StoryEditorOCM
Splitpozvana i policija

Drama na splitskoj plaži! Ivošević: ‘Koncesionar ilegalno nasipa...‘ Optužio je i lučkog inspektora za nezakonite radnje

Piše Petra Klarić
24. travnja 2024. - 10:50

Dogradonačelnik Bojan Ivošević na svom se Facebook profilu oglasio vezano za, kako kaže, ilegalno nasipavanje plaže Kašjuni. Kaže da se u cijelu priču, nakon što su čuvari prirode JU PŠ Marjan reagirali i naredili koncesionaru da prestane s nasipavanjem, uključio i inspektor Ivica Čikotić iz Lučke kapetanije.

- Zadnja dva dana koncesionar na Kašjunima ilegalno nasipava plažu unutar zaštićenog područja Park-šume Marjan.

Reagirali su čuvari prirode JU PŠ Marjan sukladno Zakonu o zaštiti prirode. Unatoč naredbi da prestanu, oglušili su se i odbili legitimirati.

Nakon što je pozvana policija kako bi pomogla čuvarima prirode u legitimiranju, u priču se uključuje inspektor Čikotić iz Lučke kapetanije koja bi također trebala sprječavati ilegalna nasipanja plaža, na način da ga predstavnik koncesionara zove s mobitela preko kojeg se obratio prisutnim policajcima i lažno tvrdio da čuvari prirode nemaju ovlasti na Kašjunima što je notorna neistina - napisao je Ivošević.

image
Bojan Ivošević/Facebook

Dodaje i da je ovo već drugi put da Čikotić štiti koncesionara na Kašjunima i radi nezakonite radnje u njihovu korist. Za ilegalno nasipavanje plaže predviđena kazna iznosi od 6.000 do 130.000 eura. 

image
Nikola Vilić/Cropix

- Ovo je već drugi put da Čikotić štiti koncesionara na Kašjunima i radi nezakonite radnje u njihovu korist. Svatko tko je ikad tražio reakciju Lučke kapetanije upoznat je s (ne)radom dotičnog koji je stekao i uvjete za mirovinu, ali mu je stranka omogućila da mu ministarstvo produži još dvije godine radni vijek unatoč brojnim pritužbama.

Još jedan bombončić za tematsku sjednicu o Marjanu i kako HDZ-ovi kadrovi omogućuju kršenje zakona u zaštićenom području bez sankcija umjesto da im naplate predviđenu kaznu od 6.000 do 130.000€ - zaključio je.

Zbog cijele situacije kontaktirali smo i koncesionara "Dolis" d.o.o. te ćemo njihov odgovor objaviti čim ga dobijemo.

image

Zakonom propisana kazna je od 6.000 do 130.000 eura

Bojan Ivošević/Facebook
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. travanj 2024 10:56