stdClass Object ( [id] => 1274417 [title] => Doznali smo sve o novom ‘Marjanu‘: kako će izgledati, kako će se otvoriti Splićanima, na krovu se sprema nešto posebno [alias] => doznali-smo-sve-o-novom-marjanu-kako-ce-izgledati-kako-ce-se-otvoriti-splicanima-na-krovu-se-sprema-nesto-posebno [catid] => 253 [published] => 1 [introtext] => [fulltext] =>

Arhitektonski studio 3LHD, uz rovinjski "Adris" odnosno "Maistru" kao investitora, stoji iza projekta novog hotela "Marjan" u Splitu. Na oglednim primjerima hotela "Lone", "Adriatic" i posebno "Grand Park" u Rovinju, suradnja moćne rovinjske hotelijerske kuće i uglednih zagrebačkih arhitekata naviješta se kao vrlo dobra vijest za turističku industriju i u Splitu.

S novim "Marjanom" turizam u ovom gradu po svemu sudeći više neće izgledati isto. Hotel je to – pokazala je i nedavna javna prezentacija – koji otklanja posljedice zlostavljanja uzornog originalnog projekta Lovre Perkovića iz 1963. na Zapadnoj obali. To se, još bolje nego na ranije javno objavljenim računalnim prikazima, vidi na onima koji su ekskluzivno ustupljeni "Slobodnoj Dalmaciji", naročito onima koji uspoređuju zatečeno stanje s planiranim. K tome bi "Marjan" mogao značajno utjecati i na turističko rebrendiranje Splita, kao sada uglavnom partijanerske, "pub crawl" i "backpackerske" destinacije. A trebao bi biti cjelogodišnji mamac za turiste višeg platnog razreda, s njima prilagođenom ponudom i izvan hotela.

O tome smo razgovarali s jednim od partnera iz Studija 3LHD, Silvijem Novakom, u njihovom relativno novom poslovnom prostoru na zagrebačkom Kvaternikovom trgu, u svrsishodno i atraktivno obnovljenom zdanju bivšeg kina "Urania".

Vaš kolega Saša Begović rekao je u jednom predavanju koje sam našao na YouTubeu da su "hoteli najinspirativnija tipologija jer u sebi sadrže sve" - od spavaćih soba preko restorana do prostorija za fitness, kongresnih dvorana..., a 3LHD uvijek nastoji kod svojih hotelskih projekata uvjeriti investitore da omoguće i prostor za javni sadržaj, po uzoru na hotele iz 1970-ih. To je ono što vi u studiju nazivate "programom plus" - što on donosi u ovom slučaju?

- Smatramo i stalno govorimo da će ono što je dobro građanima biti dobro i turistima. I obrnuto. Odnosno da sve sadržaje hotela potencijalno koriste i građani. Samo ta sinergija stanovništva i turista donosi dobar rezultat, nije to nikakvo otkrivanje "tople vode". Sve urbane zapadne civilizacije funkcioniraju tako. Sistem "samo za goste" nije održiv, ovdje nije riječ o "all inclusive turizmu".

A nešto valjda određuje i činjenica da je hotel "Marjan" u svojim najboljim danima upravo tako i funkcionirao - kao jedno od središta gradskog društvenog života?

- Urbanistički gledano, jako nam je bilo važno da prokrvimo pješačku komunikaciju i stvorimo preduvjete za izgradnju javnog prostora. Danas na istočnoj strani već postoji veza stepenicama s gornjom ulicom Dražanac koju ćemo rekonstruirati i istu takvu vezu uvodimo i na zapadnoj strani, da bi se svi ljudi odozgo mogli nesmetano spuštati. Danas su tu "aneksi" bivšeg vlasnika koji su izgrađeni do ruba čestice.

S dva velika atrija dovodimo svjetlo u horizontalnu troetažnu bazu. Veliki atrij je javni - kroz njega možete normalno prolaziti. Taj centralni atrij, potpuno otvoren, pješački komunicira sa zapadnim dijelom u kojem se nalaze veći i manji restoran te veliki vrt. S desne, istočne strane, u prizemlju je kongresni dio s malim atrijem. Isto tako, bilo nam je jako bitno napraviti aktivnim krov horizontalne baze, s velikim parkom, restoranima i drugim sadržajima, gdje su svi pozvani koristiti ga.

---

image

Ključni elementi koncepta novog hotela "Marjan"

3LHD
---

Te zelene horizontale, po onome što se vidjelo na javnoj prezentaciji projekta, jako asociraju na rovinjski "Grand Park Hotel" koji je rađen po vašem projektu, nakon što je srušeno staro zdanje, a u novo je na sličan način uklopljeno zelenilo...

- Postoji sličnost s tim rovinjskim hotelom, osim što on nema vertikalu. "Grand Park" također nema svoju plažu, ispred njega je ACI-jeva marina. I tamo je bila intencija stvoriti kvalitetan javni prostor formiranjem uzdignute šetnice između hotela i marine te velikog vrta s bazenima i ugostiteljskim sadržajima na zadnjoj, šestoj etaži. Kvalitetno zelenilo i njegovo prožimanje s arhitekturom je bitan segment stvaranja ugodne atmosfere za korisnike tog otvorenog prostora.

Interijer za "Marjan" radi arhitektonski studio "Lissoni&Partners", s kojim smo u Rovinju razvili jako dobru suradnju pa je nastavljamo i u Splitu. U radu na "Parku" doista smo funkcionirali kao jedno. Izuzetno je važno da su arhitektura izvana, kao i njena unutrašnja organizacija, kompatibilni s dizajnom interijera, što u hotelskoj industriji vrlo često nije slučaj.

U nagrađivanom projektu hotela "Lone" prethodno ste, ništa manje uspješno i kompatibilno, surađivali s hrvatskim dizajnerima i umjetnicima - ima li šanse da nastavite i s takvim suradnjama?

- Apsolutno. "Loneov" koncept je proizašao iz vremena u kojem je nastao - projektiran je 2005., a realiziran 2011. godine. A bilo je to vrijeme u kojem je sve što je preživjelo rat bio počupano i bez ikakvog koncepta i kriterija zamijenjeno s uvoznom opremom. Rovinjski "Grand Park" i splitski "Marjan" su ipak svojevrsni "upgrade" i otisak nekog novog vremena. Na hotelu "Marjan" radimo s renomiranom kolegicom Anom Šverko koja je na našem projektu u ulozi kustosa te okuplja mlađu generaciju splitskih umjetnika koji zajedno s nama i "Lissonijem" razvijaju intervencije koje će interpretirati "duh mjesta". Trenutno radimo i rekonstrukciju zagrebačkog hotela "Westin", bivšeg "Intercontinentala", gdje kao i u "Loneu" surađujemo s domaćom scenom dizajnera i umjetnika.

---

image

Toranj hotela

3LHD
------
image

Detalj iz atrija

3LHD
------
image

Detalj iz atrija

3LHD
------
image

Vanjski bazen

3LHD
------
image

Vanjski bazen

3LHD
---

No, vratimo se mi "Marjanu" - spomenuli ste javne prostore odnosno stvaranje atrija, što mi se po viđenom čini ključnom karakteristikom novog hotela...

- Rekao sam već o velikom atriju, a mali pripada dijelu za kongresne sadržaje koji imaju i pripadajući vanjski prostor. Tu je i velika banket sala koja također ima otvoreni pogled na ozelenjeni atrij, kako ne bi bila zatvorena, mračna kutija. Na obodu druge etaže horizontalne baze na zapadu, jugu i istoku su sobe, a straga, na sjeveru, wellness od 1700 kvadrata na dvije etaže, koji također koristi mali atrij za osvjetljenje. Usput da spomenem, garaža smještena na jednoj od podzemnih etaža će imati jednako parkirnih mjesta koliko i hotel soba - 285, te kao takva biti i u službi javnog korištenja.

Polako smo se tako "popeli" do krova troetažne baze koji izgleda posve drugačije od zatečenog stanja koje se upravo poništava građevinskom mehanizacijom...

- Nama je to najvažnija etaža, na kojoj je predviđeno puno raznovrsnih sadržaja. Na istočnoj strani je mali "gourmet, restoran kojem će se moći pristupiti s vanjske strane, s prekrasnim pogledom na grad. Uz njega su dva velika bazena: jedan koji se pružio po južnom obodu, uzak, ali 70 metara dugačak, i još jedan uobičajenih dimenzija koji je okomit na njega. U samom podnožju vertikale je pak veliki bar koji se proteže u vrt na njegovoj prednjoj strani. S krova baze pucaju pogledi i na Dioklecijanovu palaču, i na otoke i Sustipan s marinom ispod njega. Strana prema Banovini je zapravo jedan veliki mediteranski vrt na krovu. Jako nam je važno da se krov troetažne baze aktivira i sigurni smo da će najviše fotografija iz hotela na društvenim mrežama biti s tog krova. Upravo on čini najveću posebnost novog hotela "Marjan".

Po ovom što vidimo iz računalnih prikaza to je stanovita reinterpretacija izvornog projekta arhitekta Lovre Perkovića, ali za današnje hotelijerstvo s pet zvjezdica...

- Cijela naša intervencija je unutar postojećih gabarita. Bitno je reći da vertikalni volumen po visini ostaje isti, ali imamo jednu etažu manje, da bi stropovi po katovima bili viši. Da, hotelski toranj reinterpretira Perkovićev izvorni projekt, gdje smo htjeli naglasiti njegove "ploče‘‘ odnosno slojeve po katovima. Za razliku od soba smještenih u horizontalnoj bazi, koje sve imaju klasične terase, smještajne jedinice u tornju ih nemaju, ali tu će se pola sobe moći otvoriti pa će ona sama, pomicanjem ogromnih kliznih stijena, funkcionirati kao balkon. Ispred su tende koje se dižu i spuštaju i tako donose dinamiku na samoj fasadi.

---

image

Banket sala budućeg hotela "Marjan"

Lissoni&Partners
------
image

Jedna od soba novog hotela "Marjan"

Lissoni&Partners
------
image

Detalj interijera budućeg hotela "Marjan"

Lissoni&Partners
------
image

Detalj interijera budućeg hotela "Marjan"

Lissoni&Partners
------
image

Detalj interijera

Lissoni&Partners
------
image

Detalj interijera

Lissoni&Partners
---

Prema tlocrtu, sobe su mahom klasične - hoće li i ovdje biti posebno luksuznih "suiteova" kakvih, većih od sto kvadrata, pa i na dvije etaže ima u "Grand Park Hotelu"?

- Bit će ih, ali ne na dvije etaže. Što se više penjemo prema vrhu tornja sobe su veće, i do sto kvadrata, da bi na prednjoj fronti zadnjeg kata bila samo jedna. A i te, kako vi kažete - klasične sobe sve imaju kupaonice s pogledom, na pročelju, što baš i nije uobičajeno u hotelima. Hotel osim soba sveukupno ima 31 apartman, veličine od 47 do 110 m².

U Perkovićevom lobiju bilo je karakteristično spiralno stepenište pored recepcije, koje se u svoje doba isticalo kao posebna vrijednost. Koliko vidim, njega u vašem projektu nema, tu se ne naslanjate na izvornik...

- Spiralno stepenište postoji, ali na novoj lokaciji. "Lissoni" je napravio jednu reinterpretaciju tog stepeništa koja po vertikali povezuje kongresne sadržaje. Centralni lobby s recepcijom ima veliku visinu, ali ne komunicira s etažama soba pa utoliko nema ni stepeništa.

Usporedni prikazi zatečenog stanja s budućim, viđeni na javnoj prezentaciji u Splitu, očitom čine vašu intenciju da se kritički osvrnete na prethodni projekt, pa biste li to i verbalizirali u ovom razgovoru?

- Nije riječ o kritici - mi uvijek radimo usporedbu novog projekta s postojećim stanjem s ciljem transparentne komunikacije prema svima zainteresiranima, bez obzira na to nalazi li se na tom prostoru već objekt ili ne. Isto tako nam je jako važno da s tog istog mjesta snimimo fotografiju kad objekt bude gotov, kako bi se mogla usporediti naša vizualizacija s konačnim izvedenim stanjem. Veseli nas na kraju vidjeti da smo nakon tri ili pet godina rada postigli ono što smo i zamislili i to često dijelimo s javnošću.

USPOREDBA SADAŠNJEG I BUDUĆEG STANJA:

---

image

Prije...

3LHD
------
image

...i poslije

3LHD
---

---

image

Prije...

3LHD
------
image

...i poslije

3LHD
---

---

image

Prije...

3LHD
------
image

...i poslije

3LHD
------
image

Prije...

3LHD
------
image

...i poslije

3LHD
---

---

image

Prije...

3LHD
------
image

...i poslije

3LHD
---

Pa ipak, jedan moj kolega implicira u svojoj kolumni da je riječ o "fantaziji u AutoCadu", a na Facebooku se već pojavila skepsa - hranjena nekim prethodnim lošim iskustvima u gradu - o mogućem odstupanju od projekta koji neće nužno izgledati kako je ovdje prikazan. Što biste na to odgovorili?

- Što se tiče fantazija nemam neki komentar. Mislim da oni koji žele i koje arhitektura zanima kroz naše dosadašnje realizacije mogu vidjeti usporedbu između arhitektonskih vizualizacija i onoga što je realizirano. Kao što sam već napomenuo, nama je imperativ postavljeni koncept u potpunosti izvesti.

Stari hotel bit će gotovo potpuno srušen i cijeli grad sada pozorno prati kako ovih dana on polako nestaje. Kako ste se odlučili na tako radikalan i nesumnjivo skup zahvat?

