StoryEditor
Splitakcija u žrnovnici

Blaženko Boban u ulozi spasioca: 60-godišnjak upao u duboki pokos pokraj ceste, izvukli ga župan i novinar; ‘Pohitao sam i uspio ga uhvatiti za ruku...‘

18. rujna 2021. - 15:10

Splitsko-dalmatinski župan Blaženko Boban i novinar Rade Popadić, predsjednik Udruge "Žrvanj" iz Žrnovnice, spasili su u subotu težih posljedica muškraca u dobi oko 60 godina, koji je upao u duboki pokos pored prometnice u Žrnovnici.

Incident se dogodio kada je muškarac, očito prestrašen automobilom koji je velikom brzinom prošao cestom, upao u pokos, a to je, na svu sreću, vidio Blaženko Boban koji je bio na akciji čišćenja "Zelena čistka" u organizaciji Udruge "Žrvanj".

- Ma, nije vrijedno spomena. To što sam ja uradio, uradila bi svaka normalna osoba. U jednom sam trenutku vidio da je čovjek, koji je bio nekih 15-tak metara ispred mene, upao u taj pokos i pohitao sam prema njemu da mu pomognem. Uspio sam ga uhvatiti za ruku i tako ga držati, te sam povikom pozvao Radu Popadića, koji je dotrčao do mene i uhvatio čovjeka za drugu ruku. I tako smo ga izvukli iz te "rupe", odnosno pokosa - kratko nam je rekao župan Boban.

Kako smo doznali od Rade Popadića, koji živi u Žrnovnici, čovjek koji je "upao u rupu" također je stanovnik Žrnovnice, slabo je pokretan i kreće se uz pomoć štapa.

- Bio sam sa grupom volontera, kada sam u jednom trenutku vidio župana Bobana pokraj nekog grma. Mislio sam da je nešto pronašao, ali kako sam čuo njegov poziv u pomoć, pohitao sam prema njemu. Vidio sam kako župan drži nečiju ruku, koja je virila iz tog pokosa. Odmah sam čovjeka uhvatio za drugu ruku i tako smo ga zajedno izvukli vani. Čovjek je bio prestrašen, u šoku, odjeće prljave od blata, ali na svu sreću nije bio ozlijeđen. Bitno da je ostao živ i da nema nekih težih posljedica - zaključio je Popadić.

image
Joško Ponoš/Cropix
item - id = 1128275
related id = 0 -> 1131089
related id = 1 -> 1131258
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
22. listopad 2021 02:58