StoryEditor
Borilački sportovigodišnja nagrada

Hrvatski boksački savez dobio veliko europsko priznanje

Piše Hina
24. lipnja 2021. - 22:40

Hrvatski boksački savez (HBS) dobio je godišnju nagradu Europskog bosakčkog saveza (EUBC) "Best project" za najbolje projekte u razvoju boksa kao najbolji savez koji u maloj zemlji odlično i predano radi na razvoju, podizanju kvalitete i zanimanju za boksački sport.

To je najveće priznanje za HBS unazad 30 godina, a uime saveza nagradu je na gala-večeri na Europskom prvenstvu U-22 u Roseto degli Abruzziju primio predsjednik Bono Bošnjak.

Visoko priznanje dobiva na značenju jer je dodijeljeno u godini kada Hrvatski boksački savez slavi 100. godišnjicu osnutka i organiziranog bavljenja boksom u Hrvatskoj.

U pokretanju inicijativa i projekata Hrvatskog boksačkog saveza značajna je i višestruko korisna suradnja sa znanstvenicima i Kineziološkim fakultetom u Splitu, posebno s profesorom Sašom Krstulovićem koji vrlo aktivno surađuje i s EUBC-om.

"Izuzetna mi je čast i zadovoljstvo primiti nagradu od Europske federacije koja je prepoznala naš nesebičan rad i trud zadnjih nekoliko godina. Uz pomoć svih članica naše konfederacije, hrvatski boks je napredovao u svim smjerovima. Hrvatska stvara boksače, radi na unapređenju infrastrukture, organizira boksačke spektakle i ono najvažnije, Hrvatska sve to želi podijeliti sa svima u Europi i svijetu. Želimo da svi zajedno rastemo i da razvijamo boks jer to je jedini način i put ka uspjehu. Rastimo zajedno da bi pobjeđivali zajedno. Hvala još jednom na svemu i Hrvatska je tu za vas, kao što ste vi u ovom prelijepom trenutku uz našu zemlju", naglasio je Bošnjak.

item - id = 1108217
related id = 0 -> 1116020
related id = 1 -> 1011543
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
16. rujan 2021 06:52