- Naš investitor je kupio ovaj hotel s namjerom da veći njegov dio iskoristiti u zatečenom stanju. No, detaljnom analizom konstrukcije, visine stropova, veličine pojedinih prostora i požarnih i ostalih propisa - s aspekta sigurnosti došlo se do zaključka da bi trebalo raditi jako puno ustupaka. Zato se na kraju pokazalo da je, ukupno gledajući, investicija prevelika da bi se radili kompromisi i da je bolje projekt posložiti tako da je prostorno sve funkcionalno i prilagođeno suvremenom hotelijerstvu. Treba uzeti u obzir da je od svog otvaranja 1963. taj hotel tri puta dograđivan, a možda najradikalnije upravo zadnji put, 2010. godine.

---

image

Povijest dograđivanja hotela "Marjan"

3LHD
---

Projektni zadaci tada su vjerojatno bili takvi da se išlo po principu dodavanja, a ne sagledavanja cjeline. Zajednički zaključak investitora i nas jest da nije svrsishodno zatečenu cjelinu kao takvu "poljepšati" i redizajnirati. Zato idemo na gotovo potpuno uklanjanje. Određeni dijelovi konstrukcije u nižim etažama će ostati, ali više u kontekstu zaštite građevinske jame.

Objasnili ste vašu intenciju, a što vi kao arhitekt mislite o tom prošlom konceptu, o tom objektu kakav je bio do početka rušenja? Iz koje namjere je on proistekao?

- Ne znam koliko je sada to važno, ali dobro... S jedne strane evidentno je da je prethodni investitor u zapadnom, lijevom dijelu htio razviti tipologiju koja nije hotelska. I tu je došlo do svojevrsnog mučenja prostora, pri čemu je pukao koncept jedinstvene građevine kao takve. S druge strane, ne znam čija je odluka bila da cijeli vertikalni volumen ide u dvostruko staklo. Naime, u vrlo urbanim središtima, gdje su buka i zagađenje zraka veliki, grade se takvi hoteli koji gosta izoliraju od tog okruženja. Poslovni hoteli se danas grade s takvim, zatvorenim staklenim pročeljima, dijelom i iz sigurnosnih razloga. Ali, Split je po nama nešto posve drugo, još uvijek smo mi zemlja vrlo niske zagađenosti, gdje upravo pogled i promjena vjetrova - bure, juga... - čine dio okruženja, pa ako hoćete i kulture, prema kojem treba biti otvoren.

Gledajući materijale - susjedni "Ambasador" je sav u kamen obložen...

- Svi materijali koje mi koristimo na "Marjanu" su vrlo tradicionalni u nekoj svojevrsnoj suvremenoj obradi. Koristit će se kamen u naglašavanju horizontala, tako da možemo reći da tu postoji poveznica s "Ambasadorom". Puno je bitnije reći da se općenito diže kategorizacija hotela i kvaliteta gostiju.

(SUTRA U DRUGOM DIJELU INTERVJUA: Hoće li Split i sa svojim sadržajima izvan novog hotela "Marjan" značajno produžiti sezonu i promijeniti profil gostiju? Kakva su iskustva "Adrisovih" rovinjskih hotela i samog grada s višom klasom turista? Koliko arhitektura može utjecati na to? U čemu je danas - iz perspektive arhitekta - glavni problem hrvatskog turizma. Današnji osvrt na 3LHD-ove projekte Rive i Spaladium Arene.)

