StoryEditorOCM

Splićanka stigla do bronce na Grand Prixu: ‘Pokazala sam da i kada još nisam na sto posto spreme da pripadam vrhu‘

Piše Hina
10. ožujka 2024. - 23:12

Hrvatska judašica Karla Prodan (JK „Pujanke“ – Split) osvojila je brončanu medalju na IJF Grand Prix-u u austrijskom Linzu.

U borbi za brončanu medalju kategorije do 78kg Prodan je pobijedila Japanku Rinoko Wadu nakon što je borba otišla u golden score. Nakon skoro dvije minute produžetaka, Prodan bacanjem za wazari pobjeđuje izuzetno nezgodnu Wadu iz Japana.

- Težak dan, trud se isplatio! Prezadovoljna sam, što s borbama, što s cijelim danom i naravno medaljom. Prvenstveno mi je drago da sam se dobro borila, da sam dobro izgledala na tatamiju, da sam se dobro osjećala, da nisam bila pod pritiskom, ukočena i da sam na kraju krajeva dala sve od sebe. Pokazala sam da i kada još nisam na 100% od spreme da pripadam vrhu i da sam to drugima pokazala - kazala je 25-godišnja Splićanka, koja je danas imala sveukupno pet borbi, a slavila je u četiri.

Dan je otvorila pobjedom protiv domaće predstavnice Marlene Hunger, no, već u drugom kolu imala je zahtjevan zadatak protiv stare poznanice Kosovarke Loriane Kuka koju pobjeđuje nakon četiri minute borbe. Prodan je poražena u četvrtfinalu protiv Ukrajinke Yelyzavete Litvinenko nakon dvije minute borbe, a borbu za broncu je osigurala pobjedom nad Japankom Mao Izumu.

- Dvije Japanke, ali svaka borba za sebe, rade skroz različite stvari, ali trener i ja smo pripremili različite taktike. U repasažu je možda malo lakše išlo, ali ovdje za treće mjesto golden score. Znala sam da će biti teško, Japanke kao Japanke. Mislim da svi u svijetu džuda znaju kako se boriti s njima - kazala je za kraj Prodan.

Zadovoljstvo nije krio niti izbornik ženske reprezentacije koji je dodao:

- Nisam znao da je toliko dana prošlo, znam da smo se dvije godine borili s ozljedama, stvarno je bilo uspona i padova. Znam da smo jako dugo bili na dnu, što fizički, što psihički, ali jednostavno se nismo predavali i evo Karla je još jedan put dokazala da je Karla Prodan – Karla Prodan i da je najjača kada je najpotrebnije. Izuzetno sam ponosan kao njen trener i izbornik na nju, na ovaj rezultat, danas je bila izuzetno dobra - dodao je za kraj Vladimir Preradović.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 21:10