StoryEditorOCM
SplitSPORNIH PET METARA

Nakon 12 godina nastavlja se izgradnja Zajčeve, ali sad slijedi najbolji dio: zbog neriješenih imovinskih problema, vodit će u - potok!

22. ožujka 2021. - 08:18
Slijepi kraj Ulice Ivana pl. Zajca ni nakon radova se neće 'dobaciti' do planiranog cilja kod zgrada Fregate i KrstariceJoško Ponoš/Cropix

Priča o nedovršenosti dijela ključnih gradskih prometnica stara je, valjda, koliko i novodobna komunalna izgradnja u Splitu.

Dovoljno je spomenuti Vukovarsku ulicu koja kod "City Centera one", već ionako sužena zbog neotkupljenih privatnih parcela, završava u drači, a od ciljanog spoja s novom obilaznicom kod TTTS-a trenutačno se čini kao da je desetljećima udaljena.

Što tek reći o Zagorskom putu, relativno "friško" uzdignutom na rang državne ceste, što mu zasad nimalo ne pomaže da se od mosta između Pujanki i Neslanovca, izgrađenog još u drugoj polovini osamdesetih godina prošlog (!) stoljeća, poveže sa znatno kasnije izvedenim dijelom kod "Bauhausa".

Posebno poglavlje u podebljoj knjizi o splitskim ulicama koje napreduju na "peci bokune" čine Zajčeva, zasad izgrađen...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
30. travanj 2024 17:23