StoryEditor
SplitLEO LUETIĆ POTVRDIO

Šef splitske Hitne pomoći: Nazvao me kolega i rekao mi kako mu je nalaz pozitivan, sad imamo šestero zaraženih, svi su iz Prijavno-dojavne jedinice

Piše Ivica Marković
28. ožujka 2020. - 18:23
Dr. Leo Luetić:  Manjak djelatnika kompenziramo sa splitskog područja i još uvijek najnormalnije radimoJoško Šupić/Arhiv/HANZA MEDIA

Kako nam je potvrdio dr. Leo Luetić, i šesti djelatnik Zavoda za Hitnu medicinu Splitsko-dalmatinske županije pozitivan je na koronavirus.

- Kolega me nazvao na telefon i rekao mi kako mu je nalaz pozitivan. Kako se radi o djelatniku koji je iz rada Zavoda "isključen" od 17. ožujka ove godine, od kada je počeo pokazivati neke simptome, koji bi mogli upućivati na zarazu koronavirusom, nadam se i želim vjerovati da se koronavirus više neće pojavljivati među zaposlenicima Zavoda. Ovih šest djelatnika, koji su do sada pozitivni na koronavirus, bili u međusobnom kontaktu i nadam se da na ostale zaposlenike virus nije prenesen. Odnosno, pretežno se radi o djelatnicima Prijavno-dojavne jedinice našeg Zavoda, kazao je dr. Luetić.

Zanimalo nas je, da li činjenica što je šest djelatnika Hitne pomoći, zbog koronavirusa odsutno s posla ugrožava normalno funkcioniranje Zavoda?

- Ne, jer moj Stručni tim i ja uspijevamo napraviti raspored za svakodnevno funkcioniranje. Manjak djelatnika kompenziramo sa splitskog područja i još uvijek najnormalnije radimo, zaključuje dr. Leo Luetić.

Važno je napomenuti da, prema riječima dr. Luetića, kod nijednog zaposlenika Zavoda, koji je pozitivan na koronavirus, klinička slika oboljenja nije teža.

 

#KORONAVIRUS U HITNOJ POMOĆI#LEO LUETIĆ#SPLIT

Izdvojeno

7. svibnja 2020. - 20:56