[video] => [gallery] => [extra_fields] => Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => ekskluzivne slike [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [3] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [4] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [5] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [6] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [8] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [9] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [10] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [11] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [12] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [13] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [14] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [15] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [16] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [17] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [26] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [27] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [28] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [29] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [30] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [31] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [32] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [33] => stdClass Object ( [id] => 97 [name] => City Select [value] => (0) [type] => select [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 35 [alias] => CitySelect ) [34] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) ) [extra_fields_search] => ekskluzivne slike 2 0 13954 2 2 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 [created] => 2023-03-14 10:30:22 [created_by] => 264 [created_by_alias] => Sandro Pogutz [checked_out] => 0 [checked_out_time] => 0000-00-00 00:00:00 [modified] => 2023-03-22 10:11:57 [modified_by] => 264 [publish_up] => 2023-03-20 19:54:00 [publish_down] => 0000-00-00 00:00:00 [trash] => 0 [access] => 1 [ordering] => 0 [featured] => 0 [featured_ordering] => 0 [image_caption] => [image_credits] => [video_caption] => [video_credits] => [hits] => 11288 [params] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( [enable_css] => 1 [jQueryHandling] => 1.8remote [backendJQueryHandling] => remote [userName] => 1 [userImage] => 1 [userDescription] => 1 [userURL] => 1 [userEmail] => 0 [userFeedLink] => 1 [userFeedIcon] => 1 [userItemCount] => 30 [userItemTitle] => 1 [userItemTitleLinked] => 1 [userItemDateCreated] => 1 [userItemImage] => 1 [userItemIntroText] => 1 [userItemCategory] => 1 [userItemTags] => 1 [userItemCommentsAnchor] => 1 [userItemReadMore] => 1 [userItemOCMPlugins] => 1 [authorsListLimit] => 61 [tagItemCount] => 61 [tagItemTitle] => 1 [tagItemTitleLinked] => 1 [tagItemDateCreated] => 1 [tagItemImage] => 1 [tagItemIntroText] => 1 [tagItemCategory] => 1 [tagItemReadMore] => 1 [tagItemExtraFields] => 1 [tagOrdering] => [tagFeedLink] => 1 [tagFeedIcon] => 1 [genericItemCount] => 61 [genericItemTitle] => 1 [genericItemTitleLinked] => 1 [genericItemDateCreated] => 1 [genericItemImage] => 1 [genericItemIntroText] => 1 [genericItemCategory] => 1 [genericItemReadMore] => 1 [genericItemExtraFields] => 1 [genericFeedLink] => 1 [genericFeedIcon] => 1 [instantArticlesLimit] => 100 [instantArticlesExtraField] => 87 [instantArticlesExtraFieldON] => 2 [instantArticlesCategoriesChildren] => 0 [instantArticlesTitle] => [instantArticlesDescription] => [mainTagCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 396 [2] => 383 [3] => 424 [4] => 250 [5] => 251 [6] => 452 [7] => 252 [8] => 477 [9] => 253 [10] => 254 [11] => 255 [12] => 483 [13] => 256 [14] => 300 [15] => 257 [16] => 258 [17] => 260 ) [relatedItemsCategoriesChildren] => 1 [mobileJsonCustomHomepage] => 0 [mobileJsonQuoteModule] => 0 [mobileJsonWeatherModule] => 0 [mobileJsonLimit] => [mobileJsonObituary] => 0 [mobileApi2Enabled] => 1 [mobileApi2UserAgent] => OCM Mobile Articles [mobileApi2ImagePrefix] => h [mobileApi2ImageSuffix] => 1280 [mobileApi2DefaultAuthorImage] => /images/jpgs/user_face.jpg [mobileApi2TagLimit] => 50 [mobileApi2TagOrdering] => publishUp [mobileApi2TagCategories] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategories0] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 101 [mobileApi2TagExcludeCategories] => Array ( [0] => 318 [1] => 323 [2] => 301 [3] => 406 [4] => 417 ) ) [mobileApi2TagCategories1] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 328 ) [mobileApi2TagCategories2] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 329 ) [mobileApi2TagCategories3] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 327 ) [mobileApi2TagCategories4] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 478 ) [mobileApi2TagCategories5] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 494 ) ) [mobileApi2TagsSearchLimit] => 200 [mainFeedCategories] => Array ( [0] => 240 ) [feedLimit] => 50 [mostPopularFeedLimit] => 20 [feedItemImage] => 0 [feedImgSize] => S [feedItemIntroText] => 0 [feedTextWordLimit] => [feedItemFullText] => 1 [feedTextCharacterLimit] => 300 [feedItemSubtitle] => 1 [feedItemAuthor] => 0 [feedTtl] => 60 [feedDescription] => RSS feeds for Slobodna Dalmacija [feedItemTags] => 0 [feedItemVideo] => 0 [feedItemGallery] => 0 [feedItemAttachments] => 0 [feedBogusEmail] => [feedTopModules] => Array ( [0] => 105 ) [feedTopFbExcludeCategories] => Array ( [0] => 243 [1] => 353 [2] => 333 ) [introTextCleanup] => 0 [introTextCleanupExcludeTags] => [introTextCleanupTagAttr] => [fullTextCleanup] => 0 [fullTextCleanupExcludeTags] => [fullTextCleanupTagAttr] => [xssFiltering] => 0 [linkPopupWidth] => 900 [linkPopupHeight] => 600 [imagesQuality] => 100 [itemImageXS] => 100 [itemImageS] => 200 [itemImageM] => 400 [itemImageL] => 600 [itemImageXL] => 900 [itemImageGeneric] => 300 [catImageWidth] => 100 [catImageDefault] => 1 [userImageWidth] => 100 [userImageDefault] => 1 [commenterImgWidth] => 48 [onlineImageEditor] => sumopaint [imageTimestamp] => 0 [imageMemoryLimit] => [socialButtonCode] => [twitterUsername] => [facebookMetatags] => 1 [facebookImage] => Medium [comments] => 1 [commentsOrdering] => DESC [commentsLimit] => 10 [commentsFormPosition] => below [commentsPublishing] => 0 [commentsReporting] => 2 [commentsReportRecipient] => [inlineCommentsModeration] => 0 [gravatar] => 1 [antispam] => 0 [recaptchaForRegistered] => 1 [akismetForRegistered] => 1 [commentsFormNotes] => 1 [commentsFormNotesText] => [frontendEditing] => 1 [showImageTab] => 1 [showImageGalleryTab] => 1 [showVideoTab] => 1 [showExtraFieldsTab] => 1 [showAttachmentsTab] => 1 [showOCMPlugins] => 1 [sideBarDisplayFrontend] => 0 [staticURL] => https://static.slobodnadalmacija.hr [siteURL] => https://slobodnadalmacija.hr [sseHost] => sse.slobodnadalmacija.hr [lockingArticlesCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 424 [2] => 250 [3] => 251 [4] => 452 [5] => 252 [6] => 477 [7] => 253 [8] => 254 [9] => 255 [10] => 483 [11] => 256 [12] => 257 [13] => 258 [14] => 260 ) [lockingArticlesUnit] => YEAR [lockingArticlesQuantity] => 1 [photoGalleryExtraField] => 63 [photoGalleryExtraFieldON] => 2 [videoGalleryExtraField] => 67 [videoGalleryExtraFieldON] => 2 [tickerModules] => Array ( [0] => 408 [1] => 409 ) [gaEmail] => [mergeEditors] => 1 [sideBarDisplay] => 1 [attachmentsFolder] => [hideImportButton] => 0 [googleSearch] => 0 [googleSearchContainer] => ocmGoogleSearchContainer [OCMUserProfile] => 1 [OCMUserGroup] => 4 [redirect] => 101 [adminSearch] => simple [cookieDomain] => [gatherStatistics] => 1 [article_preview_ocm_category_id] => [taggingSystem] => 1 [lockTags] => 0 [showTagFilter] => 0 [ocmTagNorm] => 0 [ocmTagNormCase] => lower [ocmTagNormAdditionalReplacements] => [recaptcha_public_key] => marko_margeta [recaptcha_private_key] => zoey2013 [recaptcha_theme] => clean [recaptchaV2] => 1 [recaptchaOnRegistration] => 0 [akismetApiKey] => [stopForumSpam] => 0 [stopForumSpamApiKey] => [showItemsCounterAdmin] => 1 [showChildCatItems] => 1 [disableCompactOrdering] => 0 [metaDescLimit] => 150 [enforceSEFReplacements] => 0 [SEFReplacements] => À|A, Á|A, Â|A, Ã|A, Ä|A, Å|A, à|a, á|a, â|a, ã|a, ä|a, å|a, Ā|A, ā|a, Ă|A, ă|a, Ą|A, ą|a, Ç|C, ç|c, Ć|C, ć|c, Ĉ|C, ĉ|c, Ċ|C, ċ|c, Č|C, č|c, Ð|D, ð|d, Ď|D, ď|d, Đ|D, đ|d, È|E, É|E, Ê|E, Ë|E, è|e, é|e, ê|e, ë|e, Ē|E, ē|e, Ĕ|E, ĕ|e, Ė|E, ė|e, Ę|E, ę|e, Ě|E, ě|e, Ĝ|G, ĝ|g, Ğ|G, ğ|g, Ġ|G, ġ|g, Ģ|G, ģ|g, Ĥ|H, ĥ|h, Ħ|H, ħ|h, Ì|I, Í|I, Î|I, Ï|I, ì|i, í|i, î|i, ï|i, Ĩ|I, ĩ|i, Ī|I, ī|i, Ĭ|I, ĭ|i, Į|I, į|i, İ|I, ı|i, Ĵ|J, ĵ|j, Ķ|K, ķ|k, ĸ|k, Ĺ|L, ĺ|l, Ļ|L, ļ|l, Ľ|L, ľ|l, Ŀ|L, ŀ|l, Ł|L, ł|l, Ñ|N, ñ|n, Ń|N, ń|n, Ņ|N, ņ|n, Ň|N, ň|n, ʼn|n, Ŋ|N, ŋ|n, Ò|O, Ó|O, Ô|O, Õ|O, Ö|O, Ø|O, ò|o, ó|o, ô|o, õ|o, ö|o, ø|o, Ō|O, ō|o, Ŏ|O, ŏ|o, Ő|O, ő|o, Ŕ|R, ŕ|r, Ŗ|R, ŗ|r, Ř|R, ř|r, Ś|S, ś|s, Ŝ|S, ŝ|s, Ş|S, ş|s, Š|S, š|s, ſ|s, Ţ|T, ţ|t, Ť|T, ť|t, Ŧ|T, ŧ|t, Ù|U, Ú|U, Û|U, Ü|U, ù|u, ú|u, û|u, ü|u, Ũ|U, ũ|u, Ū|U, ū|u, Ŭ|U, ŭ|u, Ů|U, ů|u, Ű|U, ű|u, Ų|U, ų|u, Ŵ|W, ŵ|w, Ý|Y, ý|y, ÿ|y, Ŷ|Y, ŷ|y, Ÿ|Y, Ź|Z, ź|z, Ż|Z, ż|z, Ž|Z, ž|z, α|a, β|b, γ|g, δ|d, ε|e, ζ|z, η|h, θ|th, ι|i, κ|k, λ|l, μ|m, ν|n, ξ|x, ο|o, π|p, ρ|r, σ|s, τ|t, υ|y, φ|f, χ|ch, ψ|ps, ω|w, Α|A, Β|B, Γ|G, Δ|D, Ε|E, Ζ|Z, Η|H, Θ|Th, Ι|I, Κ|K, Λ|L, Μ|M, Ξ|X, Ο|O, Π|P, Ρ|R, Σ|S, Τ|T, Υ|Y, Φ|F, Χ|Ch, Ψ|Ps, Ω|W, ά|a, έ|e, ή|h, ί|i, ό|o, ύ|y, ώ|w, Ά|A, Έ|E, Ή|H, Ί|I, Ό|O, Ύ|Y, Ώ|W, ϊ|i, ΐ|i, ϋ|y, ς|s, А|A, Ӑ|A, Ӓ|A, Ә|E, Ӛ|E, Ӕ|E, Б|B, В|V, Г|G, Ґ|G, Ѓ|G, Ғ|G, Ӷ|G, y|Y, Д|D, Е|E, Ѐ|E, Ё|YO, Ӗ|E, Ҽ|E, Ҿ|E, Є|YE, Ж|ZH, Ӂ|DZH, Җ|ZH, Ӝ|DZH, З|Z, Ҙ|Z, Ӟ|DZ, Ӡ|DZ, Ѕ|DZ, И|I, Ѝ|I, Ӥ|I, Ӣ|I, І|I, Ї|JI, Ӏ|I, Й|Y, Ҋ|Y, Ј|J, К|K, Қ|Q, Ҟ|Q, Ҡ|K, Ӄ|Q, Ҝ|K, Л|L, Ӆ|L, Љ|L, М|M, Ӎ|M, Н|N, Ӊ|N, Ң|N, Ӈ|N, Ҥ|N, Њ|N, О|O, Ӧ|O, Ө|O, Ӫ|O, Ҩ|O, П|P, Ҧ|PF, Р|P, Ҏ|P, С|S, Ҫ|S, Т|T, Ҭ|TH, Ћ|T, Ќ|K, У|U, Ў|U, Ӳ|U, Ӱ|U, Ӯ|U, Ү|U, Ұ|U, Ф|F, Х|H, Ҳ|H, Һ|H, Ц|TS, Ҵ|TS, Ч|CH, Ӵ|CH, Ҷ|CH, Ӌ|CH, Ҹ|CH, Џ|DZ, Ш|SH, Щ|SHT, Ъ|A, Ы|Y, Ӹ|Y, Ь|Y, Ҍ|Y, Э|E, Ӭ|E, Ю|YU, Я|YA, а|a, ӑ|a, ӓ|a, ә|e, ӛ|e, ӕ|e, б|b, в|v, г|g, ґ|g, ѓ|g, ғ|g, ӷ|g, y|y, д|d, е|e, ѐ|e, ё|yo, ӗ|e, ҽ|e, ҿ|e, є|ye, ж|zh, ӂ|dzh, җ|zh, ӝ|dzh, з|z, ҙ|z, ӟ|dz, ӡ|dz, ѕ|dz, и|i, ѝ|i, ӥ|i, ӣ|i, і|i, ї|ji, Ӏ|i, й|y, ҋ|y, ј|j, к|k, қ|q, ҟ|q, ҡ|k, ӄ|q, ҝ|k, л|l, ӆ|l, љ|l, м|m, ӎ|m, н|n, ӊ|n, ң|n, ӈ|n, ҥ|n, њ|n, о|o, ӧ|o, ө|o, ӫ|o, ҩ|o, п|p, ҧ|pf, р|p, ҏ|p, с|s, ҫ|s, т|t, ҭ|th, ћ|t, ќ|k, у|u, ў|u, ӳ|u, ӱ|u, ӯ|u, ү|u, ұ|u, ф|f, х|h, ҳ|h, һ|h, ц|ts, ҵ|ts, ч|ch, ӵ|ch, ҷ|ch, ӌ|ch, ҹ|ch, џ|dz, ш|sh, щ|sht, ъ|a, ы|y, ӹ|y, ь|y, ҍ|y, э|e, ӭ|e, ю|yu, я|ya [ocmSef] => 0 [ocmSefLabelCat] => content [ocmSefLabelTag] => tag [ocmSefLabelUser] => author [ocmSefLabelSearch] => search [ocmSefLabelDate] => date [ocmSefLabelItem] => 0 [ocmSefLabelItemCustomPrefix] => [ocmSefInsertItemId] => 1 [ocmSefItemIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseItemTitleAlias] => 1 [ocmSefInsertCatId] => 1 [ocmSefCatIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseCatTitleAlias] => 1 [show_page_heading] => 0 [categories] => Array ( [0] => 253 ) [exclude_from_group_by_subcategories] => 0 [menu-anchor_css] => nav__link nav__link--split [menu_text] => 1 [menu_show] => 1 [menu-meta_description] => Najnovije vijesti iz Splita. [menu-meta_keywords] => vijesti, zanimljivosti, dalmacija, split [secure] => 0 [page_title] => Split [page_description] => SiteMeta Description [page_rights] => [robots] => [inheritFrom] => 0 [num_leading_items] => 2 [num_leading_columns] => 1 [leadingImgSize] => Large [num_primary_items] => 4 [num_primary_columns] => 2 [primaryImgSize] => Medium [num_secondary_items] => 4 [num_secondary_columns] => 1 [secondaryImgSize] => Small [num_links] => 4 [num_links_columns] => 1 [linksImgSize] => XSmall [catCatalogMode] => 0 [catFeaturedItems] => 1 [catOrdering] => publishUp [catPagination] => 2 [catPaginationResults] => 1 [catTitle] => 1 [catTitleItemCounter] => 1 [catDescription] => 1 [catImage] => 1 [catFeedLink] => 0 [catFeedIcon] => 0 [subCategories] => 1 [subCatColumns] => 2 [subCatTitle] => 1 [subCatTitleItemCounter] => 1 [subCatDescription] => 1 [subCatImage] => 1 [catItemTitle] => 1 [catItemTitleLinked] => 1 [catItemFeaturedNotice] => 0 [catItemAuthor] => 1 [catItemDateCreated] => 1 [catItemRating] => 0 [catItemImage] => 1 [catItemIntroText] => 1 [catItemExtraFields] => 0 [catItemHits] => 0 [catItemCategory] => 1 [catItemTags] => 1 [catItemAttachments] => 0 [catItemAttachmentsCounter] => 0 [catItemVideo] => 0 [catItemVideoAutoPlay] => 0 [catItemImageGallery] => 0 [catItemDateModified] => 0 [catItemReadMore] => 1 [catItemCommentsAnchor] => 1 [catItemOCMPlugins] => 1 [itemDateCreated] => 1 [itemTitle] => 1 [itemFeaturedNotice] => 1 [itemAuthor] => 1 [itemFontResizer] => 1 [itemPrintButton] => 0 [itemEmailButton] => 1 [itemSocialButton] => 1 [itemVideoAnchor] => 1 [itemImageGalleryAnchor] => 1 [itemCommentsAnchor] => 1 [itemRating] => 0 [itemImage] => 1 [itemImgSize] => Large [itemImageMainCaption] => 1 [itemImageMainCredits] => 1 [itemIntroText] => 0 [itemFullText] => 1 [itemExtraFields] => 1 [itemDateModified] => 1 [itemHits] => 0 [itemCategory] => 0 [itemTags] => 1 [itemAttachments] => 1 [itemAttachmentsCounter] => 1 [itemVideo] => 1 [itemVideoAutoPlay] => 0 [itemVideoCaption] => 1 [itemVideoCredits] => 1 [itemImageGallery] => 0 [itemNavigation] => 0 [itemComments] => 1 [itemTwitterButton] => 1 [itemFacebookButton] => 1 [itemGooglePlusOneButton] => 1 [itemAuthorBlock] => 0 [itemAuthorImage] => 0 [itemAuthorDescription] => 0 [itemAuthorURL] => 0 [itemAuthorEmail] => 0 [itemAuthorLatest] => 0 [itemAuthorLatestLimit] => 5 [itemRelated] => 1 [itemRelatedLimit] => 2 [itemRelatedTitle] => 1 [itemRelatedCategory] => 1 [itemRelatedImageSize] => Medium [itemRelatedIntrotext] => 0 [itemRelatedFulltext] => 0 [itemRelatedAuthor] => 0 [itemRelatedMedia] => 1 [itemRelatedImageGallery] => 1 [itemOCMPlugins] => 1 [recaptcha] => ) [initialized:protected] => 1 [separator] => . ) [metadesc] => [metadata] => robots= author= title=Doznali smo sve o novom 'Marjanu': kako će izgledati, kako će se otvoriti Splićanima, na krovu se sprema nešto posebno [metakey] => Silvije Novak, 3LHD, Hotel Marjan, Adris, Maistra [plugins] => {"incptvocmimagegalleryIGParameters":"default","incptvocmimagegalleryocmIGposition":"OcmAfterDisplayContent","incptvocmimagegalleryocmIGtheme":"CameraSlideshow","incptvocmimagegalleryImages":["\/images\/slike\/2023\/03\/14\/24551204.jpg","\/images\/slike\/2023\/03\/14\/24530386.jpg","\/images\/slike\/2023\/03\/14\/24549109.jpg","\/images\/slike\/2023\/03\/14\/24549110.jpg","\/images\/slike\/2023\/03\/14\/24549111.jpg","\/images\/slike\/2023\/03\/14\/24549112.jpg","\/images\/slike\/2023\/03\/14\/24549113.jpg","\/images\/slike\/2023\/03\/14\/24549114.jpg","\/images\/slike\/2023\/03\/14\/24549115.jpg","\/images\/slike\/2023\/03\/14\/24549116.jpg","\/images\/slike\/2023\/03\/14\/24549117.jpg","\/images\/slike\/2023\/03\/14\/24549118.jpg","\/images\/slike\/2023\/03\/14\/24549130.jpg","\/images\/slike\/2023\/03\/14\/24549131.jpg","\/images\/slike\/2023\/03\/14\/24549132.jpg","\/images\/slike\/2023\/03\/14\/24549133.jpg","\/images\/slike\/2023\/03\/14\/24549134.jpg","\/images\/slike\/2023\/03\/14\/24549135.jpg","\/images\/slike\/2023\/03\/14\/24549616.jpg","\/images\/slike\/2023\/03\/14\/24549617.jpg","\/images\/slike\/2023\/03\/14\/24549639.jpg","\/images\/slike\/2023\/03\/14\/24549641.jpg","\/images\/slike\/2023\/03\/14\/24549643.jpg","\/images\/slike\/2023\/03\/14\/24549644.jpg","\/images\/slike\/2023\/03\/14\/24549645.jpg","\/images\/slike\/2023\/03\/14\/24549646.jpg","\/images\/slike\/2023\/03\/14\/24549649.jpg","\/images\/slike\/2023\/03\/14\/24549768.jpg","\/images\/slike\/2023\/03\/14\/24549770.jpg"],"incptvocmimagegalleryImageTitles":["3LHD, Bojan Mr\u0111enovi\u0107","Bojan Mr\u0111enovi\u0107","3LHD ","3LHD","3LHD","3LHD","3LHD","3LHD","3LHD","3LHD","3LHD","3LHD","Lissoni&Partners","Lissoni&Partners","Lissoni&Partners","Lissoni&Partners","Lissoni&Partners","Lissoni&Partners","Lissoni&Partners","Lissoni&Partners","3LHD","3LHD","3LHD","3LHD","3LHD","3LHD","3LHD","",""],"incptvocmimagegalleryImageDescriptions":["","

Silvije Novak: Zajedni\u010dki zaklju\u010dak investitora i nas bio je da nije svrsishodno zate\u010denu cjelinu kao takvu \u201dpoljep\u0161ati\u201d i redizajnirati<\/p>","

Prije...<\/p>","

...i poslije<\/p>","

Prije...<\/p>","

...i poslije<\/p>","

Prije...<\/p>","

...i poslije<\/p>","

Prije...<\/p>","

...i poslije<\/p>","

Prije...<\/p>","

...i poslije<\/p>","

Banket sala budu\u0107eg hotela \u201dMarjan\u201d<\/p>","

Detalj iz budu\u0107e wellness zone hotela \u201dMarjan\u201d<\/p>","

Detalj iz budu\u0107e wellness zone hotela \u201dMarjan\u201d<\/p>","

Jedna od soba novog hotela \u201dMarjan\u201d<\/p>","

Detalj interijera budu\u0107eg hotela \u201dMarjan\u201d<\/p>","

Detalj interijera budu\u0107eg hotela \u201dMarjan\u201d<\/p>","

Detalj interijera<\/p>","

Detalj interijera<\/p>","

Toranj hotela<\/p>","

Detalj iz atrija<\/p>","

Detalj iz atrija<\/p>","

Vanjski bazen<\/p>","

Vanjski bazen<\/p>","

Povijest dogra\u0111ivanja hotela \u201dMarjan\u201d<\/p>","

Klju\u010dni elementi koncepta novog hotela \u201dMarjan\u201d<\/p>","

