stdClass Object ( [id] => 1379743 [title] => Nina Kljenak i Ilija Radić: Cilj je da gledatelji dobiju jasan uvid u namjere onih koji žele zadobiti povjerenje građana [alias] => nina-kljenak-i-ilija-radic-cilj-je-da-gledatelji-dobiju-jasan-uvid-u-namjere-onih-koji-zele-zadobiti-povjerenje-gradana [catid] => 481 [published] => 1 [introtext] => [fulltext] =>

Kroz izbornu noć gledatelje će na N1 televiziji voditi iskusni novinari Nina Kljenak, Ilija Radić i Domagoj Novokmet dok će u stožerima biti reporterke i reporteri. U studiju će se izmjenjivati gosti iz raznih područja, kao i urednici na N1 televiziji. Analizirat će se i društvene mreže, ključne informacije i političke poruke. Bit će informativno i dinamično, uz dragocjene analize koje svaki politički potez ili poruku stavljaju u određeni kontekst - poručuju s N1 televizije.

NINA

Kako teku pripreme za izbornu noć na N1 televiziji?

- Užurbano. No, samoj izbornoj noći prethode tematske predizborne debate koje naizmjence uređujemo i vodimo Ilija i ja, a koje su krenule krajem ožujka. Cilj je da gledatelji dobiju jasan uvid u stavove, politike i namjere onih koji žele zadobiti povjerenje građana i preuzeti odgovornost za budućnost Hrvatske. Teme su gospodarstvo, korupcija, vanjska politika i sigurnost, ljudska prava i društvo, zdravstvo, a gledatelje u ponedjeljak, 15. travnja u 12 sati očekuje i završna debata - presjek kampanje i odgovora na najvažnija pitanja koja brinu građane. Pokušali smo, bez obzira na specifičnu političku klimu, da iz vida ne gubimo ono ključno, a to su politike i vizije koje političke opcije nude. Što su odgovori konkretniji, to je odgovornost političara veća, i nakon izbora.

Kako vam je raditi u tandemu s Ilijom?

- lija je sjajan novinar, ali i čovjek, odnosno kolega, što je posebna vrijednost. Lako se i brzo razumijemo. Uvijek je dobitak kad s nekim možeš razmijeniti ideje, diskutirati i zajedno smisliti najbolje rješenje ili projekt.

Tko je od vas dvoje više zagriženiji za politiku?

- Oboje smo, možda se samo razlikujemo u područjima interesa - Iliju više zanima na primjer, gospodarstvo, a mene vanjska politika no i tu smo se konzultirali tijekom priprema za debate - vodili smo se onom da su dvije glave pametnije.

Koji je najbizarniji zahtjev koji vam je tijekom karijere uputio neki političar?

- Nije bilo bizarnih zahtjeva, za sada. Volim vjerovati da ne ostavljam prostor za to.

Preferirate li muške ili ženske političare?

- Preferiram one koji imaju na umu da je ideja bavljenja politikom rad za opći interes i javno dobro, a ako tako razmišljaju onda se samo po sebi nameće da će biti dostupni, jasni i konkretni. Toga je, nažalost, malo. Što se žena u politici tiče, smatram da bi veći broj žena u politici doprinio boljem sustavu i društvenoj odgovornosti koja je jako potrebna ovoj zajednici - i ako je to cilj, onda se treba ugledati na skandinavske zemlje koje su u tome uspjele. Za to je potrebna promjena i emancipacija doslovno cijelog društva - prepoznati da nema napretka bez jednakosti, a jednakost je moguća samo ako se ista i omogući, od malih nogu, kroz obrazovanje i podršku cijele zajednice.

---

image

Najviše mi nedostaje obitelj i prijatelji, ali i cijeli niz slika koje nosim sa sobom ‘od doma‘; đir biciklom oko Marjana, šetnja južnom stranom, kava u Getu, šetnja do Matejuške.

Darko Tomas/Cropix
---

Diplomirali ste engleski, španjolski i ruski jezik i magistrirali političko novinarstvo u Rimu. Kad se u vama prelomilo da se kroz novinarstvo želite baviti politikom?

- Diplomirala sam na prvom faksu već znajući da se time neću baviti, već da ću upisati drugi. Slušala sam dosta predmeta iz povijesti, sociologije i političkih znanosti, s obzirom da se u Italiji i studiranje stranih jezika odmah "usmjerava", a usmjerenje je bilo vezano za rad u diplomaciji, i prevagnuo je interes za razumijevanje povijesnih, društvenih a onda i političkih procesa te ideja da ću se time najbolje moći baviti kao - novinarka. Oduvijek sam voljela i pisati i pričati priče, tako da se to činilo kao idealna kombinacija. Moj prvi tekst bio je upravo za Slobodnu Dalmaciju, iz Rima. Reportaža iz UN-ove Organizacije za hranu i poljoprivredu, tema nestašica hrane. Bila sam jako uzbuđena, imala sam milijun pitanja i sreću da su u Rimu bili Silvije Tomašević i Inoslav Bešker, dostupni za svako pitanje i savjet. Zahvalna sam na takvim mentorima.

Što vam je dosad u karijeri predstavljalo najveći izazov?

