StoryEditorOCM
Slanomljac!

Jede vam se nešto slatko za vikend, a ne znate što napraviti? Evo ideje za brzi recept: kiflice punjene sočnim jabukama

Piše SD SPIZA
25. veljače 2024. - 11:25

Kiflice od lisnatog tijesta punjene sočnim komadićima jabuka i posute hrskavim orasima, neodoljiva su kombinacija koja će osvojiti svako vikend druženje. Ovaj brz i jednostavan recept oduševit će vas kombinacijom okusa i bit će baš kao i oni iz pekare. A, vjerujemo i bolji!

Jabuke koje su kraljice ovog jela, osim što su ukusne, donose i niz dobrobiti kada se koriste kao sastojak u kiflicama i desertima. Bogate su vlaknima koja su korisna za probavu i zdravlje crijeva, te vitaminom C koji jača imunološki sustav.

Kombinacija slatkoće jabuka i hrskavosti lisnatog tijesta pružit će, ne samo zadovoljstvo okusu, već i hranjive sastojke koji doprinose vašem općem zdravlju, a dodatak oraha samo će dodatno pojačavati nutritivnu vrijednost, slasnost i dodatnu teksturu jelu.

Evo što vam sve treba kako biste pripremili slatku gozbu...

Kiflice s jabukama

Sastojci:

300 ml mlijeka
1 jaje
2 jabuke
3 žlice šećera
20 g maslaca
1 žličica ekstrakta vanilije
žlice kukuruznog škroba
2 pakiranja lisnatog tijesta

Za premazivanje:

1 žumanjak
1 žlica mlijeka

Dekoracija:

lješnjaci ili orasi
šećer u prahu

Priprema:

U većoj posudi pomiješajte mlijeko, dvije žlice šećera i vanilija ekstrakt. Umutite jaje pa ga pomiješajte sa škrobom da se sve dobro sjedini. Kuhajte na srednje jakoj vatri dok se ne zgusne, neprestano miješajući. Kad je gotovo pokrijte folijom pa ostavite da se hladi - otprilike 30 minuta.

Naribajte jabuke pa ih ubacite u tavu. Zatim dodaje maslac i žlicu šećer i sve promiješajte pa pržite nekoliko minuta. Kad je gotovo, izvadite jabuke u tanjur ili manju zdjelu i ostavite da se ohlade.

Tanko razvucite lisnato tijesto pa pomoću kalupa isijecite veliki krug. Na njega dodajte nadjev pa pospite jabukama. Preko toga stavite drugo lisnato tijesto koje ste razvukli i isjekli na isti način kao prethodno. Pričvrstite krajeve lisnatog tijesta kako nadjev ne bi iscurio. Isijecite ga na trokutiće i zarolajte kiflice.

Kiflice poredajte na lim za pečenje obložen pek papirom pa ih premažite žumanjkom koje ste prethodno umutili s malo mlijeka. Pospite kiflice lješnjacima ili orasima pa sve pecite u zagrijanoj pećnici na 180 stupnjeva otprilike 35 minuta.

Za kraj pospite šećerom u prahu i uživajte!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. travanj 2024 13:59