Ozelenjeni krov troeta\u017ene baze hotela 3LHD-u je bio osobito va\u017ean dio projekta<\/p>","

Ovako \u0107e novi hotel \u201dMarjan\u201d izgledati iz \u201dpti\u010dje perspektive\u201d<\/p>"],"incptvocmimagegalleryImageFocus":["50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","63:71","50:50"],"incptvocmimagegalleryImageDimensions":[{"size0":"1200x800","hd_24551204_1920.jpg":"1920x1080","k_24551204_1280.jpg":"1280x1280","k_24551204_1024.jpg":"1024x1024","k_24551204_640.jpg":"640x640","k_24551204_480.jpg":"480x480","k_24551204_340.jpg":"340x340","k_24551204_220.jpg":"220x220","o_24551204_1280.jpg":"1280x853","o_24551204_1024.jpg":"1024x682","o_24551204_640.jpg":"640x426","o_24551204_480.jpg":"480x320","o_24551204_340.jpg":"340x226","o_24551204_220.jpg":"220x146","h_24551204_1280.jpg":"1280x854","h_24551204_1024.jpg":"1024x683","h_24551204_640.jpg":"640x427","h_24551204_480.jpg":"480x320","h_24551204_340.jpg":"340x227","h_24551204_220.jpg":"220x147","pp_24551204_1280.jpg":"1280x1628","pp_24551204_1024.jpg":"1024x1303","pp_24551204_640.jpg":"640x814","pp_24551204_480.jpg":"480x611","pp_24551204_340.jpg":"340x432","pp_24551204_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1280","hd_24530386_1920.jpg":"1920x1080","k_24530386_1280.jpg":"1280x1280","k_24530386_1024.jpg":"1024x1024","k_24530386_640.jpg":"640x640","k_24530386_480.jpg":"480x480","k_24530386_340.jpg":"340x340","k_24530386_220.jpg":"220x220","o_24530386_1280.jpg":"1280x853","o_24530386_1024.jpg":"1024x682","o_24530386_640.jpg":"640x426","o_24530386_480.jpg":"480x320","o_24530386_340.jpg":"340x226","o_24530386_220.jpg":"220x146","h_24530386_1280.jpg":"1280x854","h_24530386_1024.jpg":"1024x683","h_24530386_640.jpg":"640x427","h_24530386_480.jpg":"480x320","h_24530386_340.jpg":"340x227","h_24530386_220.jpg":"220x147","pp_24530386_1280.jpg":"1280x1628","pp_24530386_1024.jpg":"1024x1303","pp_24530386_640.jpg":"640x814","pp_24530386_480.jpg":"480x611","pp_24530386_340.jpg":"340x432","pp_24530386_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x997","hd_24549109_1920.jpg":"1920x1080","k_24549109_1280.jpg":"1280x1280","k_24549109_1024.jpg":"1024x1024","k_24549109_640.jpg":"640x640","k_24549109_480.jpg":"480x480","k_24549109_340.jpg":"340x340","k_24549109_220.jpg":"220x220","o_24549109_1280.jpg":"1280x664","o_24549109_1024.jpg":"1024x531","o_24549109_640.jpg":"640x332","o_24549109_480.jpg":"480x249","o_24549109_340.jpg":"340x176","o_24549109_220.jpg":"220x114","h_24549109_1280.jpg":"1280x854","h_24549109_1024.jpg":"1024x683","h_24549109_640.jpg":"640x427","h_24549109_480.jpg":"480x320","h_24549109_340.jpg":"340x227","h_24549109_220.jpg":"220x147","pp_24549109_1280.jpg":"1280x1628","pp_24549109_1024.jpg":"1024x1303","pp_24549109_640.jpg":"640x814","pp_24549109_480.jpg":"480x611","pp_24549109_340.jpg":"340x432","pp_24549109_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x997","hd_24549110_1920.jpg":"1920x1080","k_24549110_1280.jpg":"1280x1280","k_24549110_1024.jpg":"1024x1024","k_24549110_640.jpg":"640x640","k_24549110_480.jpg":"480x480","k_24549110_340.jpg":"340x340","k_24549110_220.jpg":"220x220","o_24549110_1280.jpg":"1280x664","o_24549110_1024.jpg":"1024x531","o_24549110_640.jpg":"640x332","o_24549110_480.jpg":"480x249","o_24549110_340.jpg":"340x176","o_24549110_220.jpg":"220x114","h_24549110_1280.jpg":"1280x854","h_24549110_1024.jpg":"1024x683","h_24549110_640.jpg":"640x427","h_24549110_480.jpg":"480x320","h_24549110_340.jpg":"340x227","h_24549110_220.jpg":"220x147","pp_24549110_1280.jpg":"1280x1628","pp_24549110_1024.jpg":"1024x1303","pp_24549110_640.jpg":"640x814","pp_24549110_480.jpg":"480x611","pp_24549110_340.jpg":"340x432","pp_24549110_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x2880","hd_24549111_1920.jpg":"1920x1080","k_24549111_1280.jpg":"1280x1280","k_24549111_1024.jpg":"1024x1024","k_24549111_640.jpg":"640x640","k_24549111_480.jpg":"480x480","k_24549111_340.jpg":"340x340","k_24549111_220.jpg":"220x220","o_24549111_1280.jpg":"1280x1920","o_24549111_1024.jpg":"1024x1536","o_24549111_640.jpg":"640x960","o_24549111_480.jpg":"480x720","o_24549111_340.jpg":"340x510","o_24549111_220.jpg":"220x330","h_24549111_1280.jpg":"1280x854","h_24549111_1024.jpg":"1024x683","h_24549111_640.jpg":"640x427","h_24549111_480.jpg":"480x320","h_24549111_340.jpg":"340x227","h_24549111_220.jpg":"220x147","pp_24549111_1280.jpg":"1280x1628","pp_24549111_1024.jpg":"1024x1303","pp_24549111_640.jpg":"640x814","pp_24549111_480.jpg":"480x611","pp_24549111_340.jpg":"340x432","pp_24549111_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x2880","hd_24549112_1920.jpg":"1920x1080","k_24549112_1280.jpg":"1280x1280","k_24549112_1024.jpg":"1024x1024","k_24549112_640.jpg":"640x640","k_24549112_480.jpg":"480x480","k_24549112_340.jpg":"340x340","k_24549112_220.jpg":"220x220","o_24549112_1280.jpg":"1280x1920","o_24549112_1024.jpg":"1024x1536","o_24549112_640.jpg":"640x960","o_24549112_480.jpg":"480x720","o_24549112_340.jpg":"340x510","o_24549112_220.jpg":"220x330","h_24549112_1280.jpg":"1280x854","h_24549112_1024.jpg":"1024x683","h_24549112_640.jpg":"640x427","h_24549112_480.jpg":"480x320","h_24549112_340.jpg":"340x227","h_24549112_220.jpg":"220x147","pp_24549112_1280.jpg":"1280x1628","pp_24549112_1024.jpg":"1024x1303","pp_24549112_640.jpg":"640x814","pp_24549112_480.jpg":"480x611","pp_24549112_340.jpg":"340x432","pp_24549112_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1328","hd_24549113_1920.jpg":"1920x1080","k_24549113_1280.jpg":"1280x1280","k_24549113_1024.jpg":"1024x1024","k_24549113_640.jpg":"640x640","k_24549113_480.jpg":"480x480","k_24549113_340.jpg":"340x340","k_24549113_220.jpg":"220x220","o_24549113_1280.jpg":"1280x885","o_24549113_1024.jpg":"1024x708","o_24549113_640.jpg":"640x442","o_24549113_480.jpg":"480x332","o_24549113_340.jpg":"340x235","o_24549113_220.jpg":"220x152","h_24549113_1280.jpg":"1280x854","h_24549113_1024.jpg":"1024x683","h_24549113_640.jpg":"640x427","h_24549113_480.jpg":"480x320","h_24549113_340.jpg":"340x227","h_24549113_220.jpg":"220x147","pp_24549113_1280.jpg":"1280x1628","pp_24549113_1024.jpg":"1024x1303","pp_24549113_640.jpg":"640x814","pp_24549113_480.jpg":"480x611","pp_24549113_340.jpg":"340x432","pp_24549113_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1440","hd_24549114_1920.jpg":"1920x1080","k_24549114_1280.jpg":"1280x1280","k_24549114_1024.jpg":"1024x1024","k_24549114_640.jpg":"640x640","k_24549114_480.jpg":"480x480","k_24549114_340.jpg":"340x340","k_24549114_220.jpg":"220x220","o_24549114_1280.jpg":"1280x960","o_24549114_1024.jpg":"1024x768","o_24549114_640.jpg":"640x480","o_24549114_480.jpg":"480x360","o_24549114_340.jpg":"340x255","o_24549114_220.jpg":"220x165","h_24549114_1280.jpg":"1280x854","h_24549114_1024.jpg":"1024x683","h_24549114_640.jpg":"640x427","h_24549114_480.jpg":"480x320","h_24549114_340.jpg":"340x227","h_24549114_220.jpg":"220x147","pp_24549114_1280.jpg":"1280x1628","pp_24549114_1024.jpg":"1024x1303","pp_24549114_640.jpg":"640x814","pp_24549114_480.jpg":"480x611","pp_24549114_340.jpg":"340x432","pp_24549114_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1154","hd_24549115_1920.jpg":"1920x1080","k_24549115_1280.jpg":"1280x1280","k_24549115_1024.jpg":"1024x1024","k_24549115_640.jpg":"640x640","k_24549115_480.jpg":"480x480","k_24549115_340.jpg":"340x340","k_24549115_220.jpg":"220x220","o_24549115_1280.jpg":"1280x769","o_24549115_1024.jpg":"1024x615","o_24549115_640.jpg":"640x384","o_24549115_480.jpg":"480x288","o_24549115_340.jpg":"340x204","o_24549115_220.jpg":"220x132","h_24549115_1280.jpg":"1280x854","h_24549115_1024.jpg":"1024x683","h_24549115_640.jpg":"640x427","h_24549115_480.jpg":"480x320","h_24549115_340.jpg":"340x227","h_24549115_220.jpg":"220x147","pp_24549115_1280.jpg":"1280x1628","pp_24549115_1024.jpg":"1024x1303","pp_24549115_640.jpg":"640x814","pp_24549115_480.jpg":"480x611","pp_24549115_340.jpg":"340x432","pp_24549115_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1162","hd_24549116_1920.jpg":"1920x1080","k_24549116_1280.jpg":"1280x1280","k_24549116_1024.jpg":"1024x1024","k_24549116_640.jpg":"640x640","k_24549116_480.jpg":"480x480","k_24549116_340.jpg":"340x340","k_24549116_220.jpg":"220x220","o_24549116_1280.jpg":"1280x774","o_24549116_1024.jpg":"1024x619","o_24549116_640.jpg":"640x387","o_24549116_480.jpg":"480x290","o_24549116_340.jpg":"340x205","o_24549116_220.jpg":"220x133","h_24549116_1280.jpg":"1280x854","h_24549116_1024.jpg":"1024x683","h_24549116_640.jpg":"640x427","h_24549116_480.jpg":"480x320","h_24549116_340.jpg":"340x227","h_24549116_220.jpg":"220x147","pp_24549116_1280.jpg":"1280x1628","pp_24549116_1024.jpg":"1024x1303","pp_24549116_640.jpg":"640x814","pp_24549116_480.jpg":"480x611","pp_24549116_340.jpg":"340x432","pp_24549116_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1279","hd_24549117_1920.jpg":"1920x1080","k_24549117_1280.jpg":"1280x1280","k_24549117_1024.jpg":"1024x1024","k_24549117_640.jpg":"640x640","k_24549117_480.jpg":"480x480","k_24549117_340.jpg":"340x340","k_24549117_220.jpg":"220x220","o_24549117_1280.jpg":"1280x852","o_24549117_1024.jpg":"1024x682","o_24549117_640.jpg":"640x426","o_24549117_480.jpg":"480x319","o_24549117_340.jpg":"340x226","o_24549117_220.jpg":"220x146","h_24549117_1280.jpg":"1280x854","h_24549117_1024.jpg":"1024x683","h_24549117_640.jpg":"640x427","h_24549117_480.jpg":"480x320","h_24549117_340.jpg":"340x227","h_24549117_220.jpg":"220x147","pp_24549117_1280.jpg":"1280x1628","pp_24549117_1024.jpg":"1024x1303","pp_24549117_640.jpg":"640x814","pp_24549117_480.jpg":"480x611","pp_24549117_340.jpg":"340x432","pp_24549117_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1280","hd_24549118_1920.jpg":"1920x1080","k_24549118_1280.jpg":"1280x1280","k_24549118_1024.jpg":"1024x1024","k_24549118_640.jpg":"640x640","k_24549118_480.jpg":"480x480","k_24549118_340.jpg":"340x340","k_24549118_220.jpg":"220x220","o_24549118_1280.jpg":"1280x853","o_24549118_1024.jpg":"1024x682","o_24549118_640.jpg":"640x426","o_24549118_480.jpg":"480x320","o_24549118_340.jpg":"340x226","o_24549118_220.jpg":"220x146","h_24549118_1280.jpg":"1280x854","h_24549118_1024.jpg":"1024x683","h_24549118_640.jpg":"640x427","h_24549118_480.jpg":"480x320","h_24549118_340.jpg":"340x227","h_24549118_220.jpg":"220x147","pp_24549118_1280.jpg":"1280x1628","pp_24549118_1024.jpg":"1024x1303","pp_24549118_640.jpg":"640x814","pp_24549118_480.jpg":"480x611","pp_24549118_340.jpg":"340x432","pp_24549118_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1280","hd_24549130_1920.jpg":"1920x1080","k_24549130_1280.jpg":"1280x1280","k_24549130_1024.jpg":"1024x1024","k_24549130_640.jpg":"640x640","k_24549130_480.jpg":"480x480","k_24549130_340.jpg":"340x340","k_24549130_220.jpg":"220x220","o_24549130_1280.jpg":"1280x853","o_24549130_1024.jpg":"1024x682","o_24549130_640.jpg":"640x426","o_24549130_480.jpg":"480x320","o_24549130_340.jpg":"340x226","o_24549130_220.jpg":"220x146","h_24549130_1280.jpg":"1280x854","h_24549130_1024.jpg":"1024x683","h_24549130_640.jpg":"640x427","h_24549130_480.jpg":"480x320","h_24549130_340.jpg":"340x227","h_24549130_220.jpg":"220x147","pp_24549130_1280.jpg":"1280x1628","pp_24549130_1024.jpg":"1024x1303","pp_24549130_640.jpg":"640x814","pp_24549130_480.jpg":"480x611","pp_24549130_340.jpg":"340x432","pp_24549130_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1081","hd_24549131_1920.jpg":"1920x1080","k_24549131_1280.jpg":"1280x1280","k_24549131_1024.jpg":"1024x1024","k_24549131_640.jpg":"640x640","k_24549131_480.jpg":"480x480","k_24549131_340.jpg":"340x340","k_24549131_220.jpg":"220x220","o_24549131_1280.jpg":"1280x720","o_24549131_1024.jpg":"1024x576","o_24549131_640.jpg":"640x360","o_24549131_480.jpg":"480x270","o_24549131_340.jpg":"340x191","o_24549131_220.jpg":"220x123","h_24549131_1280.jpg":"1280x854","h_24549131_1024.jpg":"1024x683","h_24549131_640.jpg":"640x427","h_24549131_480.jpg":"480x320","h_24549131_340.jpg":"340x227","h_24549131_220.jpg":"220x147","pp_24549131_1280.jpg":"1280x1628","pp_24549131_1024.jpg":"1024x1303","pp_24549131_640.jpg":"640x814","pp_24549131_480.jpg":"480x611","pp_24549131_340.jpg":"340x432","pp_24549131_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1230","hd_24549132_1920.jpg":"1920x1080","k_24549132_1280.jpg":"1280x1280","k_24549132_1024.jpg":"1024x1024","k_