StoryEditor
Auto motoMOTOSVIJET

Moto Guzzi V85 TT Travel: putna verzija namijenjena dužim izletima i off-road pustolovinama

Piše Zdravko Juričko
30. lipnja 2020. - 12:33
Duje Klarić/HANZA MEDIA

Nakon prošlogodišnje premijere novog Moto Guzzijeva klasičnog endura s logom orla koji je doživio veliki uspjeh na europskom i američkom tržištu, predstavljena je i putna verzija imena Travel, bogatija za niz neizostavnih dodataka u serijskoj opremi, potrebnih za udobnije putovanje, namijenjena dužim izletima i off-road pustolovinama.

Ono što na prvi pogled razlikuje Moto Guzzi V85 TT Travel verziju od standardne su par bočnih kufera koji se zaključavaju ključem od motocikla, desni zapremine 37 litara u koji stane integralna kaciga, a lijevi 27,5 litara, Touring vjetrobran 60 posto veće površine od standardnog i dodatna LED prednja svjetla.

Osim tih dodataka u serijskoj opremi dolaze i grijane ručice upravljača te Moto Guzzi MIA multimedijska platforma koja omogućava vozaču spajanje pametnog telefona s vozilom i proširivanje mogućnosti instrumentne ploče.

TFT digitalni ekran veličine 4,3 inča, izuzetnog osvjetljenja i definicije pruža sve potrebne informacije tijekom puta, a tehnologija i povezivost proširuju standardne mogućnosti instrumentne ploče, pa na putu možete uživati u glazbi, pozivati i primati pozive, koristiti navigaciju... Bež boja pijeska, Sabbia Namib, također je dostupna samo na Travel verziji, a putni izgled zaokružuju gume Michelin Anakee Adventure.

Konstrukcija modela Moto Guzzi V85 TT teži jednostavnosti, praktičnosti i lakoći vožnje. Napravljen je na novoj tehničkoj bazi na kojoj je Moto Guzzi još jednom pokazao vještinu i znanje u izradi šasije. Cjevasta struktura koristi agregat kao nosivi element koji osigurava dovoljno krutosti te jamči učinkovitost i užitak u vožnji, kao i optimalni balans u off-road vožnji. Sjedalo na visini od 830 cm, dovoljno usko u sredini, nudi vozaču slobodu pokreta.

Spremnik od 23 litre omogućava doseg više od 400 kilometara, te je najveći u klasi tako da će ispuniti zahtjeve čak i najzagriženijih putnika na duge staze. Sve upravljačke komande su pristupačne dok se tempomat može aktivirati jednim pritiskom prekidača kako bi smanjili ili povećali brzinu. Zadržavanje stalne brzine na autocesti nikad nije bilo lakše, tako da se vozač može jednostavnije fokusirati na uživanje u vožnji.

Model V85 TT Travel pogonjen je Moto Guzzi zračno hlađenim poprečnim 90° V-Twin agregatom s bregastom osovinom u bloku i dva ventila po cilindru. Obujam agregata je 853 ccm, a omjer provrta i hoda 84 x 77 mm te se može pohvaliti omjerom od gotovo 100 KS po litri. Zahvaljujući novom dizajnu i korištenju dragocjenih materijala, poput titanija, razvija snagu od 80 KS, kao i impresivni okretni moment od 80 Nm pri 5000 "điri" s 90 posto momenta raspoloživog već na 3750 okretaja, što pokazuje iznimnu voznost pri nižim okretajima.

Vrijedno je spomenuti da je Moto Guzzi V85 TT jedini motocikl u ovom segmentu s kardanskim prijenosom koji se ne prlja i ne zahtijeva održavanje kao lanac.

Za maksimalni užitak u bezbrižnoj i sigurnoj vožnji brine se paket elektronike: tri moda vožnje Road, Rain i Off-road (kišni, cestovni i off-road) s odgovarajućim mapama rada agregata i različitim podešavanjem MGTC kontrole proklizavanja (koja se može isključiti) te ABS, kao i drugačiji odziv Ride-by-Wire kontrole gasa.

SADRŽAJ OMOGUĆIO MOTO GUZZI

Tehničke karakteristike

Motor: poprečni 90 stupnjeva V-Twin, 4-taktni, 2-cilindarski, zrakom hlađen

Obujam: 853 ccm

Snaga 80 KS pri 7750/min

Okretni moment: 80 Nm pri 5000/min

Mjenjač: 6-stupanjski mehanički

Visina sjedala: 830 mm

Masa: 241 kg

Spremnik goriva: 23 l (5 l rezerva)

Potrošnja: 4,9 l/100 km

Ovjes: hidraulična upside-down prednja vilica (sprijeda); dvostruka stražnja vilica s jednim amortizerom (straga)

Kočnice: sprijeda dvostruki disk 320 mm, straga disk 260 mm, ABS

Gume: 110/80 – 19 (sprijeda), 150/70 – 17 (straga)

Cijena: 102.910 kuna

#AUTO-MOTO#MOTO GUZZI V85 TT TRAVEL

Izdvojeno

08. srpanj 2020 15:53