- Improvizirati, a da se ne vidi da improvizirate u studijskim emisijama uživo koje na N1 televiziji traju četiri sata, a nekad i dulje. I kad je regularan dan, "skačete" od intervjua s nekim saborskim zastupnikom do uključenja gosta iz Tel Aviva ili Ramallaha, pa se vraćate na domaće teme, i tako satima, a kad je izvanredna situacija, a nerijetko jest - zajedno s producentom, vežeš se i polijećeš.

Majka ste dvoje djece. Je li teško balansirati između obitelji i posla?

- Evo, kad smo kod žena, pita li se to muške kolege koje se intervjuira? (smijeh). Nije lako vjerujem danas ni tatama ni mama, posebno ako nema nikakve pomoći, a takva je situacija kod nas. Često je to rollercoaster - tko ostaje doma, tko ide kasnije na posao, tko što otkazuje ovaj put. Moram reći da redakcija ima razumijevanja za činjenicu da imam dvije male djevojčice, a njima pak, kad ne radim, pokušavam dati vrijeme - u smislu da sam koncentrirana na njih, da putujemo, pričamo. One su ipak moj najvažniji projekt.

Koliko česte idete u rodni Split? Što vam najviše nedostaje?

- Ne toliko često koliko bih htjela, ali odem svako par mjeseci, nekad i češće. Najviše mi nedostaje obitelj i prijatelji, ali i cijeli niz slika koje nosim sa sobom "od doma"; đir biciklom oko Marjana, šetnja južnom stranom, kava u Getu, šetnja do Matejuške. Lokalpatriotizam uspješno prenosim na cure. Uzbuđenje kreće nakon Svetog Roka, a kad se spuštamo s Klisa prema Splitu, sreći nema kraja.

ILIJA

Ove jeseni bit će godinu dana da ste s RTL-a došli na N1. Koliko se razlikuje rad na ove dvije televizije?

- Vrijeme je baš proletjelo, što je zapravo najveći pokazatelj razlike, a to je ritam rada. Kada radite za jednu ili dvije informativne emisije u danu kao na RTL-u, ritam je sporiji, nema velike žurbe i za sve ima vremena. Ritam u kojem se radi na N1 je potpuno drugačiji. News kanal koji gotovo cijeli svoj program emitira uživo je puno dinamičniji, užurbaniji. Tihomir Ladišić mi je ukazao i povjerenje u drugim formama u kakvima na prošlom radnom mjestu nisam imao priliku raditi. Ovdje sam i urednik emisije Newsnight, a u dnevnom izvještavanju imam puno više komentatorske slobode. Razlika je i u načinu obrade tema. U programu N1 nema potrebe za pretjeranim stilskim figurama iako se ja ni ovdje ne odvajam od svog blago ironičnog stila izvještavanja.

---

image

Svaki put kad iziđem iz auta pred kućom prvo nekoliko minuta gledam Split. Imam sreću da mi obiteljska kuća ima fantastičan pogled na grad. To je stvar koju sam, dok sam živio u Klisu uzimao zdravo za gotovo.

Darko Tomaš/Cropix
---

Kako vam je surađivati s Ninom?

- Nina i ja poznajemo se već gotovo 10 godina. Tada je moja bivša televizija Jadran surađivala s N1 i pokrivala teme iz Dalmacije. Već tada smo sjajno surađivali na relaciji urednica - dopisnik, a to se nastavilo i danas.

Oboje ste Dalmatinci. Tko je temperamentniji od vas dvoje?

- Definitivno ja. Nina ima više iskustva od mene i uvijek je spremna pomoći savjetom, a karakterno je mirnija što je sjajna protuteža mojoj nekad i pretjeranoj zaigranosti, tako da mi se čini da smo baš dobra kombinacija na zajedničkim projektima.

Imate li tremu kad radite program uživo?

- Svatko tko kaže da nema tremu, laže. Prirodno je da, neovisno o "broju utakmica u nogama", prilikom svakog nastupa uživo osjećate neki oblik nervoze, ipak je to najzahtjevniji oblik novinarskog izvještavanja. Greške se ne mogu popraviti, a u digitalnoj suvremenosti na mrežama ostaju zauvijek. No, upravo to je jedna od karakteristika koja razdvaja dobre reportere i one druge - sposobnost djelovanja usprkos tremi i nervozi. Treba uvijek znati da su pogreške, ako se i dogode, sastavni dio posla. Na njima treba učiti, ali ne smijemo dozvoliti da nas koče.

Što mislite o hrvatskoj politici i političarima?

- Politička komunikacija u Hrvatskoj se posljednjih godina jako srozala. Koristi se retorika kojoj ne bi trebalo biti mjesta među ljudima koji vode ili pretendiraju na pozicije s kojih se vodi država. Populizam je izgurao programe i političke ideje. Najbolji dokaz za to su saborske rasprave u kojima se tek usputno raspravlja o konkretnim zakonima i prijedlozima, ali se zato svaka prilika koristi za prepucavanja, uvrede i performanse. Naravno, predvodnici takve komunikacije nisu u Saboru. Jedan je preko puta, u Banskim dvorima, a drugi na Pantovčaku. I nije toliki problem estradizacija političke komunikacije. Puno je veći problem što se to koristi u nedostatku ideja ili znanja o konkretnim problemima ili samo kao dimna zavjesa za skrivanje bitnijih tema.

Kad vas političari najviše mogu izbaciti iz takta?