24549132_640.jpg":"640x640","k_24549132_480.jpg":"480x480","k_24549132_340.jpg":"340x340","k_24549132_220.jpg":"220x220","o_24549132_1280.jpg":"1280x820","o_24549132_1024.jpg":"1024x656","o_24549132_640.jpg":"640x410","o_24549132_480.jpg":"480x307","o_24549132_340.jpg":"340x217","o_24549132_220.jpg":"220x140","h_24549132_1280.jpg":"1280x854","h_24549132_1024.jpg":"1024x683","h_24549132_640.jpg":"640x427","h_24549132_480.jpg":"480x320","h_24549132_340.jpg":"340x227","h_24549132_220.jpg":"220x147","pp_24549132_1280.jpg":"1280x1628","pp_24549132_1024.jpg":"1024x1303","pp_24549132_640.jpg":"640x814","pp_24549132_480.jpg":"480x611","pp_24549132_340.jpg":"340x432","pp_24549132_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1344","hd_24549133_1920.jpg":"1920x1080","k_24549133_1280.jpg":"1280x1280","k_24549133_1024.jpg":"1024x1024","k_24549133_640.jpg":"640x640","k_24549133_480.jpg":"480x480","k_24549133_340.jpg":"340x340","k_24549133_220.jpg":"220x220","o_24549133_1280.jpg":"1280x896","o_24549133_1024.jpg":"1024x716","o_24549133_640.jpg":"640x448","o_24549133_480.jpg":"480x336","o_24549133_340.jpg":"340x238","o_24549133_220.jpg":"220x154","h_24549133_1280.jpg":"1280x854","h_24549133_1024.jpg":"1024x683","h_24549133_640.jpg":"640x427","h_24549133_480.jpg":"480x320","h_24549133_340.jpg":"340x227","h_24549133_220.jpg":"220x147","pp_24549133_1280.jpg":"1280x1628","pp_24549133_1024.jpg":"1024x1303","pp_24549133_640.jpg":"640x814","pp_24549133_480.jpg":"480x611","pp_24549133_340.jpg":"340x432","pp_24549133_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1317","hd_24549134_1920.jpg":"1920x1080","k_24549134_1280.jpg":"1280x1280","k_24549134_1024.jpg":"1024x1024","k_24549134_640.jpg":"640x640","k_24549134_480.jpg":"480x480","k_24549134_340.jpg":"340x340","k_24549134_220.jpg":"220x220","o_24549134_1280.jpg":"1280x878","o_24549134_1024.jpg":"1024x702","o_24549134_640.jpg":"640x439","o_24549134_480.jpg":"480x329","o_24549134_340.jpg":"340x233","o_24549134_220.jpg":"220x150","h_24549134_1280.jpg":"1280x854","h_24549134_1024.jpg":"1024x683","h_24549134_640.jpg":"640x427","h_24549134_480.jpg":"480x320","h_24549134_340.jpg":"340x227","h_24549134_220.jpg":"220x147","pp_24549134_1280.jpg":"1280x1628","pp_24549134_1024.jpg":"1024x1303","pp_24549134_640.jpg":"640x814","pp_24549134_480.jpg":"480x611","pp_24549134_340.jpg":"340x432","pp_24549134_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1317","hd_24549135_1920.jpg":"1920x1080","k_24549135_1280.jpg":"1280x1280","k_24549135_1024.jpg":"1024x1024","k_24549135_640.jpg":"640x640","k_24549135_480.jpg":"480x480","k_24549135_340.jpg":"340x340","k_24549135_220.jpg":"220x220","o_24549135_1280.jpg":"1280x878","o_24549135_1024.jpg":"1024x702","o_24549135_640.jpg":"640x439","o_24549135_480.jpg":"480x329","o_24549135_340.jpg":"340x233","o_24549135_220.jpg":"220x150","h_24549135_1280.jpg":"1280x854","h_24549135_1024.jpg":"1024x683","h_24549135_640.jpg":"640x427","h_24549135_480.jpg":"480x320","h_24549135_340.jpg":"340x227","h_24549135_220.jpg":"220x147","pp_24549135_1280.jpg":"1280x1628","pp_24549135_1024.jpg":"1024x1303","pp_24549135_640.jpg":"640x814","pp_24549135_480.jpg":"480x611","pp_24549135_340.jpg":"340x432","pp_24549135_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1536","hd_24549616_1920.jpg":"1920x1080","k_24549616_1280.jpg":"1280x1280","k_24549616_1024.jpg":"1024x1024","k_24549616_640.jpg":"640x640","k_24549616_480.jpg":"480x480","k_24549616_340.jpg":"340x340","k_24549616_220.jpg":"220x220","o_24549616_1280.jpg":"1280x1024","o_24549616_1024.jpg":"1024x819","o_24549616_640.jpg":"640x512","o_24549616_480.jpg":"480x384","o_24549616_340.jpg":"340x272","o_24549616_220.jpg":"220x176","h_24549616_1280.jpg":"1280x854","h_24549616_1024.jpg":"1024x683","h_24549616_640.jpg":"640x427","h_24549616_480.jpg":"480x320","h_24549616_340.jpg":"340x227","h_24549616_220.jpg":"220x147","pp_24549616_1280.jpg":"1280x1628","pp_24549616_1024.jpg":"1024x1303","pp_24549616_640.jpg":"640x814","pp_24549616_480.jpg":"480x611","pp_24549616_340.jpg":"340x432","pp_24549616_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1280","hd_24549617_1920.jpg":"1920x1080","k_24549617_1280.jpg":"1280x1280","k_24549617_1024.jpg":"1024x1024","k_24549617_640.jpg":"640x640","k_24549617_480.jpg":"480x480","k_24549617_340.jpg":"340x340","k_24549617_220.jpg":"220x220","o_24549617_1280.jpg":"1280x853","o_24549617_1024.jpg":"1024x682","o_24549617_640.jpg":"640x426","o_24549617_480.jpg":"480x320","o_24549617_340.jpg":"340x226","o_24549617_220.jpg":"220x146","h_24549617_1280.jpg":"1280x854","h_24549617_1024.jpg":"1024x683","h_24549617_640.jpg":"640x427","h_24549617_480.jpg":"480x320","h_24549617_340.jpg":"340x227","h_24549617_220.jpg":"220x147","pp_24549617_1280.jpg":"1280x1628","pp_24549617_1024.jpg":"1024x1303","pp_24549617_640.jpg":"640x814","pp_24549617_480.jpg":"480x611","pp_24549617_340.jpg":"340x432","pp_24549617_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x2006","hd_24549639_1920.jpg":"1920x1080","k_24549639_1280.jpg":"1280x1280","k_24549639_1024.jpg":"1024x1024","k_24549639_640.jpg":"640x640","k_24549639_480.jpg":"480x480","k_24549639_340.jpg":"340x340","k_24549639_220.jpg":"220x220","o_24549639_1280.jpg":"1280x1337","o_24549639_1024.jpg":"1024x1069","o_24549639_640.jpg":"640x668","o_24549639_480.jpg":"480x501","o_24549639_340.jpg":"340x355","o_24549639_220.jpg":"220x229","h_24549639_1280.jpg":"1280x854","h_24549639_1024.jpg":"1024x683","h_24549639_640.jpg":"640x427","h_24549639_480.jpg":"480x320","h_24549639_340.jpg":"340x227","h_24549639_220.jpg":"220x147","pp_24549639_1280.jpg":"1280x1628","pp_24549639_1024.jpg":"1024x1303","pp_24549639_640.jpg":"640x814","pp_24549639_480.jpg":"480x611","pp_24549639_340.jpg":"340x432","pp_24549639_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x963","hd_24549641_1920.jpg":"1920x1080","k_24549641_1280.jpg":"1280x1280","k_24549641_1024.jpg":"1024x1024","k_24549641_640.jpg":"640x640","k_24549641_480.jpg":"480x480","k_24549641_340.jpg":"340x340","k_24549641_220.jpg":"220x220","o_24549641_1280.jpg":"1280x642","o_24549641_1024.jpg":"1024x513","o_24549641_640.jpg":"640x321","o_24549641_480.jpg":"480x240","o_24549641_340.jpg":"340x170","o_24549641_220.jpg":"220x110","h_24549641_1280.jpg":"1280x854","h_24549641_1024.jpg":"1024x683","h_24549641_640.jpg":"640x427","h_24549641_480.jpg":"480x320","h_24549641_340.jpg":"340x227","h_24549641_220.jpg":"220x147","pp_24549641_1280.jpg":"1280x1628","pp_24549641_1024.jpg":"1024x1303","pp_24549641_640.jpg":"640x814","pp_24549641_480.jpg":"480x611","pp_24549641_340.jpg":"340x432","pp_24549641_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1018","hd_24549643_1920.jpg":"1920x1080","k_24549643_1280.jpg":"1280x1280","k_24549643_1024.jpg":"1024x1024","k_24549643_640.jpg":"640x640","k_24549643_480.jpg":"480x480","k_24549643_340.jpg":"340x340","k_24549643_220.jpg":"220x220","o_24549643_1280.jpg":"1280x678","o_24549643_1024.jpg":"1024x542","o_24549643_640.jpg":"640x339","o_24549643_480.jpg":"480x254","o_24549643_340.jpg":"340x180","o_24549643_220.jpg":"220x116","h_24549643_1280.jpg":"1280x854","h_24549643_1024.jpg":"1024x683","h_24549643_640.jpg":"640x427","h_24549643_480.jpg":"480x320","h_24549643_340.jpg":"340x227","h_24549643_220.jpg":"220x147","pp_24549643_1280.jpg":"1280x1628","pp_24549643_1024.jpg":"1024x1303","pp_24549643_640.jpg":"640x814","pp_24549643_480.jpg":"480x611","pp_24549643_340.jpg":"340x432","pp_24549643_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x720","hd_24549644_1920.jpg":"1920x1080","k_24549644_1280.jpg":"1280x1280","k_24549644_1024.jpg":"1024x1024","k_24549644_640.jpg":"640x640","k_24549644_480.jpg":"480x480","k_24549644_340.jpg":"340x340","k_24549644_220.jpg":"220x220","o_24549644_1280.jpg":"1280x480","o_24549644_1024.jpg":"1024x384","o_24549644_640.jpg":"640x240","o_24549644_480.jpg":"480x180","o_24549644_340.jpg":"340x127","o_24549644_220.jpg":"220x82","h_24549644_1280.jpg":"1280x854","h_24549644_1024.jpg":"1024x683","h_24549644_640.jpg":"640x427","h_24549644_480.jpg":"480x320","h_24549644_340.jpg":"340x227","h_24549644_220.jpg":"220x147","pp_24549644_1280.jpg":"1280x1628","pp_24549644_1024.jpg":"1024x1303","pp_24549644_640.jpg":"640x814","pp_24549644_480.jpg":"480x611","pp_24549644_340.jpg":"340x432","pp_24549644_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1152","hd_24549645_1920.jpg":"1920x1080","k_24549645_1280.jpg":"1280x1280","k_24549645_1024.jpg":"1024x1024","k_24549645_640.jpg":"640x640","k_24549645_480.jpg":"480x480","k_24549645_340.jpg":"340x340","k_24549645_220.jpg":"220x220","o_24549645_1280.jpg":"1280x768","o_24549645_1024.jpg":"1024x614","o_24549645_640.jpg":"640x384","o_24549645_480.jpg":"480x288","o_24549645_340.jpg":"340x204","o_24549645_220.jpg":"220x132","h_24549645_1280.jpg":"1280x854","h_24549645_1024.jpg":"1024x683","h_24549645_640.jpg":"640x427","h_24549645_480.jpg":"480x320","h_24549645_340.jpg":"340x227","h_24549645_220.jpg":"220x147","pp_24549645_1280.jpg":"1280x1628","pp_24549645_1024.jpg":"1024x1303","pp_24549645_640.jpg":"640x814","pp_24549645_480.jpg":"480x611","pp_24549645_340.jpg":"340x432","pp_24549645_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1677","hd_24549646_1920.jpg":"1920x1080","k_24549646_1280.jpg":"1280x1280","k_24549646_1024.jpg":"1024x1024","k_24549646_640.jpg":"640x640","k_24549646_480.jpg":"480x480","k_24549646_340.jpg":"340x340","k_24549646_220.jpg":"220x220","o_24549646_1280.jpg":"1280x1118","o_24549646_1024.jpg":"1024x894","o_24549646_640.jpg":"640x559","o_24549646_480.jpg":"480x419","o_24549646_340.jpg":"340x296","o_24549646_220.jpg":"220x192","h_24549646_1280.jpg":"1280x854","h_24549646_1024.jpg":"1024x683","h_24549646_640.jpg":"640x427","h_24549646_480.jpg":"480x320","h_24549646_340.jpg":"340x227","h_24549646_220.jpg":"220x147","pp_24549646_1280.jpg":"1280x1628","pp_24549646_1024.jpg":"1024x1303","pp_24549646_640.jpg":"640x814","pp_24549646_480.jpg":"480x611","pp_24549646_340.jpg":"340x432","pp_24549646_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1903","hd_24549649_1920.jpg":"1920x1080","k_24549649_1280.jpg":"1280x1280","k_24549649_1024.jpg":"1024x1024","k_24549649_640.jpg":"640x640","k_24549649_480.jpg":"480x480","k_24549649_340.jpg":"340x340","k_24549649_220.jpg":"220x220","o_24549649_1280.jpg":"1280x1268","o_24549649_1024.jpg":"1024x1014","o_24549649_640.jpg":"640x634","o_24549649_480.jpg":"480x475","o_24549649_340.jpg":"340x336","o_24549649_220.jpg":"220x218","h_24549649_1280.jpg":"1280x854","h_24549649_1024.jpg":"1024x683","h_24549649_640.jpg":"640x427","h_24549649_480.jpg":"480x320","h_24549649_340.jpg":"340x227","h_24549649_220.jpg":"220x147","pp_24549649_1280.jpg":"1280x1628","pp_24549649_1024.jpg":"1024x1303","pp_24549649_640.jpg":"640x814","pp_24549649_480.jpg":"480x611","pp_24549649_340.jpg":"340x432","pp_24549649_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1152","hd_24549768_1920.jpg":"1920x1080","k_24549768_1280.jpg":"1280x1280","k_24549768_1024.jpg":"1024x1024","k_24549768_640.jpg":"640x640","k_24549768_480.jpg":"480x480","k_24549768_340.jpg":"340x340","k_24549768_220.jpg":"220x220","o_24549768_1280.jpg":"1280x768","o_24549768_1024.jpg":"1024x614","o_24549768_640.jpg":"640x384","o_24549768_480.jpg":"480x288","o_24549768_340.jpg":"340x204","o_24549768_220.jpg":"220x132","h_24549768_1280.jpg":"1280x854","h_24549768_1024.jpg":"1024x683","h_24549768_640.jpg":"640x427","h_24549768_480.jpg":"480x320","h_24549768_340.jpg":"340x227","h_24549768_220.jpg":"220x147","pp_24549768_1280.jpg":"1280x1628","pp_24549768_1024.jpg":"1024x1303","pp_24549768_640.jpg":"640x814","pp_24549768_480.jpg":"480x611","pp_24549768_340.jpg":"340x432","pp_24549768_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1280","hd_24549770_1920.jpg":"1920x1080","k_24549770_1280.jpg":"1280x1280","k_24549770_1024.jpg":"1024x1024","k_24549770_640.jpg":"640x640","k_24549770_480.jpg":"480x480","k_24549770_340.jpg":"340x340","k_24549770_220.jpg":"220x220","o_24549770_1280.jpg":"1280x853","o_24549770_1024.jpg":"1024x682","o_24549770_640.jpg":"640x426","o_24549770_480.jpg":"480x320","o_24549770_340.jpg":"340x226","o_24549770_220.jpg":"220x146","h_24549770_1280.jpg":"1280x854","h_24549770_1024.jpg":"1024x683","h_24549770_640.jpg":"640x427","h_24549770_480.jpg":"480x320","h_24549770_340.jpg":"340x227","h_24549770_220.jpg":"220x147","pp_24549770_1280.jpg":"1280x1628","pp_24549770_1024.jpg":"1024x1303","pp_24549770_640.jpg":"640x814","pp_24549770_480.jpg":"480x611","pp_24549770_340.jpg":"340x432","pp_24549770_220.jpg":"220x280"}]} [language] => * [multi_author] => 