StoryEditor
Borilački sportoviulaz slobodan

Sutra navečer u Splitu kreće prva boksačka liga u povijesti Hrvatske, a mnogi inozemni boksači otkazali su nastup zbog straha od koronavirusa

Piše V. B.
6. ožujka 2020. - 22:33
Damir Krajač/Arhiva/Hanza Media

Dvorana Košarkaškog kluba Split na Gripama sutra navečer će se iznimno transformirati u boksačku arenu. Lopte, obruče i mrežice zamijenit će ring, konopci i rukavice. Razlog je novoosnovana Pevex liga koja počinje baš u Splitu i koja će tijekom sljedećih nekoliko mjeseci obići Hrvatsku. Predsjednik Hrvatskog boksačkog saveza Bono Bošnjak objasnio je o čemu se radi:

- Prvi put u povijesti hrvatskog boksa formirali smo ligu, hvala generalnom sponzoru na podršci. Kroz ukupno osam kola obići ćemo još Zadar, Rijeku, Pulu, Osijek, Koprivnicu i Zagreb te time pomoći našim boksačima da dobiju jake mečeve sa suparnicima iz drugih zemalja. Vjerujem da će publika uživati.

Predviđeno je pet borbi s početkom u 19 sati, a od 20 sati kreće izravan prijenos na Sportskoj televiziji. Ulaz je slobodan, a osim za prestiž, boksat će se i za – premije.

- Za pobjedu dajemo 500 eura, a za poraz 250 eura – otkrio je Bošnjak i dodao kako bi bilo više boksača da nije koronavirusa.

- Trebali su nam doći Mađari, Talijani i Nijemci, ali se plaše koronavirusa. Bit ćemo uskraćeni za još bolje borbe, ali smo se popunili našim boksačima i s par iz BiH. Bit će dobar boks.

U cijeloj priči oko Pevex lige angažiran je i legendarni Željko Mavrović, direktor marketinga HBS-a, koji je uvjeren kako će ova liga pomoći mladim boksačima probiti se u svijet profesionalaca, dok je šef Boksačkog saveza SDŽ Boris Vujević zadovoljan što se na ovaj način promovira boks u županiji i Splitu.

Pevex liga označit će kraj pojedinačnog prvenstva Hrvatske u boksu za mlađe seniore i žene koje se protekla dva dana također održavalo u Splitu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

02. prosinac 2020 20:23