- Relativiziranjem tema koje im ne odgovaraju i ignoriranjem očitog. U prijevodu - kada vas uvjeravaju da treba vjerovati njima, a ne svojim očima.

---

image
Darko Tomas/Cropix
---

Koji je najbizarniji zahtjev koji vam je tijekom karijere uputio neki političar?

- Jednom je jedan političar molio da ne objavim jednu ekskluzivu koju sam imao o njemu, a koja je njemu zapravo išla u prilog i prikazivala ga u boljem svjetlu nego što je u tom trenutku bila percepcija javnosti. Taj zahtjev me prilično iznenadio. Naravno, priču sam objavio.

Jeste li ikad osjetili zasićenje što se bavite novinarstvom?

- Srećom još uvijek ne. Uvijek pronalazim nove izazove koji me motiviraju.

Što biste bili da niste novinar?

- Volim maštati da bih bio ofenzivni veznjak koji je nakon karijere u Real Madridu došao bajkovito zaključiti karijeru u Hajduk. (smijeh)

Što prvo napravite kad dođete u rodni Klis?

- Možda će zvučati patetično, ali baš svaki put kad izađem iz auta pred kućom prvo nekoliko minuta gledam Split. Imam sreću da mi obiteljska kuća ima fantastičan pogled na grad. To je stvar koju sam, dok sam živio u Klisu uzimao zdravo za gotovo, ali sad zaista razumijem zašto se svi naši obiteljski gosti iznova oduševljavaju tim prizorom.

