StoryEditorOCM
SplitMODERNIZIRAMO SE

Na Kmanu puštena u rad punionica za električna vozila, predsjednik Uprave HEP-a Frane Barbarić najavio još 22 takve u Splitu

Piše Merien Ilić
ANTE ČIZMIĆ/CROPIX
14. rujna 2020. - 14:05
Predsjednik Uprave Hrvatske elektroprivrede Frane Barbarić, gradonačelnik Andro Krstulović i župan Blaženko Boban pustili su u rad jubilarnu 200. HEP-ovu punionicu za električna vozilaAnte Čizmić/Cropix

Na križanju Varaždinske ulice i Ulice Domovinskog rata ovog ponedjeljka u rad je puštena ENEL punionica za električna vozila. Punionica omogućava istovremeno punjenje dvaju automobila te ima sva tri standardizirana priključka kako bi je mogla koristiti sva dostupna električna vozila na tržištu.

Njezina ukupna snaga je 93 kW, a postavljena je na temelju sporazuma o suradnji između HEP-a i Grada Splita. Ova suradnja rezultirala je s tri javno dostupne punionice, u Šimićevoj, na Brodarici i na Kmanu, a u planu je postavljanje njih još 22.

Punionicu su rad pustili Frane Barbarić, predsjednik Uprave Hrvatske elektroprivrede i Andro Krstulović Opara, gradonačelnik Grada Splita.

- Ovo je 200. punionica u Hrvatskoj. Danas se na našim punionicama može istovremeno puniti više od 400 ...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 03:10