StoryEditorOCM
SplitOŠTRA REAKCIJA

Domovinski pokret ludi zbog Trga žrtava fašizma u Splitu: ‘Nadam se da Puljak ima razuma da neće u tom pravcu, inače...‘

Piše Split Sd
7. studenog 2023. - 19:02

Domovinski pokret Splitsko-dalmatinske županije u svom se priopćenju obrušio na plan Komisije za imena ulica, trgova i za spomenike Grada Splita da se uskoro plato ispred zgrade Županije, Prekršajnog suda i Porezne uprave preimenuje u Trg žrtava fašizma.

Split uskoro dobiva Trg žrtava fašizma? Tako bi se trebao zvati poznati plato, znamo kad pada odluka...

- Ivica Puljak i njegova gradska administracija rade punom parom. No, nisu se uhvatili komunalnog uređenja grada, prometne zagušenosti, nedostatka vrtića i općenito razvoja grada. Svu svoju energiju usmjerili su na ideološke obračune i vraćanje Splita u mentalno stanje prije Domovinskog rata.

image
Jakov Prkić/Cropix

Nakon podizanja spomenika Smoji uslijedio je napad na HOS-ov spomenik na Splitu 3, a u pripremi je i imenovanje jednog vrtića po Palmini Piplović. Puljak je očito svjestan kako nije riješio niti jedan gorući komunalni problem u Splitu. Pred vratima su parlamentarni izbori pa se uhvatio jedinog alata koji mu je još na raspolaganju - ideoloških obračuna!

Međutim, očito prethodne ideološke akcije nisu polučile željene rezultate kod građana pa je Puljak našao novu metu i to ni više ni manje nego - Domovinski rat.

Prema informacijama koje su nam potvrđene iz više izvora, Puljak i Ivošević namjeravaju preimenovati dio Ulice Domovinskog rata u Trg žrtava fašizma. Riječ je o djelu ulice ispred današnjeg sjedišta SD županije, nekada zgrade Općine. Tako bi županija uskoro, ukoliko prođe Puljkova zamisao, mogla osvanuti na novoj adresi. Istu adresu bi mogli dobiti Prekršajni sud i Porezna uprava - navode u Domovinskom pokretu.

Na ovaj skandalozan potez osvrnuo se županijski vijećnik Ivica Kukavica.

image

Ivica Kukavica

Vladimir Dugandžić/Cropix

- Domovinski rat i sva obilježja koja proizlaze iz njega su crvena crta za nas. Potpuno bi druga situacija bila da tu nije već više od dvadeset godina naziv ulice Domovinskog rata.

Sada, nakon više od dvadeset godina ići u pravcu skidanja naziva ulice koja nosi naziv Domovinskog rata je čin bez presedana koji će polučiti adekvatan odgovor čitave braniteljske populacije. Također, čin preimenovanja nije samo pitanje Splita i splitske gradske vlasti.

Na ovoj adresi nalazi se niz institucija koje djeluju na prostoru čitave županije pa je ovo i pitanje kompletne županije. Nadam se kako gradonačelnik Puljak ima dovoljno razuma te da neće krenuti u ovom pravcu jer bi u Splitu mogli gledati scene kao u Vukovaru prije deset godina - oštro je zaključio Kukavica.

image
Screenshot Facebook
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 23:10