[video] => [gallery] => [extra_fields] => Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => IZBORI NA N1 [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [3] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [4] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [5] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [6] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [8] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [9] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [10] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [11] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [12] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [13] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [14] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [15] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [16] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [17] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [26] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [27] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [28] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [29] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [30] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [31] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [32] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [33] => stdClass Object ( [id] => 97 [name] => City Select [value] => (0) [type] => select [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 35 [alias] => CitySelect ) [34] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) [35] => stdClass Object ( [id] => 99 [name] => SD na licu mjesta [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 37 [alias] => SD_na_licu_mjesta ) [36] => stdClass Object ( [id] => 100 [name] => Important article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 38 [alias] => Important_article ) ) [extra_fields_search] => IZBORI NA N1 2 0 9469 2 2 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 [created] => 2024-04-10 11:22:10 [created_by] => 3225 [created_by_alias] => Vinko Paić [checked_out] => 0 [checked_out_time] => 0000-00-00 00:00:00 [modified] => 2024-04-10 19:20:26 [modified_by] => 0 [publish_up] => 2024-04-10 19:20:06 [publish_down] => 0000-00-00 00:00:00 [trash] => 0 [access] => 1 [ordering] => 0 [featured] => 0 [featured_ordering] => 0 [image_caption] => [image_credits] => [video_caption] => [video_credits] => [hits] => 0 [params] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( [enable_css] => 1 [jQueryHandling] => 1.8remote [backendJQueryHandling] => remote [userName] => 1 [userImage] => 1 [userDescription] => 1 [userURL] => 1 [userEmail] => 0 [userFeedLink] => 1 [userFeedIcon] => 1 [userItemCount] => 30 [userItemTitle] => 1 [userItemTitleLinked] => 1 [userItemDateCreated] => 1 [userItemImage] => 1 [userItemIntroText] => 1 [userItemCategory] => 1 [userItemTags] => 1 [userItemCommentsAnchor] => 1 [userItemReadMore] => 1 [userItemOCMPlugins] => 1 [authorsListLimit] => 61 [tagItemCount] => 61 [tagItemTitle] => 1 [tagItemTitleLinked] => 1 [tagItemDateCreated] => 1 [tagItemImage] => 1 [tagItemIntroText] => 1 [tagItemCategory] => 1 [tagItemReadMore] => 1 [tagItemExtraFields] => 1 [tagOrdering] => [tagFeedLink] => 1 [tagFeedIcon] => 1 [genericItemCount] => 61 [genericItemTitle] => 1 [genericItemTitleLinked] => 1 [genericItemDateCreated] => 1 [genericItemImage] => 1 [genericItemIntroText] => 1 [genericItemCategory] => 1 [genericItemReadMore] => 1 [genericItemExtraFields] => 1 [genericFeedLink] => 1 [genericFeedIcon] => 1 [instantArticlesLimit] => 100 [instantArticlesExtraField] => 87 [instantArticlesExtraFieldON] => 2 [instantArticlesCategoriesChildren] => 0 [instantArticlesTitle] => [instantArticlesDescription] => [mainTagCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 396 [2] => 383 [3] => 424 [4] => 250 [5] => 251 [6] => 452 [7] => 252 [8] => 477 [9] => 253 [10] => 254 [11] => 255 [12] => 