StoryEditorOCM
Slanotajni sastojak

Dva trika za najbolje punjene paprike koje ste ikad probali. Nemaju veze s nadjevom, a pomažu da jelo bude puno ukusnije

Piše Spiza SD
14. rujna 2023. - 07:05

Ako ste ljubitelj punjenih paprika, morate znati za ova dva trika. Ne bojte se, nije riječ o kompliciranim kulinarskim zahvatima niti ćemo vas nagovarati da mijenjate svoj omiljeni recept. Truda i vremena trebat će vam sasvim malo, a rezultat će nadmašiti sve punjene paprike koje ste probali.

Prije nego počnete puniti paprike, paprike stavite u veću posudu punu vode u koju ste ubacili žlicu soli. Ovaj će postupak pomoći da iz paprika lakše uklonite sjemenke i peteljke, a pomoći će im da otpuste gorčinu, ako je eventualno ima.

Nakon što ste završili s namakanjem i čišćenjem, vrijeme je za tajni sastojak. Ne, ništa ne trebate dodavati u nadjev, napravite ga kao što i inače radite - riječ je o sastojku koji trebate dodati paprikama.

Jednostavno je: riječ je o sasvim običnoj soli. Baš je nedostatak soli, uz gore sopmenutu gorčinu, razlog zašto neki nikako ne vole papriku u punjenim paprikama, pa je ostavljaju na rubu tanjura nakon pto pojedu nadjev.

Ako paprike najprije posolite, ostavite ih koji trenutak da tu sol upiju pa ih tek potom punite, dobit ćete daleko ukusnije jelo.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
03. svibanj 2024 14:20