Ticker 1

Prijelomna vijest

Ticker 2

StoryEditor

Boksački spektakl na Gripama otvorio vrata: U Split dovodimo reprezentaciju u najjačem sastavu

Piše PSD.
11. ožujka 2020. - 21:36
Boksačka liga puni je pogodakHBS

U prekrasnoj atmosferi u dvorani na splitskim Gripama, nakon dugo godina bez boksa u Splitu, započela je novoosnovana Pevex liga.

Oko 800 gledatelja moglo je uživati u mečevima splitskih boraca koji su pokazali kvalitetan boks nekoliko puta podižući publiku na noge.

- Zaista sam sretan i radostan što je Pevex liga krenula iz Splita. Split se pokazao kao jako dobar domaćin te imam samo riječi zahvale za cjelokupnu organizaciju boksačkih događanja protekla tri dana. Publika je mogla uživati u mečevima koji su bili kvalitetni usprkos činjenici da smo zbog situacije s korona virusom morali napraviti izmjene parova - kazao je predsjednik HBS-a Bono Bošnjak, te otkrio planove vezane za Split:

- Nakon što smo imali zaista prekrasnu boksačku večer odmah nakon završetka imali smo jedan kratki sastanak gdje smo donijeli odluku da u Split ubrzo dovodimo hrvatsku reprezentaciju u najjačem sastavu koja će se suprotstaviti također jednom nacionalnom timu. U planu su nam Italija, Mađarska, Rusija, Irska ili Bugarska. Vidjet ćemo kako stvari stoje s kalendarom nama i našim sportskim protivnicima

U Splitu se održao i sastanak Izvršnog odbora HBS-a te je donešena ključna odluka vezana za kvalifikacije za Olimpijske igre u Tokiju. Svi boksači idu i imati će priliku ostvariti san odlaska na Igre. HBS je iz vlastitih sredstava osigurao boksačima odlazak na kvalifikacijski turnir u Londonu.

Na prvenstvu Hrvatske za mlađe seniore i žene koje je održano također u Splitu, čije finalne borbe su bile uvertira Pevex lige, za najboljeg boksača proglašen je Antonio Grabić iz zagrebačkog Leonarda, a za najbolju boksačicu Sara Kos iz BK Petar Zrinjski iz Zagreba.

#BOKSAčKO PRVENSTVO

Izdvojeno