483 [13] => 256 [14] => 300 [15] => 257 [16] => 258 [17] => 260 ) [relatedItemsCategoriesChildren] => 1 [mobileJsonCustomHomepage] => 0 [mobileJsonQuoteModule] => 0 [mobileJsonWeatherModule] => 0 [mobileJsonLimit] => [mobileJsonObituary] => 0 [mobileApi2Enabled] => 1 [mobileApi2UserAgent] => OCM Mobile Articles [mobileApi2ImagePrefix] => h [mobileApi2ImageSuffix] => 1280 [mobileApi2DefaultAuthorImage] => /images/jpgs/user_face.jpg [mobileApi2TagLimit] => 50 [mobileApi2TagOrdering] => publishUp [mobileApi2TagCategories] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategories0] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 101 [mobileApi2TagExcludeCategories] => Array ( [0] => 318 [1] => 323 [2] => 301 [3] => 406 [4] => 417 ) ) [mobileApi2TagCategories1] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 328 ) [mobileApi2TagCategories2] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 329 ) [mobileApi2TagCategories3] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 327 ) [mobileApi2TagCategories4] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 478 ) [mobileApi2TagCategories5] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 494 ) ) [mobileApi2TagsSearchLimit] => 200 [mainFeedCategories] => Array ( [0] => 240 ) [feedLimit] => 50 [mostPopularFeedLimit] => 20 [feedItemImage] => 0 [feedImgSize] => S [feedItemIntroText] => 0 [feedTextWordLimit] => [feedItemFullText] => 1 [feedTextCharacterLimit] => 300 [feedItemSubtitle] => 1 [feedItemAuthor] => 0 [feedTtl] => 60 [feedDescription] => RSS feeds for Slobodna Dalmacija [feedItemTags] => 0 [feedItemVideo] => 0 [feedItemGallery] => 0 [feedItemAttachments] => 0 [feedBogusEmail] => [feedTopModules] => Array ( [0] => 105 ) [feedTopFbExcludeCategories] => Array ( [0] => 243 [1] => 353 [2] => 333 ) [introTextCleanup] => 0 [introTextCleanupExcludeTags] => [introTextCleanupTagAttr] => [fullTextCleanup] => 0 [fullTextCleanupExcludeTags] => [fullTextCleanupTagAttr] => [xssFiltering] => 0 [linkPopupWidth] => 900 [linkPopupHeight] => 600 [imagesQuality] => 100 [itemImageXS] => 100 [itemImageS] => 200 [itemImageM] => 400 [itemImageL] => 600 [itemImageXL] => 900 [itemImageGeneric] => 300 [catImageWidth] => 100 [catImageDefault] => 1 [userImageWidth] => 100 [userImageDefault] => 1 [commenterImgWidth] => 48 [onlineImageEditor] => sumopaint [imageTimestamp] => 0 [imageMemoryLimit] => [socialButtonCode] => [twitterUsername] => [facebookMetatags] => 1 [facebookImage] => Medium [comments] => 1 [commentsOrdering] => DESC [commentsLimit] => 10 [commentsFormPosition] => below [commentsPublishing] => 0 [commentsReporting] => 2 [commentsReportRecipient] => [inlineCommentsModeration] => 0 [gravatar] => 1 [antispam] => 0 [recaptchaForRegistered] => 1 [akismetForRegistered] => 1 [commentsFormNotes] => 1 [commentsFormNotesText] => [frontendEditing] => 1 [showImageTab] => 1 [showImageGalleryTab] => 1 [showVideoTab] => 1 [showExtraFieldsTab] => 1 [showAttachmentsTab] => 1 [showOCMPlugins] => 1 [sideBarDisplayFrontend] => 0 [staticURL] => https://static.slobodnadalmacija.hr [siteURL] => https://slobodnadalmacija.hr [sseHost] => sse.slobodnadalmacija.hr [lockingArticlesCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 424 [2] => 250 [3] => 251 [4] => 452 [5] => 252 [6] => 477 [7] => 253 [8] => 254 [9] => 255 [10] => 483 [11] => 256 [12] => 257 [13] => 258 [14] => 260 ) [lockingArticlesUnit] => YEAR [lockingArticlesQuantity] => 1 [photoGalleryExtraField] => 63 [photoGalleryExtraFieldON] => 2 [videoGalleryExtraField] => 67 [videoGalleryExtraFieldON] => 2 [tickerModules] => Array ( [0] => 408 [1] => 409 ) [gaEmail] => [mergeEditors] => 1 [sideBarDisplay] => 1 [attachmentsFolder] => [hideImportButton] => 0 [googleSearch] => 0 [googleSearchContainer] => ocmGoogleSearchContainer [OCMUserProfile] => 1 [OCMUserGroup] => 4 [redirect] => 101 [adminSearch] => simple [cookieDomain] => [gatherStatistics] => 1 [article_preview_ocm_category_id] => [taggingSystem] => 