StoryEditor

Korčulanin Dinko Šegedin i službeno dobio BiH državljanstvo: još uvijek ima šansu plasirati se na Igre u Tokijo

Piše Hina
31. svibnja 2020. - 16:25
Dinko Šegedin će ubuduće nastupati za BiHPrivatni album

Bivši hrvatski taekwondo reprezentativac 27-godišnji Korčulanin Dinko Šegedin odlukom Vijeća ministara i službeno je dobio državljanstvo Bosne i Hercegovine pa će ubuduće nesmetano braniti boje reprezentacije susjedne države.

Šegedin je još u veljači ove godine, zajedno s Marijom Štetić iz zagrebačke Dubrave, predstavljen kao novi taekwondo reprezentativac BiH, a oboje se nalaze među 20 najboljih svjetskih boraca u svojim težinskim kategorijama.

Sad je i službeno potvrđeno da je Šegedinu dodijeljeno državljanstvo susjedne države, a u nedjelju su bosansko-hercegovački mediji objavili da su jamstvo za Korčulanina dali Teakwondo savez i Olimpijski odbor BiH.

Prema Zakonu o državljanstvu BiH, stranac za dobivanje državljanstva te zemlje treba, između ostaloga, imati odobren stalni boravak najmanje tri godine, dovoljno poznavati jezike naroda i pismo BiH, ne smije biti osuđivan i protjerivan iz susjedne države.

Dinko Šegedin sudjelovao je na svjetskim i europskim natjecanjima te ostvarivao odlične rezultate među kojima su brojne medalje na G1 i G2 turnirima. Trenutno se nalazi u TOP 20 na svjetskoj rang-listi što mu daje šanse za plasman na Olimpijske igre u Tokiju sljedeće godine.

Izdvojeno

05. kolovoz 2020 19:27