StoryEditorOCM
SplitZBOR GRAĐANA U PETAK

Uzbuna na Mertojaku! Hitno se sastali kotarski čelnici: ‘Kako su se s Gradom Splitom dogovarali bez nas?!‘

Piše Frano Kiso
24. travnja 2024. - 20:41

Prava je uzbuna nastala na Mertojaku nakon što je naš kolega Sandi Vidulić jutros izašao sa člankom u kojem navodi kako će se usred urbanog kotara kakav je Mertojak graditi teren za odbojku na pijesku i sve to na inicijativu “Kluba odbojke na pijesku Žnjan” (KOP Žnjan).

Usred urbanog splitskog kvarta, zadnjeg planski osmišljenog, već se priprema teren: ‘Bit će gotovo do srpnja...‘

Zbog svega toga je danas u poslijepodnevnim satima održana izvanredna sjednica vijeća kotara čiji su predstavnici šokirani jer odbojkaški klub i Grad Split dogovaraju cijelu stvar mimo njihova znanja, a posebno ih je uznemirila činjenica da će se nekoć višenamjensko igralište koristiti za samo jednu svrhu.

image
Simulacija

- Na sastanku smo se dogovorili za zbor građana u petak u 18 sati. Ono što nismo mogli niti naslutiti je da su Tomislav Karaula i njegov današnji predstavnik iz Kluba zapravo naši sugrađani s Mertojaka. Oni su vidjeli da stoji igralište koje nema podlogu i krenuli su s tom inicijativom prema Gradu - pojasnila nam je vijećnica GK Mertojak Rada Veštić i napomenula da je na sjednici bio i predstavnik iz Grada od kojeg nisu dobili previše informacija.

Kaže da vijećnici nisu htjeli zauzimati konačne stavove i pozivaju sve građane da iznesu svoje mišljenje kroz jedan zdravi diskurs na zboru u prostorijama kotara.

- Saznali smo da se odluka o svemu ovome mora donijeti što prije. Jednostavno je izostala komunikacija između Grada i nas vijećnika, ali to ne štima već odavno i informacije dobivamo na kapaljku. Mi bi trebali biti produžena ruka gradske vlasti, ali ovo je još jedna potvrda da nemamo moć odlučivanja - tvrdi Veštić.

Rekla nam je i da već nekoliko godina traže od Banovine da im postave kvalitetnu podlogu za višenamjensku uporabu, no kao skupina građana nemaju pravnu strukturu poput klubova i drugih udruga koje mogu gospodariti objektima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. travanj 2024 20:43