0 [type_id] => 100 [category] => TableOCMCategory Object ( [id] => 253 [name] => Split [alias] => split [description] => [parent] => 240 [extraFieldsGroup] => 9 [published] => 1 [image] => [access] => 1 [ordering] => 14 [params] => {"inheritFrom":"0","catMetaDesc":"","catMetaKey":"","catMetaRobots":"","catMetaAuthor":"","theme":"","num_leading_items":"2","num_leading_columns":"1","leadingImgSize":"Large","num_primary_items":"4","num_primary_columns":"2","primaryImgSize":"Medium","num_secondary_items":"4","num_secondary_columns":"1","secondaryImgSize":"Small","num_links":"4","num_links_columns":"1","linksImgSize":"XSmall","catCatalogMode":"0","catFeaturedItems":"1","catOrdering":"publishUp","catPagination":"2","catPaginationResults":"1","catTitle":"1","catTitleItemCounter":"1","catDescription":"1","catImage":"1","catFeedLink":"0","catFeedIcon":"0","subCategories":"1","subCatColumns":"2","subCatOrdering":"","subCatTitle":"1","subCatTitleItemCounter":"1","subCatDescription":"1","subCatImage":"1","itemImageXS":"","itemImageS":"","itemImageM":"","itemImageL":"","itemImageXL":"","catItemTitle":"1","catItemTitleLinked":"1","catItemFeaturedNotice":"0","catItemAuthor":"1","catItemDateCreated":"1","catItemRating":"0","catItemImage":"1","catItemIntroText":"1","catItemIntroTextWordLimit":"","catItemExtraFields":"0","catItemHits":"0","catItemCategory":"1","catItemTags":"1","catItemAttachments":"0","catItemAttachmentsCounter":"0","catItemVideo":"0","catItemVideoWidth":"","catItemVideoHeight":"","catItemAudioWidth":"","catItemAudioHeight":"","catItemVideoAutoPlay":"0","catItemImageGallery":"0","catItemImageGalleryWidth":"","catItemImageGalleryHeight":"","catItemDateModified":"0","catItemReadMore":"1","catItemCommentsAnchor":"1","catItemOCMPlugins":"1","itemDateCreated":"1","itemTitle":"1","itemFeaturedNotice":"1","itemAuthor":"1","itemFontResizer":"1","itemPrintButton":"0","itemEmailButton":"1","itemSocialButton":"1","itemVideoAnchor":"1","itemImageGalleryAnchor":"1","itemCommentsAnchor":"1","itemRating":"0","itemImage":"1","itemImgSize":"Large","itemImageMainCaption":"1","itemImageMainCredits":"1","itemIntroText":"0","itemFullText":"1","itemExtraFields":"1","itemDateModified":"1","itemHits":"0","itemCategory":"0","itemTags":"1","itemAttachments":"1","itemAttachmentsCounter":"1","itemVideo":"1","itemVideoWidth":"","itemVideoHeight":"","itemAudioWidth":"","itemAudioHeight":"","itemVideoAutoPlay":"0","itemVideoCaption":"1","itemVideoCredits":"1","itemImageGallery":"0","itemImageGalleryWidth":"","itemImageGalleryHeight":"","itemNavigation":"0","itemComments":"1","itemTwitterButton":"1","itemFacebookButton":"1","itemGooglePlusOneButton":"1","itemAuthorBlock":"0","itemAuthorImage":"0","itemAuthorDescription":"0","itemAuthorURL":"0","itemAuthorEmail":"0","itemAuthorLatest":"0","itemAuthorLatestLimit":"5","itemRelated":"1","itemRelatedLimit":"2","itemRelatedTitle":"1","itemRelatedCategory":"1","itemRelatedImageSize":"Medium","itemRelatedIntrotext":"0","itemRelatedFulltext":"0","itemRelatedAuthor":"0","itemRelatedMedia":"1","itemRelatedImageGallery":"1","itemOCMPlugins":"1"} [trash] => 0 [plugins] => {"customparams_created":"2019-11-04 19:44:34","customparams_modified":"2019-11-04 19:44:34","customparams_videobg":"","customparams_countdown_module":"","customparams_search_template":""} [language] => * [container] => 0 [container_name] => [_tbl:protected] => #__ocm_categories [_tbl_key:protected] => id [_tbl_keys:protected] => Array ( [0] => id ) [_db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object ( [name] => mysqli [serverType] => mysql [connection:protected] => mysqli Object ( [affected_rows] => 1 [client_info] => mysqlnd 5.0.12-dev - 20150407 - $Id: 7cc7cc96e675f6d72e5cf0f267f48e167c2abb23 $ [client_version] => 50012 [connect_errno] => 0 [connect_error] => [errno] => 0 [error] => [error_list] => Array ( ) [field_count] => 18 [host_info] => 127.0.0.1 via TCP/IP [info] => [insert_id] => 0 [server_info] => 5.5.30 [server_version] => 50530 [stat] => Uptime: 15275447 Threads: 3 Questions: 3177469600 Slow queries: 7125006 [sqlstate] => 00000 [protocol_version] => 10 [thread_id] => 235512916 [warning_count] => 0 ) [nameQuote:protected] => ` [nullDate:protected] => 0000-00-00 00:00:00 [_database:JDatabaseDriver:private] => sdproductiondb [count:protected] => 49 [cursor:protected] => [debug:protected] => [limit:protected] => 0 [log:protected] => Array ( ) [timings:protected] => Array ( ) [callStacks:protected] => Array ( ) [offset:protected] => 0 [options:protected] => Array ( [driver] => mysqli_exabyte [host] => 127.0.0.1 [user] => proxy_user_front06 [password] => b3hX5DrKwjx6 [database] => sdproductiondb [prefix] => sk_ [select] => 1 [port] => 6033 [socket] => ) [sql:protected] => JDatabaseQueryMysqli Object ( [offset:protected] => 0 [limit:protected] => 0 [db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object *RECURSION* [sql:protected] => [type:protected] => select [element:protected] => [select:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => SELECT [elements:protected] => Array ( [0] => category.* [1] => IF(ISNULL(container.catid),false,true) AS container [2] => container.name AS container_name [3] => SEFURL_cr.menuItemID AS sefurl_belonging_menu_item ) [glue:protected] => , ) [delete:protected] => [update:protected] => [insert:protected] => [from:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => FROM [elements:protected] => Array ( [0] => `#__ocm_categories` AS `category` ) [glue:protected] => , ) [join:protected] => Array ( [0] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => LEFT JOIN [elements:protected] => Array ( [0] => #__ocm_containers AS container ON category.id = container.catid ) [glue:protected] => , ) [1] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => LEFT JOIN [elements:protected] => Array ( [0] => #__ocm_sefurl_category_menu_relation AS SEFURL_cr ON category.id = SEFURL_cr.categoryID ) [glue:protected] => , ) ) [set:protected] => [where:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => WHERE [elements:protected] => Array ( [0] => `category`.`id` = '240' ) [glue:protected] => AND ) [group:protected] => [having:protected] => [columns:protected] => [values:protected] => [order:protected] => [autoIncrementField:protected] => [call:protected] => [exec:protected] => [union:protected] => [unionAll:protected] => [selectRowNumber:protected] => ) [tablePrefix:protected] => sk_ [utf:protected] => 1 [utf8mb4:protected] => 1 [errorNum:protected] => 0 [errorMsg:protected] => [transactionDepth:protected] => 0 [disconnectHandlers:protected] => Array ( ) [ocmConfig] => Array ( ) ) [_trackAssets:protected] => [_rules:protected] => [_locked:protected] => [_autoincrement:protected] => 1 [_observers:protected] => JObserverUpdater Object ( [aliases:protected] => Array ( ) [observers:protected] => Array ( ) [doCallObservers:protected] => 1 ) [_columnAlias:protected] => Array ( ) [_jsonEncode:protected] => Array ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [year_lookup] => 0 [link] => /split ) [additional_categories] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 253 [name] => Split [alias] => split [parent] => 240 [published] => 1 [trash] => 0 [link] => /split ) ) [link] => /split/doznali-smo-sve-o-novom-marjanu-kako-ce-izgledati-kako-ce-se-otvoriti-splicanima-na-krovu-se-sprema-nesto-posebno-1274417 [printLink] => /split/doznali-smo-sve-o-novom-marjanu-kako-ce-izgledati-kako-ce-se-otvoriti-splicanima-na-krovu-se-sprema-nesto-posebno-1274417?tmpl=component&print=1 [tags] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 709926 [name] => Silvije Novak [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 2023-03-20 20:55:10 [main_article_id] => 0 [alias] => silvije-novak [link] => /tag/silvije-novak ) [1] => stdClass Object ( [id] => 30146 [name] => 3lhd [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => 3lhd [link] => /tag/3lhd ) [2] => stdClass Object ( [id] => 236432 [name] => Hotel Marjan [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => hotel-marjan [link] => /tag/hotel-marjan ) [3] => stdClass Object ( [id] => 218455 [name] => adris [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => adris [link] => /tag/adris ) [4] => stdClass Object ( [id] => 371255 [name] => maistra [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => maistra [link] => /tag/maistra ) ) [imageXSmall] => [imageSmall] => [imageMedium] => [imageLarge] => [imageXLarge] => [extraFields] => stdClass Object ( [SuperscriptTitle] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => ekskluzivne slike [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [contains_infographic] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [Withoutads] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [Photo_gallery] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [promo] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [contains_video] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [premium_content] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [exclude_comments] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [open_link_in_new_window] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [horizontal_crop_of_the_main_photo] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [no_index] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [no_cache] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [dont_show_on_the_front_page] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [related_on_bottom] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [live_button] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [instant_articles] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [s_preporucuje] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [s_voli] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [layout_with_three_photos] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [gallery_in_the_article] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [required_views] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [fullhd_image] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [CitySelect] => stdClass Object ( [id] => 97 [name] => City Select [value] => (0) [type] => select [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 35 [alias] => CitySelect ) [paid_article] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) ) [attachments] => Array ( ) [cleanTitle] => Doznali smo sve o novom ‘Marjanu‘: kako će izgledati, kako će se otvoriti Splićanima, na krovu se sprema nešto posebno [num_of_authors] => 0 [author] => Joomla\CMS\User\User Object ( [isRoot:protected] => [id] => [name] => [username] => [email] => [password] => [password_clear] => [block] => [sendEmail] => [registerDate] => [lastvisitDate] => [activation] => [params] => [groups] => Array ( ) [guest] => 1 [lastResetTime] => [resetCount] => [requireReset] => [_params:protected] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( ) [initialized:protected] => [separator] => . ) [_authGroups:protected] => [_authLevels:protected] => [_authActions:protected] => [_errorMsg:protected] => [userHelper:protected] => Joomla\CMS\User\UserWrapper Object ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [link] => /autor/2024-05-16-04-21-43-264 [profile] => stdClass Object ( [id] => 1342 [gender] => m [description] => [image] => 1342.png [url] => [group] => 0 [plugins] => {"customparams_author_school":"","customparams_author_title":"","customparams_author_title_categoryid":"3","customparams_fb_link":"","customparams_tw_link":""} ) [avatar] => /components/com_ocm/images/placeholder/user.png ) [numOfComments] => 0 [mainImage] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/03/14/24551204.jpg [galleryCount] => 29 [hasImage] => 1 [mainImageAuthor] => 3LHD, Bojan Mrđenović [mainImageDesc] => [popup_gallery] => Array ( [0] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/03/14/24551204.jpg [title] => 3LHD, Bojan Mrđenović ) [1] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/03/14/24530386.jpg [title] =>

