StoryEditorOCM
SplitPRAVA PRIGODA

U splitskom domu ‘Maestral‘ večeras se pošteno feštalo; završen je važan projekt za štićenike, pjevala je i Domenica...

Piše Petra Klarić
19. prosinca 2023. - 22:01

U prostorima dječjeg doma “Maestral” večeras je održana završna konferencija projekta “Kuća prijatelj djece, mladih i obitelji”, nakon čega su zaposlenici i mladi štićenici doma za posjetitelje pripremili božićnu priredbu i domjenak pa nije nedostajalo ni pjesme, plesa i ukusnih zalogaja.

Projekt “Kuća prijatelj djece, mladih i obitelji” pokrenut je s ciljem poboljšanja uvjeta za pružanje izvaninstitucijskih usluga za djecu i mlade bez odgovarajuće roditeljske skrbi na području Splitsko-dalmatinske županije.

Tijekom tri godine, koliko je trajao projekt, adaptirano je čak šest objekata na kojima se pružaju izvaninstitucijske usluge, a za potrebe prijevoza korisnika usluga nabavljena su tri vozila. Ukupna vrijednost projekta iznosila je 5.313.325 kuna i on je u potpunosti financiran iz Europskog fonda za regionalni razvoj.

image



 

Bozidar Vukicevic/Cropix

- Jako smo ponosni što završavamo ovaj projekt s kojim smo unaprijedili naše usluge, preuredili smo šest naših lokacija i time ćemo našoj djeci, budućim korisnicima i obiteljima u riziku pružati bolje i konkretnije usluge u ljepšim prostorima – kazala je ravnateljica doma Jelena Burazin.

Ovom prilikom novouređene prostore “Maestrala” posjetili su i predstavnici Splitsko-dalmatinske županije, među kojima i zamjenik župana Stipe Čogelja.

image




 

Bozidar Vukicevic/Cropix

- Iznimno sam sretan što sam večeras ovdje. Prvo moram naglasiti da je ova institucija dokazala ono što ja cijelo vrijeme zastupam u svom političkom radu, a to je da izađemo izvan okvira samih institucija. Tako bi to trebalo funkcionirati u 21. stoljeću, uslugu treba približiti građanima - rekao je Čogelja.

Obnovljeni su tako prizemni prostori u sjedištu doma u Splitu, Obiteljsko savjetovalište u Kaštel Starom, prostori za savjetovanje i poludnevni boravak u Imotskom, dva stana za organizirano stanovanje u Splitu i jedan u Kaštel Lukšiću.

No, prava fešta uslijedila je nakon konferencije. Vrijedni štićenici doma, od onih najmanjih do onih nešto starijih, pobrinuli su se da ova prigoda ne prođe bez dobre zabave. Za okupljene su izveli prigodne igrokaze i pjesme, ali i poneku plesnu točku. Nakon njih, na pozornicu je izašla i Domenica, koja je s djecom otpjevala nekoliko svojih pjesama.

Nakon što su se svi skupa dobro ispjevali i naplesali, druženje se nastavilo na tradicionalnom božićnom domjenku uz kolače i zakusku.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
30. travanj 2024 11:23