StoryEditorOCM

Predsjednica Saveza s ponosom se osvrnula na Europsko prvenstvo u Zagrebu: ‘Idemo sad po medalju u Pariz‘

Piše Sport SD
1. svibnja 2024. - 10:46

Četverodnevno Europsko prvenstvo za seniore i seniorke u Zagrebu završilo je u nedjelju navečer, Hrvatska je osvojila peto mjesto u konkurenciji mješovitih ekipa.

Hrvatska je u poretku medalja završila na šestom mjestu: s jednom zlatnom (Barbara Matić/-70) i jednom brončanom medaljom (Lara Cvjetko/-70), plus tri peta mjesta (Zlatko Kumrić/-100, Katarina Krišto/-63, mješoviti tim) i sedmo mjesto (Ana Viktorija Puljiz/-52).

- Vrlo smo zadovoljni, ali i olakšanje nam je što je sve prošlo glatko. Apsolutno smo zadovoljni što se tiče organizacije i sporta. Održali smo riječ i održali impresivno Europsko prvenstvo. Apsolutni vrhunac svakako je bila pobjeda Barbare Matić. Ne možete baš planirati zlatnu medalju. Ali Barbara je to učinila pred svojom publikom. Bio je to trenutak naježenja. Pogotovo kad je na postolju bila i Lara Cvjetko. Na kraju krajeva, jako smo zadovoljni i Katarinom, Anom Viktorijom i Zlatkom, hrabro su se borili - rekla je dr. sc. Sanda Čorak, predsjednica Hrvatskog judo saveza, s vidnim ponosom rezimirajući rezultate.

image
Damir Krajač/Cropix

- Kamp za djecu bio je apsolutni vrhunac – s 1100 sudionika iz 35 zemalja. Velika hvala Nunu Delgadu, vodio je show na savršen način. Djeca ga obožavaju. Mladi su napravili sjajnu atmosferu tijekom završnih blokova. Već sada možemo reći da će 2025. godine biti i Dječiji kamp u Crnoj Gori.

Ključna riječ Pariz izaziva posljednju rečenicu Sande Čorak:

- Moramo konačno osvojiti našu prvu olimpijsku judo medalju ovog ljeta. Tada bi pritjecalo još više sredstava. To je za nas izuzetno važno! 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
03. svibanj 2024 13:16