1 [lockTags] => 0 [showTagFilter] => 0 [ocmTagNorm] => 0 [ocmTagNormCase] => lower [ocmTagNormAdditionalReplacements] => [recaptcha_public_key] => marko_margeta [recaptcha_private_key] => zoey2013 [recaptcha_theme] => clean [recaptchaV2] => 1 [recaptchaOnRegistration] => 0 [akismetApiKey] => [stopForumSpam] => 0 [stopForumSpamApiKey] => [showItemsCounterAdmin] => 1 [showChildCatItems] => 1 [disableCompactOrdering] => 0 [metaDescLimit] => 150 [enforceSEFReplacements] => 0 [SEFReplacements] => À|A, Á|A, Â|A, Ã|A, Ä|A, Å|A, à|a, á|a, â|a, ã|a, ä|a, å|a, Ā|A, ā|a, Ă|A, ă|a, Ą|A, ą|a, Ç|C, ç|c, Ć|C, ć|c, Ĉ|C, ĉ|c, Ċ|C, ċ|c, Č|C, č|c, Ð|D, ð|d, Ď|D, ď|d, Đ|D, đ|d, È|E, É|E, Ê|E, Ë|E, è|e, é|e, ê|e, ë|e, Ē|E, ē|e, Ĕ|E, ĕ|e, Ė|E, ė|e, Ę|E, ę|e, Ě|E, ě|e, Ĝ|G, ĝ|g, Ğ|G, ğ|g, Ġ|G, ġ|g, Ģ|G, ģ|g, Ĥ|H, ĥ|h, Ħ|H, ħ|h, Ì|I, Í|I, Î|I, Ï|I, ì|i, í|i, î|i, ï|i, Ĩ|I, ĩ|i, Ī|I, ī|i, Ĭ|I, ĭ|i, Į|I, į|i, İ|I, ı|i, Ĵ|J, ĵ|j, Ķ|K, ķ|k, ĸ|k, Ĺ|L, ĺ|l, Ļ|L, ļ|l, Ľ|L, ľ|l, Ŀ|L, ŀ|l, Ł|L, ł|l, Ñ|N, ñ|n, Ń|N, ń|n, Ņ|N, ņ|n, Ň|N, ň|n, ʼn|n, Ŋ|N, ŋ|n, Ò|O, Ó|O, Ô|O, Õ|O, Ö|O, Ø|O, ò|o, ó|o, ô|o, õ|o, ö|o, ø|o, Ō|O, ō|o, Ŏ|O, ŏ|o, Ő|O, ő|o, Ŕ|R, ŕ|r, Ŗ|R, ŗ|r, Ř|R, ř|r, Ś|S, ś|s, Ŝ|S, ŝ|s, Ş|S, ş|s, Š|S, š|s, ſ|s, Ţ|T, ţ|t, Ť|T, ť|t, Ŧ|T, ŧ|t, Ù|U, Ú|U, Û|U, Ü|U, ù|u, ú|u, û|u, ü|u, Ũ|U, ũ|u, Ū|U, ū|u, Ŭ|U, ŭ|u, Ů|U, ů|u, Ű|U, ű|u, Ų|U, ų|u, Ŵ|W, ŵ|w, Ý|Y, ý|y, ÿ|y, Ŷ|Y, ŷ|y, Ÿ|Y, Ź|Z, ź|z, Ż|Z, ż|z, Ž|Z, ž|z, α|a, β|b, γ|g, δ|d, ε|e, ζ|z, η|h, θ|th, ι|i, κ|k, λ|l, μ|m, ν|n, ξ|x, ο|o, π|p, ρ|r, σ|s, τ|t, υ|y, φ|f, χ|ch, ψ|ps, ω|w, Α|A, Β|B, Γ|G, Δ|D, Ε|E, Ζ|Z, Η|H, Θ|Th, Ι|I, Κ|K, Λ|L, Μ|M, Ξ|X, Ο|O, Π|P, Ρ|R, Σ|S, Τ|T, Υ|Y, Φ|F, Χ|Ch, Ψ|Ps, Ω|W, ά|a, έ|e, ή|h, ί|i, ό|o, ύ|y, ώ|w, Ά|A, Έ|E, Ή|H, Ί|I, Ό|O, Ύ|Y, Ώ|W, ϊ|i, ΐ|i, ϋ|y, ς|s, А|A, Ӑ|A, Ӓ|A, Ә|E, Ӛ|E, Ӕ|E, Б|B, В|V, Г|G, Ґ|G, Ѓ|G, Ғ|G, Ӷ|G, y|Y, Д|D, Е|E, Ѐ|E, Ё|YO, Ӗ|E, Ҽ|E, Ҿ|E, Є|YE, Ж|ZH, Ӂ|DZH, Җ|ZH, Ӝ|DZH, З|Z, Ҙ|Z, Ӟ|DZ, Ӡ|DZ, Ѕ|DZ, И|I, Ѝ|I, Ӥ|I, Ӣ|I, І|I, Ї|JI, Ӏ|I, Й|Y, Ҋ|Y, Ј|J, К|K, Қ|Q, Ҟ|Q, Ҡ|K, Ӄ|Q, Ҝ|K, Л|L, Ӆ|L, Љ|L, М|M, Ӎ|M, Н|N, Ӊ|N, Ң|N, Ӈ|N, Ҥ|N, Њ|N, О|O, Ӧ|O, Ө|O, Ӫ|O, Ҩ|O, П|P, Ҧ|PF, Р|P, Ҏ|P, С|S, Ҫ|S, Т|T, Ҭ|TH, Ћ|T, Ќ|K, У|U, Ў|U, Ӳ|U, Ӱ|U, Ӯ|U, Ү|U, Ұ|U, Ф|F, Х|H, Ҳ|H, Һ|H, Ц|TS, Ҵ|TS, Ч|CH, Ӵ|CH, Ҷ|CH, Ӌ|CH, Ҹ|CH, Џ|DZ, Ш|SH, Щ|SHT, Ъ|A, Ы|Y, Ӹ|Y, Ь|Y, Ҍ|Y, Э|E, Ӭ|E, Ю|YU, Я|YA, а|a, ӑ|a, ӓ|a, ә|e, ӛ|e, ӕ|e, б|b, в|v, г|g, ґ|g, ѓ|g, ғ|g, ӷ|g, y|y, д|d, е|e, ѐ|e, ё|yo, ӗ|e, ҽ|e, ҿ|e, є|ye, ж|zh, ӂ|dzh, җ|zh, ӝ|dzh, з|z, ҙ|z, ӟ|dz, ӡ|dz, ѕ|dz, и|i, ѝ|i, ӥ|i, ӣ|i, і|i, ї|ji, Ӏ|i, й|y, ҋ|y, ј|j, к|k, қ|q, ҟ|q, ҡ|k, ӄ|q, ҝ|k, л|l, ӆ|l, љ|l, м|m, ӎ|m, н|n, ӊ|n, ң|n, ӈ|n, ҥ|n, њ|n, о|o, ӧ|o, ө|o, ӫ|o, ҩ|o, п|p, ҧ|pf, р|p, ҏ|p, с|s, ҫ|s, т|t, ҭ|th, ћ|t, ќ|k, у|u, ў|u, ӳ|u, ӱ|u, ӯ|u, ү|u, ұ|u, ф|f, х|h, ҳ|h, һ|h, ц|ts, ҵ|ts, ч|ch, ӵ|ch, ҷ|ch, ӌ|ch, ҹ|ch, џ|dz, ш|sh, щ|sht, ъ|a, ы|y, ӹ|y, ь|y, ҍ|y, э|e, ӭ|e, ю|yu, я|ya [ocmSef] => 0 [ocmSefLabelCat] => content [ocmSefLabelTag] => tag [ocmSefLabelUser] => author [ocmSefLabelSearch] => search [ocmSefLabelDate] => date [ocmSefLabelItem] => 0 [ocmSefLabelItemCustomPrefix] => [ocmSefInsertItemId] => 1 [ocmSefItemIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseItemTitleAlias] => 1 [ocmSefInsertCatId] => 1 [ocmSefCatIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseCatTitleAlias] => 1 [show_page_heading] => 0 [categories] => Array ( [0] => 481 ) [exclude_from_group_by_subcategories] => 0 [menu-anchor_css] => nav__link [menu_text] => 1 [menu_show] => 1 [menu-meta_description] => Najnovije vijesti sa tv ekrana. [menu-meta_keywords] => vijesti, zanimljivosti, scena, estrada, zvijezde, šuška se, tv [secure] => 0 [obituaries_portal] => 0 [page_title] => TV&Reality [page_description] => SiteMeta Description [page_rights] => [robots] => [inheritFrom] => 0 [num_leading_items] => 2 [num_leading_columns] => 1 [leadingImgSize] => Large [num_primary_items] => 4 [num_primary_columns] => 2 [primaryImgSize] => Medium [num_secondary_items] => 4 [num_secondary_columns] => 1 [secondaryImgSize] => Small [num_links] => 4 [num_links_columns] => 1 [linksImgSize] => XSmall [catCatalogMode] => 0 [catFeaturedItems] => 1 [catOrdering] => publishUp [catPagination] => 2 [catPaginationResults] => 1 [catTitle] => 1 [catTitleItemCounter] => 1 [catDescription] => 1 [catImage] => 1 [catFeedLink] => 0 [catFeedIcon] => 0 [subCategories] => 1 [subCatColumns] => 2 [subCatTitle] => 1 [subCatTitleItemCounter] => 1 [subCatDescription] => 1 [subCatImage] => 1 [catItemTitle] => 1 [catItemTitleLinked] => 1 [catItemFeaturedNotice] => 0 [catItemAuthor] => 1 [catItemDateCreated] => 1 [catItemRating] => 0 [catItemImage] => 1 [catItemIntroText] => 1 [catItemExtraFields] => 0 [catItemHits] => 0 [catItemCategory] => 1 [catItemTags] => 1 [catItemAttachments] => 0 [catItemAttachmentsCounter] => 0 [catItemVideo] => 0 [catItemVideoAutoPlay] => 0 [catItemImageGallery] => 0 [catItemDateModified] => 0 [catItemReadMore] => 1 [catItemCommentsAnchor] => 1 [catItemOCMPlugins] => 1 [itemDateCreated] => 1 [itemTitle] => 1 [itemFeaturedNotice] => 1 [itemAuthor] => 1 [itemFontResizer] => 1 [itemPrintButton] => 0 [itemEmailButton] => 1 [itemSocialButton] => 1 [itemVideoAnchor] => 1 [itemImageGalleryAnchor] => 1 [itemCommentsAnchor] => 1 [itemRating] => 0 [itemImage] => 1 [itemImgSize] => Large [itemImageMainCaption] => 1 [itemImageMainCredits] => 1 [itemIntroText] => 0 [itemFullText] => 1 [itemExtraFields] => 1 [itemDateModified] => 1 [itemHits] => 0 [itemCategory] => 0 [itemTags] => 1 [itemAttachments] => 1 [itemAttachmentsCounter] => 1 [itemVideo] => 1 [itemVideoAutoPlay] => 0 [itemVideoCaption] => 1 [itemVideoCredits] => 1 [itemImageGallery] => 0 [itemNavigation] => 0 [itemComments] => 1 [itemTwitterButton] => 1 [itemFacebookButton] => 1 [itemGooglePlusOneButton] => 1 [itemAuthorBlock] => 0 [itemAuthorImage] => 0 [itemAuthorDescription] => 0 [itemAuthorURL] => 0 [itemAuthorEmail] => 0 [itemAuthorLatest] => 0 [itemAuthorLatestLimit] => 5 [itemRelated] => 1 [itemRelatedLimit] => 2 [itemRelatedTitle] => 1 [itemRelatedCategory] => 1 [itemRelatedImageSize] => Medium [itemRelatedIntrotext] => 0 [itemRelatedFulltext] => 0 [itemRelatedAuthor] => 0 [itemRelatedMedia] => 1 [itemRelatedImageGallery] => 1 [itemOCMPlugins] => 1 [recaptcha] => ) [initialized:protected] => 1 [separator] => . ) [metadesc] => [metadata] => robots= author= title=Nina Kljenak i Ilija Radić: Cilj je da gledatelji dobiju jasan uvid u namjere onih koji žele zadobiti povjerenje građana page_title=Nina Kljenak i Ilija Radić: Cilj je da gledatelji dobiju jasan uvid u namjere onih koji žele zadobiti povjerenje građana [metakey] => nina kljenak, ilija radić, n1 televizija, izbori 2024., reflektor, Reflektor Slobodne Dalmacije [plugins] => {"incptvocmimagegalleryIGParameters":"default","incptvocmimagegalleryocmIGposition":"OcmAfterDisplayContent","incptvocmimagegalleryocmIGtheme":"CameraSlideshow","incptvocmimagegalleryImages":["\/images\/slike\/2024\/04\/10\/26937934.jpg","\/images\/slike\/2024\/04\/10\/26937935.jpg","\/images\/slike\/2024\/04\/10\/26937928.jpg","\/images\/slike\/2024\/04\/10\/26937939.jpg","\/images\/slike\/2024\/04\/10\/26937941.jpg","\/images\/slike\/2024\/04\/10\/26937937.jpg","\/images\/slike\/2024\/04\/10\/26937920.jpg","\/images\/slike\/2024\/04\/10\/26937918.jpg","\/images\/slike\/2024\/04\/10\/26937925.jpg","\/images\/slike\/2024\/04\/10\/26937946.jpg","\/images\/slike\/2024\/04\/10\/26937944.jpg","\/images\/slike\/2024\/04\/10\/26937921.jpg","\/images\/slike\/2024\/04\/10\/26937943.jpg","\/images\/slike\/2024\/04\/10\/26937936.jpg"],"incptvocmimagegalleryImageTitles":["Darko Tomas\/Cropix","Darko Tomas\/Cropix","Darko Tomas\/Cropix","Darko Toma\u0161\/Cropix","Darko Tomas\/Cropix","Darko Tomas\/Cropix","Darko Tomas\/Cropix","Darko Tomas\/Cropix","Darko Tomas\/Cropix","Darko Tomas\/Cropix","Darko Tomas\/Cropix","Darko Tomas\/Cropix","Darko Tomas\/Cropix","Darko Tomas\/Cropix"],"incptvocmimagegalleryImageDescriptions":["

