StoryEditorOCM
Borilački sportoviuspjeh u bangkoku

Zdravstvenim problemima usprkos: Hrvatskoj četiri medalje na Svjetskom prvenstvu u tajlandskom boksu

18. svibnja 2023. - 10:17

Ni trovanje hranom nije spriječilo hrvatske reprezentativce da ostvare sjajne rezultate na Svjetskom muaythai prvenstvu u Bangkoku. 

Zdravstvenim problemima usprkos, a zbog kojih su naši predstavnici morali predati dvije polufinalne borbe (!), osvojene su četiri medalje, jedna srebrna i tri brončane, što je baš velik uspjeh ako se zna da je nastupilo ukupno šestero naših reprezentativaca. Konkurencija je bila nikad jača, s obzirom da je Svjetska federacija slavila trideseti rođendan ovo je bilo nikad brojnije Svjetsko prvenstvo po broju sudionika. U Bangkok je došlo više od stotinu zemalja sa svih kontinenata.

Hrvatska u Top Tenu

Najuspješnija od naših bila je, po tko zna koji put već, Helena Jurišić s osvojenim srebrom u kategoriji do 71 kilograma. Splićanka, članica Mornara, već nas je navikla na brojne uspjehe i da se sa svakog velikog natjecanja vraća s nekom od medalja. Karijera je duga, protkana nizom velikih ostvarenja.

S Tajlanda, prijestolnice ovoga sporta, u Hrvatsku su stigle i tri bronce. Jednu je uzela Lucija Bilobrk (do 75 kilograma), baš su uspješne te Splićanke, a zanimljivo je da su dvije muške bronce osvojili imenjaci Vito Košar (do 86 kg) i Vito Stojčić (do 75 kg). Eto, ako ste željni svjetskih medalja i zovete se Vito, na dobrome ste putu...

Uz četvero osvajača medalja nastupili su još i Ivan Bertić (do 81 kg) i Anđela Pandža (do 57 kg). 

Postignutim rezultatima Hrvatska se još jednom svrstala među deset najuspješnijih zemalja svijeta tajlandskog boksa što svakako veseli predsjednika Saveza Marija Franića i izbornika Ivana Rudana, kao i direktora reprezentacije Darija Jurišića i trenera Marija Košara, ovo je potvrda njihova uspješnog i kvalitetnog rada. I, kako kažu, na ovome ne misle stati, već pripremaju nove planove i projekte, za nove uspjehe, podizanje popularnosti ovoga sporta u Hrvatskoj i sve većoj masovnosti članova.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
02. svibanj 2024 05:30