Silvije Novak: Zajednički zaključak investitora i nas bio je da nije svrsishodno zatečenu cjelinu kao takvu ”poljepšati” i redizajnirati

Bojan Mrđenović ) [2] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/03/14/24549109.jpg [title] =>

Prije...

3LHD ) [3] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/03/14/24549110.jpg [title] =>

...i poslije

3LHD ) [4] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/03/14/24549111.jpg [title] =>

Prije...

3LHD ) [5] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/03/14/24549112.jpg [title] =>

...i poslije

3LHD ) [6] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/03/14/24549113.jpg [title] =>

Prije...

3LHD ) [7] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/03/14/24549114.jpg [title] =>

...i poslije

3LHD ) [8] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/03/14/24549115.jpg [title] =>

Prije...

3LHD ) [9] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/03/14/24549116.jpg [title] =>

...i poslije

3LHD ) [10] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/03/14/24549117.jpg [title] =>

Prije...

3LHD ) [11] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/03/14/24549118.jpg [title] =>

...i poslije

3LHD ) [12] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/03/14/24549130.jpg [title] =>

Banket sala budućeg hotela ”Marjan”

Lissoni&Partners ) [13] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/03/14/24549131.jpg [title] =>

Detalj iz buduće wellness zone hotela ”Marjan”

Lissoni&Partners ) [14] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/03/14/24549132.jpg [title] =>

Detalj iz buduće wellness zone hotela ”Marjan”

Lissoni&Partners ) [15] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/03/14/24549133.jpg [title] =>

Jedna od soba novog hotela ”Marjan”

Lissoni&Partners ) [16] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/03/14/24549134.jpg [title] =>

Detalj interijera budućeg hotela ”Marjan”

Lissoni&Partners ) [17] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/03/14/24549135.jpg [title] =>

Detalj interijera budućeg hotela ”Marjan”

Lissoni&Partners ) [18] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/03/14/24549616.jpg [title] =>

Detalj interijera

Lissoni&Partners ) [19] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/03/14/24549617.jpg [title] =>

Detalj interijera

Lissoni&Partners ) [20] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/03/14/24549639.jpg [title] =>

Toranj hotela

3LHD ) [21] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/03/14/24549641.jpg [title] =>

Detalj iz atrija

3LHD ) [22] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/03/14/24549643.jpg [title] =>

Detalj iz atrija

3LHD ) [23] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/03/14/24549644.jpg [title] =>

Vanjski bazen

3LHD ) [24] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/03/14/24549645.jpg [title] =>

Vanjski bazen

3LHD ) [25] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/03/14/24549646.jpg [title] =>

Povijest dograđivanja hotela ”Marjan”

3LHD ) [26] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/03/14/24549649.jpg [title] =>

Ključni elementi koncepta novog hotela ”Marjan”

3LHD ) [27] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/03/14/24549768.jpg [title] =>

Ozelenjeni krov troetažne baze hotela 3LHD-u je bio osobito važan dio projekta

) [28] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/03/14/24549770.jpg [title] =>

Ovako će novi hotel ”Marjan” izgledati iz ”ptičje perspektive”

) ) [bgPosition] => [text] => {OCMSplitter}

Arhitektonski studio 3LHD, uz rovinjski "Adris" odnosno "Maistru" kao investitora, stoji iza projekta novog hotela "Marjan" u Splitu. Na oglednim primjerima hotela "Lone", "Adriatic" i posebno "Grand Park" u Rovinju, suradnja moćne rovinjske hotelijerske kuće i uglednih zagrebačkih arhitekata naviješta se kao vrlo dobra vijest za turističku industriju i u Splitu.

S novim "Marjanom" turizam u ovom gradu po svemu sudeći više neće izgledati isto. Hotel je to – pokazala je i nedavna javna prezentacija – koji otklanja posljedice zlostavljanja uzornog originalnog projekta Lovre Perkovića iz 1963. na Zapadnoj obali. To se, još bolje nego na ranije javno objavljenim računalnim prikazima, vidi na onima koji su ekskluzivno ustupljeni "Slobodnoj Dalmaciji", naročito onima koji uspoređuju zatečeno stanje s planiranim. K tome bi "Marjan" mogao značajno utjecati i na turističko rebrendiranje Splita, kao sada uglavnom partijanerske, "pub crawl" i "backpackerske" destinacije. A trebao bi biti cjelogodišnji mamac za turiste višeg platnog razreda, s njima prilagođenom ponudom i izvan hotela.

O tome smo razgovarali s jednim od partnera iz Studija 3LHD, Silvijem Novakom, u njihovom relativno novom poslovnom prostoru na zagrebačkom Kvaternikovom trgu, u svrsishodno i atraktivno obnovljenom zdanju bivšeg kina "Urania".

Vaš kolega Saša Begović rekao je u jednom predavanju koje sam našao na YouTubeu da su "hoteli najinspirativnija tipologija jer u sebi sadrže sve" - od spavaćih soba preko restorana do prostorija za fitness, kongresnih dvorana..., a 3LHD uvijek nastoji kod svojih hotelskih projekata uvjeriti investitore da omoguće i prostor za javni sadržaj, po uzoru na hotele iz 1970-ih. To je ono što vi u studiju nazivate "programom plus" - što on donosi u ovom slučaju?

- Smatramo i stalno govorimo da će ono što je dobro građanima biti dobro i turistima. I obrnuto. Odnosno da sve sadržaje hotela potencijalno koriste i građani. Samo ta sinergija stanovništva i turista donosi dobar rezultat, nije to nikakvo otkrivanje "tople vode". Sve urbane zapadne civilizacije funkcioniraju tako. Sistem "samo za goste" nije održiv, ovdje nije riječ o "all inclusive turizmu".

A nešto valjda određuje i činjenica da je hotel "Marjan" u svojim najboljim danima upravo tako i funkcionirao - kao jedno od središta gradskog društvenog života?

- Urbanistički gledano, jako nam je bilo važno da prokrvimo pješačku komunikaciju i stvorimo preduvjete za izgradnju javnog prostora. Danas na istočnoj strani već postoji veza stepenicama s gornjom ulicom Dražanac koju ćemo rekonstruirati i istu takvu vezu uvodimo i na zapadnoj strani, da bi se svi ljudi odozgo mogli nesmetano spuštati. Danas su tu "aneksi" bivšeg vlasnika koji su izgrađeni do ruba čestice.

S dva velika atrija dovodimo svjetlo u horizontalnu troetažnu bazu. Veliki atrij je javni - kroz njega možete normalno prolaziti. Taj centralni atrij, potpuno otvoren, pješački komunicira sa zapadnim dijelom u kojem se nalaze veći i manji restoran te veliki vrt. S desne, istočne strane, u prizemlju je kongresni dio s malim atrijem. Isto tako, bilo nam je jako bitno napraviti aktivnim krov horizontalne baze, s velikim parkom, restoranima i drugim sadržajima, gdje su svi pozvani koristiti ga.

---

image

Ključni elementi koncepta novog hotela "Marjan"

3LHD
---

Te zelene horizontale, po onome što se vidjelo na javnoj prezentaciji projekta, jako asociraju na rovinjski "Grand Park Hotel" koji je rađen po vašem projektu, nakon što je srušeno staro zdanje, a u novo je na sličan način uklopljeno zelenilo...

- Postoji sličnost s tim rovinjskim hotelom, osim što on nema vertikalu. "Grand Park" također nema svoju plažu, ispred njega je ACI-jeva marina. I tamo je bila intencija stvoriti kvalitetan javni prostor formiranjem uzdignute šetnice između hotela i marine te velikog vrta s bazenima i ugostiteljskim sadržajima na zadnjoj, šestoj etaži. Kvalitetno zelenilo i njegovo prožimanje s arhitekturom je bitan segment stvaranja ugodne atmosfere za korisnike tog otvorenog prostora.

Interijer za "Marjan" radi arhitektonski studio "Lissoni&Partners", s kojim smo u Rovinju razvili jako dobru suradnju pa je nastavljamo i u Splitu. U radu na "Parku" doista smo funkcionirali kao jedno. Izuzetno je važno da su arhitektura izvana, kao i njena unutrašnja organizacija, kompatibilni s dizajnom interijera, što u hotelskoj industriji vrlo često nije slučaj.

U nagrađivanom projektu hotela "Lone" prethodno ste, ništa manje uspješno i kompatibilno, surađivali s hrvatskim dizajnerima i umjetnicima - ima li šanse da nastavite i s takvim suradnjama?

- Apsolutno. "Loneov" koncept je proizašao iz vremena u kojem je nastao - projektiran je 2005., a realiziran 2011. godine. A bilo je to vrijeme u kojem je sve što je preživjelo rat bio počupano i bez ikakvog koncepta i kriterija zamijenjeno s uvoznom opremom. Rovinjski "Grand Park" i splitski "Marjan" su ipak svojevrsni "upgrade" i otisak nekog novog vremena. Na hotelu "Marjan" radimo s renomiranom kolegicom Anom Šverko koja je na našem projektu u ulozi kustosa te okuplja mlađu generaciju splitskih umjetnika koji zajedno s nama i "Lissonijem" razvijaju intervencije koje će interpretirati "duh mjesta". Trenutno radimo i rekonstrukciju zagrebačkog hotela "Westin", bivšeg "Intercontinentala", gdje kao i u "Loneu" surađujemo s domaćom scenom dizajnera i umjetnika.

---

image

Toranj hotela

3LHD
------
image

Detalj iz atrija

3LHD
------
image

Detalj iz atrija

3LHD
------
image

Vanjski bazen

3LHD
------
image

Vanjski bazen

3LHD
---

No, vratimo se mi "Marjanu" - spomenuli ste javne prostore odnosno stvaranje atrija, što mi se po viđenom čini ključnom karakteristikom novog hotela...

- Rekao sam već o velikom atriju, a mali pripada dijelu za kongresne sadržaje koji imaju i pripadajući vanjski prostor. Tu je i velika banket sala koja također ima otvoreni pogled na ozelenjeni atrij, kako ne bi bila zatvorena, mračna kutija. Na obodu druge etaže horizontalne baze na zapadu, jugu i istoku su sobe, a straga, na sjeveru, wellness od 1700 kvadrata na dvije etaže, koji također koristi mali atrij za osvjetljenje. Usput da spomenem, garaža smještena na jednoj od podzemnih etaža će imati jednako parkirnih mjesta koliko i hotel soba - 285, te kao takva biti i u službi javnog korištenja.

Polako smo se tako "popeli" do krova troetažne baze koji izgleda posve drugačije od zatečenog stanja koje se upravo poništava građevinskom mehanizacijom...

- Nama je to najvažnija etaža, na kojoj je predviđeno puno raznovrsnih sadržaja. Na istočnoj strani je mali "gourmet, restoran kojem će se moći pristupiti s vanjske strane, s prekrasnim pogledom na grad. Uz njega su dva velika bazena: jedan koji se pružio po južnom obodu, uzak, ali 70 metara dugačak, i još jedan uobičajenih dimenzija koji je okomit na njega. U samom podnožju vertikale je pak veliki bar koji se proteže u vrt na njegovoj prednjoj strani. S krova baze pucaju pogledi i na Dioklecijanovu palaču, i na otoke i Sustipan s marinom ispod njega. Strana prema Banovini je zapravo jedan veliki mediteranski vrt na krovu. Jako nam je važno da se krov troetažne baze aktivira i sigurni smo da će najviše fotografija iz hotela na društvenim mrežama biti s tog krova. Upravo on čini najveću posebnost novog hotela "Marjan".

