StoryEditor
Splitprevenirajte štetu

Splitski Vodovod upozorava: Zaštitite vodovodne instalacije i okno od smrzavanja. Najbolje starim dekama, daskama... Imaju još korisnih savjeta

15. siječnja 2021. - 15:36

Zahlađenje i niske temperature koje se najavljuju predstavljaju veliku opasnost od smrzavanja vodovodnih instalacija, a kako bi spriječili veću štetu potrebno ih je propisno i zaštititi.

Iz splitskog "Vodovoda i kanalizacija" objašnjavaju kako interne vodovodne instalacije čine svi cjevovodi i interni vodomjeri iza šahte priključka (glavnog vodomjera), a za njihovo održavanje su zaduženi korisnici vodovodne usluge.

Potrebno je zaštiti vodovodne instalacije, prvenstveno okno vodovodnog priključka te instalacije koje su više izložene hladnoći, kao vanjske slavine, cijevi koje su izvan objekata i u negrijanim objektima, kao što su vikendice, garaže, konobe i slično. 

- Molimo potrošače da zaštite vodomjerno okno priručnim sredstvima poput stiropora, tkanine, starih deka, dasaka, slame, jutenih vreća i slično. Također je potrebno ispustiti vodu iz slavina u dvorištu i internih vodovodnih cijevi koje nisu na propisanoj dubini, a u vikendicima i ostalim objektima koji se ne koriste redovito ili u kojima nitko ne stanuje te kod odlaska na duži put, zatvorite ventil iza vodomjera i ispustite vodu, poručili su iz ViK-a.

image
Danijel Soldo/Cropix
item - id = 1071069
related id = 0 -> 1128155
related id = 1 -> 1128145
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
18. rujan 2021 01:14