice za razliku od nas koji nismo ušli kako smo očekivali. Činilo mi se da smo bili suviše nonšalantni. Dobro je da nismo izgubili jer smo mogli i to, dva puta smo gubili, a onda se još dogodio taj poništeni gol pred kraj.

Ovakav rasplet čak možda i nije toliko loš jer sada znamo da nam protiv Rusije igra samo pobjeda. Nema mjesta kalkulacijama.

- Pametno si to rekao, sine. Ako momci ne pokažu da zaslužuju mjesto na najvećoj svjetskoj predstavi, počet ću sumnjati u njihovu svijest.

Blažević je uvjeren u izravan plasman Hrvatske u Katar, bez dodatnih kvalifikacija.

- Veliki sam optimist jer naša mladost ima takav koncentrat kvalitete koji mi daje za pravo tako misliti. Novi mladi igrači koji dolaze još imaju velikog prostora za napredak i njihov će učinak svakom sljedećom utakmicom biti bolji.

Ne treba posebna motivacija

A kako bi Ćiro, koji je i sam kao izbornik proživljavao dramatične završetke kvalifikacijskih ciklusa, “napalio” igrače uoči odlučujućeg okršaja s Rusima u Splitu?

- Za dvoboj kao ovaj protiv Rusije nikome ne treba ništa posebno kazati da ga se motivira. Ako igrači sami nisu svjesni da je to utakmica “biti ili ne biti”, onda nisu ni zaslužili nositi svetu hrvatsku majicu - jasan je Blažević.

item - id = 1134597
related id = 0 -> 1136745
related id = 1 -> 1136420
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
22. listopad 2021 00:14