Po ovom što vidimo iz računalnih prikaza to je stanovita reinterpretacija izvornog projekta arhitekta Lovre Perkovića, ali za današnje hotelijerstvo s pet zvjezdica...

- Cijela naša intervencija je unutar postojećih gabarita. Bitno je reći da vertikalni volumen po visini ostaje isti, ali imamo jednu etažu manje, da bi stropovi po katovima bili viši. Da, hotelski toranj reinterpretira Perkovićev izvorni projekt, gdje smo htjeli naglasiti njegove "ploče‘‘ odnosno slojeve po katovima. Za razliku od soba smještenih u horizontalnoj bazi, koje sve imaju klasične terase, smještajne jedinice u tornju ih nemaju, ali tu će se pola sobe moći otvoriti pa će ona sama, pomicanjem ogromnih kliznih stijena, funkcionirati kao balkon. Ispred su tende koje se dižu i spuštaju i tako donose dinamiku na samoj fasadi.

---

image

Banket sala budućeg hotela "Marjan"

Lissoni&Partners
------
image

Jedna od soba novog hotela "Marjan"

Lissoni&Partners
------
image

Detalj interijera budućeg hotela "Marjan"

Lissoni&Partners
------
image

Detalj interijera budućeg hotela "Marjan"

Lissoni&Partners
------
image

Detalj interijera

Lissoni&Partners
------
image

Detalj interijera

Lissoni&Partners
---

Prema tlocrtu, sobe su mahom klasične - hoće li i ovdje biti posebno luksuznih "suiteova" kakvih, većih od sto kvadrata, pa i na dvije etaže ima u "Grand Park Hotelu"?

- Bit će ih, ali ne na dvije etaže. Što se više penjemo prema vrhu tornja sobe su veće, i do sto kvadrata, da bi na prednjoj fronti zadnjeg kata bila samo jedna. A i te, kako vi kažete - klasične sobe sve imaju kupaonice s pogledom, na pročelju, što baš i nije uobičajeno u hotelima. Hotel osim soba sveukupno ima 31 apartman, veličine od 47 do 110 m².

U Perkovićevom lobiju bilo je karakteristično spiralno stepenište pored recepcije, koje se u svoje doba isticalo kao posebna vrijednost. Koliko vidim, njega u vašem projektu nema, tu se ne naslanjate na izvornik...

- Spiralno stepenište postoji, ali na novoj lokaciji. "Lissoni" je napravio jednu reinterpretaciju tog stepeništa koja po vertikali povezuje kongresne sadržaje. Centralni lobby s recepcijom ima veliku visinu, ali ne komunicira s etažama soba pa utoliko nema ni stepeništa.

Usporedni prikazi zatečenog stanja s budućim, viđeni na javnoj prezentaciji u Splitu, očitom čine vašu intenciju da se kritički osvrnete na prethodni projekt, pa biste li to i verbalizirali u ovom razgovoru?

- Nije riječ o kritici - mi uvijek radimo usporedbu novog projekta s postojećim stanjem s ciljem transparentne komunikacije prema svima zainteresiranima, bez obzira na to nalazi li se na tom prostoru već objekt ili ne. Isto tako nam je jako važno da s tog istog mjesta snimimo fotografiju kad objekt bude gotov, kako bi se mogla usporediti naša vizualizacija s konačnim izvedenim stanjem. Veseli nas na kraju vidjeti da smo nakon tri ili pet godina rada postigli ono što smo i zamislili i to često dijelimo s javnošću.

USPOREDBA SADAŠNJEG I BUDUĆEG STANJA:

---

image

Prije...

3LHD
------
image

...i poslije

3LHD
---

---

image

Prije...

3LHD
------
image

...i poslije

3LHD
---

---

image

Prije...

3LHD
------
image

...i poslije

3LHD
------
image

Prije...

3LHD
------
image

...i poslije

3LHD
---

---

image

Prije...

3LHD
------
image

...i poslije

3LHD
---

Pa ipak, jedan moj kolega implicira u svojoj kolumni da je riječ o "fantaziji u AutoCadu", a na Facebooku se već pojavila skepsa - hranjena nekim prethodnim lošim iskustvima u gradu - o mogućem odstupanju od projekta koji neće nužno izgledati kako je ovdje prikazan. Što biste na to odgovorili?

- Što se tiče fantazija nemam neki komentar. Mislim da oni koji žele i koje arhitektura zanima kroz naše dosadašnje realizacije mogu vidjeti usporedbu između arhitektonskih vizualizacija i onoga što je realizirano. Kao što sam već napomenuo, nama je imperativ postavljeni koncept u potpunosti izvesti.

Stari hotel bit će gotovo potpuno srušen i cijeli grad sada pozorno prati kako ovih dana on polako nestaje. Kako ste se odlučili na tako radikalan i nesumnjivo skup zahvat?

- Naš investitor je kupio ovaj hotel s namjerom da veći njegov dio iskoristiti u zatečenom stanju. No, detaljnom analizom konstrukcije, visine stropova, veličine pojedinih prostora i požarnih i ostalih propisa - s aspekta sigurnosti došlo se do zaključka da bi trebalo raditi jako puno ustupaka. Zato se na kraju pokazalo da je, ukupno gledajući, investicija prevelika da bi se radili kompromisi i da je bolje projekt posložiti tako da je prostorno sve funkcionalno i prilagođeno suvremenom hotelijerstvu. Treba uzeti u obzir da je od svog otvaranja 1963. taj hotel tri puta dograđivan, a možda najradikalnije upravo zadnji put, 2010. godine.

---

image

Povijest dograđivanja hotela "Marjan"

3LHD
---

Projektni zadaci tada su vjerojatno bili takvi da se išlo po principu dodavanja, a ne sagledavanja cjeline. Zajednički zaključak investitora i nas jest da nije svrsishodno zatečenu cjelinu kao takvu "poljepšati" i redizajnirati. Zato idemo na gotovo potpuno uklanjanje. Određeni dijelovi konstrukcije u nižim etažama će ostati, ali više u kontekstu zaštite građevinske jame.

Objasnili ste vašu intenciju, a što vi kao arhitekt mislite o tom prošlom konceptu, o tom objektu kakav je bio do početka rušenja? Iz koje namjere je on proistekao?

- Ne znam koliko je sada to važno, ali dobro... S jedne strane evidentno je da je prethodni investitor u zapadnom, lijevom dijelu htio razviti tipologiju koja nije hotelska. I tu je došlo do svojevrsnog mučenja prostora, pri čemu je pukao koncept jedinstvene građevine kao takve. S druge strane, ne znam čija je odluka bila da cijeli vertikalni volumen ide u dvostruko staklo. Naime, u vrlo urbanim središtima, gdje su buka i zagađenje zraka veliki, grade se takvi hoteli koji gosta izoliraju od tog okruženja. Poslovni hoteli se danas grade s takvim, zatvorenim staklenim pročeljima, dijelom i iz sigurnosnih razloga. Ali, Split je po nama nešto posve drugo, još uvijek smo mi zemlja vrlo niske zagađenosti, gdje upravo pogled i promjena vjetrova - bure, juga... - čine dio okruženja, pa ako hoćete i kulture, prema kojem treba biti otvoren.

Gledajući materijale - susjedni "Ambasador" je sav u kamen obložen...

- Svi materijali koje mi koristimo na "Marjanu" su vrlo tradicionalni u nekoj svojevrsnoj suvremenoj obradi. Koristit će se kamen u naglašavanju horizontala, tako da možemo reći da tu postoji poveznica s "Ambasadorom". Puno je bitnije reći da se općenito diže kategorizacija hotela i kvaliteta gostiju.

(SUTRA U DRUGOM DIJELU INTERVJUA: Hoće li Split i sa svojim sadržajima izvan novog hotela "Marjan" značajno produžiti sezonu i promijeniti profil gostiju? Kakva su iskustva "Adrisovih" rovinjskih hotela i samog grada s višom klasom turista? Koliko arhitektura može utjecati na to? U čemu je danas - iz perspektive arhitekta - glavni problem hrvatskog turizma. Današnji osvrt na 3LHD-ove projekte Rive i Spaladium Arene.)

[event] => stdClass Object ( [BeforeDisplay] => [AfterDisplay] => [AfterDisplayTitle] => [BeforeDisplayContent] => [AfterDisplayContent] => [OCMBeforeDisplay] => [OCMAfterDisplay] => [OCMAfterDisplayTitle] => [OCMBeforeDisplayContent] => [OCMAfterDisplayContent] =>
3LHD, Bojan Mrđenović Bojan Mrđenović 3LHD 3LHD 3LHD 3LHD 3LHD 3LHD 3LHD 3LHD 3LHD 3LHD Lissoni&Partners Lissoni&Partners Lissoni&Partners Lissoni&Partners Lissoni&Partners Lissoni&Partners Lissoni&Partners Lissoni&Partners 3LHD 3LHD 3LHD 3LHD 3LHD 3LHD 3LHD
Bojan Mrđenović

Silvije Novak: Zajednički zaključak investitora i nas bio je da nije svrsishodno zatečenu cjelinu kao takvu ”poljepšati” i redizajnirati

3LHD

Prije...

3LHD

...i poslije

3LHD

Prije...

3LHD

...i poslije

3LHD

Prije...

3LHD

...i poslije

3LHD

Prije...

3LHD

...i poslije

3LHD

Prije...

3LHD

...i poslije

Lissoni&Partners

Banket sala budućeg hotela ”Marjan”

Lissoni&Partners

Detalj iz buduće wellness zone hotela ”Marjan”

Lissoni&Partners

Detalj iz buduće wellness zone hotela ”Marjan”

Lissoni&Partners

Jedna od soba novog hotela ”Marjan”

Lissoni&Partners

Detalj interijera budućeg hotela ”Marjan”

Lissoni&Partners

Detalj interijera budućeg hotela ”Marjan”

Lissoni&Partners

Detalj interijera

Lissoni&Partners

Detalj interijera

3LHD

Toranj hotela

3LHD

Detalj iz atrija

3LHD

Detalj iz atrija

3LHD

Vanjski bazen

3LHD

Vanjski bazen

3LHD

Povijest dograđivanja hotela ”Marjan”

3LHD

Ključni elementi koncepta novog hotela ”Marjan”


Ozelenjeni krov troetažne baze hotela 3LHD-u je bio osobito važan dio projekta


Ovako će novi hotel ”Marjan” izgledati iz ”ptičje perspektive”

[OCMUserDisplay] => [OCMCommentsCounter] => [OCMCommentsBlock] => ) [jcfields] => Array ( ) [image] => [imageWidth] => 600 [comments] => Array ( ) [absoluteURL] => https://slobodnadalmacija.hr/split/doznali-smo-sve-o-novom-marjanu-kako-ce-izgledati-kako-ce-se-otvoriti-splicanima-na-krovu-se-sprema-nesto-posebno-1274417 [emailLink] => /component/mailto/?tmpl=component&template=site&link=4f6bdadd431b291a841a3c95bbc938f8bc88865d [twitterURL] => http://twitter.com/intent/tweet?text=Doznali+smo+sve+o+novom+%E2%80%98Marjanu%E2%80%98%3A+kako+%C4%87e+izgledati%2C+kako+%C4%87e+se+otvoriti+Spli%C4%87anima%2C+na+krovu+se+sprema+ne%C5%A1to+posebno&url=https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fsplit%2Fdoznali-smo-sve-o-novom-marjanu-kako-ce-izgledati-kako-ce-se-otvoriti-splicanima-na-krovu-se-sprema-nesto-posebno-1274417 [socialLink] => https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fsplit%2Fdoznali-smo-sve-o-novom-marjanu-kako-ce-izgledati-kako-ce-se-otvoriti-splicanima-na-krovu-se-sprema-nesto-posebno-1274417 )
Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => ekskluzivne slike [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [3] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [4] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [5] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [6] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [8] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [9] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [10] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [11] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [12] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [13] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [14] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [15] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [16] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [17] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [26] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [27] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [28] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [29] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [30] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [31] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [32] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [33] => stdClass Object ( [id] => 97 [name] => City Select [value] => (0) [type] => select [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 35 [alias] => CitySelect ) [34] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) )
StoryEditorOCM
Splitekskluzivne slike

Doznali smo sve o novom ‘Marjanu‘: kako će izgledati, kako će se otvoriti Splićanima, na krovu se sprema nešto posebno

Piše Sandro Pogutz
20. ožujka 2023. - 20:54

Arhitektonski studio 3LHD, uz rovinjski "Adris" odnosno "Maistru" kao investitora, stoji iza projekta novog hotela "Marjan" u Splitu. Na oglednim primjerima hotela "Lone", "Adriatic" i posebno "Grand Park" u Rovinju, suradnja moćne rovinjske hotelijerske kuće i uglednih zagrebačkih arhitekata naviješta se kao vrlo dobra vijest za turističku industriju i u Splitu.

S novim "Marjanom" turizam u ovom gradu po svemu sudeći više neće izgledati isto. Hotel je to – pokazala je i nedavna javna prezentacija – koji otklanja posljedice zlostavljanja uzornog originalnog projekta Lovre Perkovića iz 1963. na Zapadnoj obali. To se, još bolje nego na ranije javno objavljenim računalnim prikazima, vidi na onima koji su ekskluzivno ustupljeni "Slobodnoj Dalmaciji", naročito onima koji uspoređu...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
16. svibanj 2024 06:21