StoryEditor
Auto motoMOTOSVIJET

Piaggio Medley 125&150 i-GET: rođeni je vođa koji utjelovljuje kvalitetu, stil i tehnologiju

Piše Zdravko Juričko
24. lipnja 2020. - 18:30
Paun Paunović/Hanza media

Redizajnirana verzija Piaggio Medleyja stigla je na hrvatsko tržište, a cijena osnovnog modela sa slabijim agregatom je 28.200 kuna. Riječ je o skuteru koji kombinira agilnost urbanog vozila s dinamičnošću skutera velikih kotača te udobnošću i obujmom prtljažnog prostora većih GT modela. Novi model nudi svestranost u potpuno novoj formi, s obzirom na to da je još dinamičniji, boljih performansi i s više tehnologije. Obnovljeni dizajn fokusiran je na sportski izgled. Prednji oklop potpuno je redizajniran, kao i upravljač s novim LED prednjim svjetlom i inovativnom LCD digitalnom instrumentnom pločom koja pruža sve potrebne podatke o vožnji, a prikazom se upravlja tipkom MODE na upravljaču.

Bez obzira na potpuni redizajn ovog skutera, Medley je lagan i praktičan, a istodobno siguran i zabavan u vožnji. Prednji kotač od 16 cola pruža stabilnost, sigurnost i udobnost pri vožnji, a ergonomija sjedala dorađena je za još udobniji položaj vozača i suvozača zajedno sa širom stražnjom gumom. Sjedalo se otvara pritiskom tipke ispod upravljača te se ispod njega nalazi veliki prostor u koji stanu dvije integralne kacige. Ovu iznimnu osobinu za skuter velikih kotača omogućio je dizajn repa i premještanje spremnika goriva ispod podnice, što uz praktičnu nadopunu goriva daje i bolje raspoređenu težinu skutera.

Redizajnirani Medley opremljen je najnovijom evolucijom Piaggio i-get agregata od 125 i 150 ccm. Oba su tekućinom hlađeni agregati, 4-ventilski s elektroničkim ubrizgavanjem. Novi 125 jednocilindrični i-get razvija maksimalnu snagu od 11 kW/15 KS pri 9000 "điri", dok snažniji od 150 ccm raspolaže snagom od 12,1 kW/16,5 KS pri 8750 "điri", što ih čini među najsnažnijima u klasi. To pokazuje da se radi o agregatima razvijenima za performanse potrebne za svakodnevno, brzo svladavanje gradskog prometa. U tome pomaže i okretni moment od 12 Nm pri 6500 "điri" kod slabijeg agregata i 15 Nm pri istom broju okretaja kod motora od 150 ccm, koji Medleyju osigurava moćno ubrzanje, kako s mjesta tako i pri vožnji, dijelom i zbog male težine od 136 kg, bez tekućina.

Start&Stop funkcija prilikom zaustavljanja isključuje agregat kako bi se smanjila potrošnja goriva i emisije ispušnih plinova. Nakon jedne do pet sekundi od zaustavljanja agregat će se isključiti, a lagani dodir ručice gasa dovoljan je da ga ponovno pokrene. Novi agregati omogućavaju i duge servisne intervale, pa je nakon servisa na 1000 kilometara sljedeća izmjena ulja i filtra tek na 10.000 kilometara.

Piaggio Medley prvi u segmentu srednje klase skutera velikih kotača predstavlja sustav spajanja Piaggio MIA (u serijskoj opremi na S-verziji) koji vozilo spaja s pametnim telefonom preko Bluetootha. Omogućava upravljanje pozivima, glazbom i glasovne naredbe uz pomoć instrumentne ploče i tipke na upravljaču, a na ekranu mobitela možete vidjeti sve podatke o vožnji iz putnog računala.

Uz dvokanalni ABS sustav, Piaggio Medley može se pohvaliti paketom opreme koji obično dolazi na puno snažnijim skuterima.
Redizajnirani Piaggio Medley dolazi u dvije verzije: Standard i Sport. Verzija Sport u serijskoj opremi ima sustav za spajanje Piaggio MIA, a ističe se i valovitim diskovima, crvenim detaljima i oprugama amortizera, crnim sjedalom te crnim kotačima, koji su u standardnoj verziji sivi, a sjedalo je smeđe boje. Dostupne boje za standardnu verziju su bijela, plava i crna, dok verzija Sport dolazi u mat crnoj, sivoj i bijeloj boji.

Sa Start& Stop tehnologijom, ABS-om, LED svjetlima, digitalnom instrumentnom pločom, rekordnim obujmom prtljažnika, Medley je rođeni vođa koji utjelovljuje vrijednosti kvalitete, stila i tehnologije. Preporučene maloprodajne cijene Medleyja su: Medley 125 i-get – 28.200 kuna, Medley S 125 i-get – 28.700 kuna, Medley 150 i-get – 28.990 kuna, te Medley S 150 i-get 29.490 kuna.

SADRŽAJ OMOGUĆIO PIAGGIO

Tehničke karakteristike 150 ccm

Motor
4-taktni, 1-cilindarski, i-get; Obujam: 155 ccm; Snaga: 16,5 KS pri 8750/min; Okretni moment: 15 Nm pri 6500/min; Mjenjač: automatski variomat, CVT
Dimenzije
Međuosovinski razmak: 1395 mm; Visina sjedala: 799 mm; Spremnik goriva: 7 l (1,5 l rezerva)
Performanse
Potrošnja: 41,5 km/l
Kočnice
Sprijeda disk 260 mm, straga disk 240 mm
Gume
100/80 - 16 (sprijeda), 110/80 - 14 (straga)
Cijena
29.490 kn

#PIAGIO MEDLEY

Izdvojeno

03. srpanj 2020 01:53