StoryEditor
Domaći nogometTri kluba su u igri

Bivši igrač Bijelih na cijeni: Vukovića zovu na Otok, bit će funti i Hajduku

Piše Slaven Alfirević
4. kolovoza 2019. - 15:00
111vuk

Josip Vuković bi mogao donijeti nov devizni zalogaj Hajduku, pisali smo proljetos kako je nekoć zadnji vezni "bijelih", sad već sa 27 godina na leđima postigao zapaženo ime u Portugalu igrajući za Maritimo iz Funchala, sa Madeire gdje i sada trenira i čeka rasplet svoje transfer-sage.

Englezi ga zovu, tri su klubu u điru, Aston Villa, Southampton i Leeds United, ali ga Maritimo drži i nastoji postići što veću cijenu.

Sudeći po britanskim tiskovinama i portalima, cijena je oko dva milijuna funti i sad se Maritimo premišlja.

Dobre igre navele su skaute da ga ponude na Otok i on s otoka Madeire lako bi mogao na pravi Otok, britanski, među Engleze.

Spominje se da je mogao i u Francusku i u Rusiju no, koliko znamo nije točno da je odbio bilo koju od opcija, naprosto je u rukama gazde Maritima koji gleda kako će ga najbolje unovčiti.

Lijepo je znati da postoji interes za njega, da se prašina diže kad se kaže "nekoć malo poznat igrač HNL-a doseže visoku cijenu u Engleskoj". Kako god okreneš, Hajdukova škola, pa čak i onda kad su ga se u Poljudu olako riješili.

Igrao je osim za Hajduk još i za Istru i Split, napose kaljenje u Dugopolju, onda je epizodu imao u Vitezu, u BiH u doba trenera Branka Karačića, pa je igrao u Ukrajini za Olimpik iz Donjecka, odakle su ga "ćapili" Portugalci. Pravac Maritimo.

Da sad Hajduk igra s Guimaraesom, Vitorijom, imali bismo stručnog sugovornika. Ovako u Guimaraes ide Ventsplis.

Uglavnom, nitko nije prorok u svome selu. Mi što pamtimo jest da ga je pokojni Stanko Poklepović uvijek hvalio na sva usta.

I sad se čeka iskorak Josipa Vukovića, iskrcavanje na Britaniju, gotovo da je u pitanju odbrojavanje.

Kažu Portugalci, A Bola, ide putem Filipa Krovinovića, koji je iz Benfike zakoračio u WBA...

#ENGLESKA#JOSIP VUKOVIĆ#MARITIMO

Izdvojeno

07. srpanj 2020 20:01