StoryEditorOCM
Split​Odred za čistoću

Reporteri ‘Slobodne‘ u posljednjoj inspekciji uoči početka školske godine u Splitu: ‘Dok su u akciji metle i krpe naše, virus neće na Mejaše!‘

7. rujna 2020. - 07:50
Tim za dezinfekciju Ivana Jerčić, Matea Dragošević, Katica Kojundžić, Nediljka Blažević, Neven Sučić, Mirna Barbir, Ante Babaja i Tereza JerčićNikola Vilić/Cropix

Nova nastavna godina počinje i u 29 gradskih osnovnih škola koje, uključujući i Centar za autizam, pohađa 13.789 učenika od kojih će mnogi prvi put nakon prekida nastave u ožujku sjesti u svoje klupe na kojima će ih dočekati udžbenici i radne bilježnice.

Za to je u gradskom proračunu osigurano pet milijuna kuna, dok je dva milijuna kuna više izdvojilo Ministarstvo obrazovanja. Sukladno trenutačnoj situaciji i uputama koje su izdali resorna administracija i Hrvatski zavod za javno zdravstvo, nova situacija bi ipak najteže mogla pogoditi OŠ "Mejaši", jedinu u gradu koja će u novu nastavnu godinu ući po "friziranom", mješovitom "B" modelu.

Škola je to koja u svojih čak 39 razreda broji ukupno 934 učenika ili tridesetak više u odnosu na proteklo obrazovno razdoblje.

– ...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. travanj 2024 17:59