Poku\u0161ali smo, bez obzira na specifi\u010dnu politi\u010dku klimu, da iz vida ne gubimo ono klju\u010dno, a to su politike i vizije koje politi\u010dke opcije nude. \u0160to su odgovori konkretniji, to je odgovornost politi\u010dara ve\u0107a, i nakon izbora.<\/p>","","","

Svaki put kad izi\u0111em iz auta pred ku\u0107om prvo nekoliko minuta gledam Split. Imam sre\u0107u da mi obiteljska ku\u0107a ima fantasti\u010dan pogled na grad. To je stvar koju sam, dok sam \u017eivio u Klisu uzimao zdravo za gotovo.<\/p>","

Najvi\u0161e mi nedostaje obitelj i prijatelji, ali i cijeli niz slika koje nosim sa sobom \u2018od doma\u2018; \u0111ir biciklom oko Marjana, \u0161etnja ju\u017enom stranom, kava u Getu, \u0161etnja do Mateju\u0161ke.<\/p>","","","","","","","","",""],"incptvocmimagegalleryImageFocus":["50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50"],"incptvocmimagegalleryImageDimensions":[{"size0":"1920x1282","hd_26937934_1920.jpg":"1920x1080","k_26937934_1280.jpg":"1280x1280","k_26937934_1024.jpg":"1024x1024","k_26937934_640.jpg":"640x640","k_26937934_480.jpg":"480x480","k_26937934_340.jpg":"340x340","k_26937934_220.jpg":"220x220","o_26937934_1280.jpg":"1280x854","o_26937934_1024.jpg":"1024x683","o_26937934_640.jpg":"640x427","o_26937934_480.jpg":"480x320","o_26937934_340.jpg":"340x227","o_26937934_220.jpg":"220x146","h_26937934_1280.jpg":"1280x854","h_26937934_1024.jpg":"1024x683","h_26937934_640.jpg":"640x427","h_26937934_480.jpg":"480x320","h_26937934_340.jpg":"340x227","h_26937934_220.jpg":"220x147","pp_26937934_1280.jpg":"1280x1628","pp_26937934_1024.jpg":"1024x1303","pp_26937934_640.jpg":"640x814","pp_26937934_480.jpg":"480x611","pp_26937934_340.jpg":"340x432","pp_26937934_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x2876","hd_26937935_1920.jpg":"1920x1080","k_26937935_1280.jpg":"1280x1280","k_26937935_1024.jpg":"1024x1024","k_26937935_640.jpg":"640x640","k_26937935_480.jpg":"480x480","k_26937935_340.jpg":"340x340","k_26937935_220.jpg":"220x220","o_26937935_1280.jpg":"1280x1917","o_26937935_1024.jpg":"1024x1533","o_26937935_640.jpg":"640x958","o_26937935_480.jpg":"480x719","o_26937935_340.jpg":"340x509","o_26937935_220.jpg":"220x329","h_26937935_1280.jpg":"1280x854","h_26937935_1024.jpg":"1024x683","h_26937935_640.jpg":"640x427","h_26937935_480.jpg":"480x320","h_26937935_340.jpg":"340x227","h_26937935_220.jpg":"220x147","pp_26937935_1280.jpg":"1280x1628","pp_26937935_1024.jpg":"1024x1303","pp_26937935_640.jpg":"640x814","pp_26937935_480.jpg":"480x611","pp_26937935_340.jpg":"340x432","pp_26937935_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1282","hd_26937928_1920.jpg":"1920x1080","k_26937928_1280.jpg":"1280x1280","k_26937928_1024.jpg":"1024x1024","k_26937928_640.jpg":"640x640","k_26937928_480.jpg":"480x480","k_26937928_340.jpg":"340x340","k_26937928_220.jpg":"220x220","o_26937928_1280.jpg":"1280x854","o_26937928_1024.jpg":"1024x683","o_26937928_640.jpg":"640x427","o_26937928_480.jpg":"480x320","o_26937928_340.jpg":"340x227","o_26937928_220.jpg":"220x146","h_26937928_1280.jpg":"1280x854","h_26937928_1024.jpg":"1024x683","h_26937928_640.jpg":"640x427","h_26937928_480.jpg":"480x320","h_26937928_340.jpg":"340x227","h_26937928_220.jpg":"220x147","pp_26937928_1280.jpg":"1280x1628","pp_26937928_1024.jpg":"1024x1303","pp_26937928_640.jpg":"640x814","pp_26937928_480.jpg":"480x611","pp_26937928_340.jpg":"340x432","pp_26937928_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1282","hd_26937939_1920.jpg":"1920x1080","k_26937939_1280.jpg":"1280x1280","k_26937939_1024.jpg":"1024x1024","k_26937939_640.jpg":"640x640","k_26937939_480.jpg":"480x480","k_26937939_340.jpg":"340x340","k_26937939_220.jpg":"220x220","o_26937939_1280.jpg":"1280x854","o_26937939_1024.jpg":"1024x683","o_26937939_640.jpg":"640x427","o_26937939_480.jpg":"480x320","o_26937939_340.jpg":"340x227","o_26937939_220.jpg":"220x146","h_26937939_1280.jpg":"1280x854","h_26937939_1024.jpg":"1024x683","h_26937939_640.jpg":"640x427","h_26937939_480.jpg":"480x320","h_26937939_340.jpg":"340x227","h_26937939_220.jpg":"220x147","pp_26937939_1280.jpg":"1280x1628","pp_26937939_1024.jpg":"1024x1303","pp_26937939_640.jpg":"640x814","pp_26937939_480.jpg":"480x611","pp_26937939_340.jpg":"340x432","pp_26937939_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1282","hd_26937941_1920.jpg":"1920x1080","k_26937941_1280.jpg":"1280x1280","k_26937941_1024.jpg":"1024x1024","k_26937941_640.jpg":"640x640","k_26937941_480.jpg":"480x480","k_26937941_340.jpg":"340x340","k_26937941_220.jpg":"220x220","o_26937941_1280.jpg":"1280x854","o_26937941_1024.jpg":"1024x683","o_26937941_640.jpg":"640x427","o_26937941_480.jpg":"480x320","o_26937941_340.jpg":"340x227","o_26937941_220.jpg":"220x146","h_26937941_1280.jpg":"1280x854","h_26937941_1024.jpg":"1024x683","h_26937941_640.jpg":"640x427","h_26937941_480.jpg":"480x320","h_26937941_340.jpg":"340x227","h_26937941_220.jpg":"220x147","pp_26937941_1280.jpg":"1280x1628","pp_26937941_1024.jpg":"1024x1303","pp_26937941_640.jpg":"640x814","pp_26937941_480.jpg":"480x611","pp_26937941_340.jpg":"340x432","pp_26937941_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1282","hd_26937937_1920.jpg":"1920x1080","k_26937937_1280.jpg":"1280x1280","k_26937937_1024.jpg":"1024x1024","k_26937937_640.jpg":"640x640","k_26937937_480.jpg":"480x480","k_26937937_340.jpg":"340x340","k_26937937_220.jpg":"220x220","o_26937937_1280.jpg":"1280x854","o_26937937_1024.jpg":"1024x683","o_26937937_640.jpg":"640x427","o_26937937_480.jpg":"480x320","o_26937937_340.jpg":"340x227","o_26937937_220.jpg":"220x146","h_26937937_1280.jpg":"1280x854","h_26937937_1024.jpg":"1024x683","h_26937937_640.jpg":"640x427","h_26937937_480.jpg":"480x320","h_26937937_340.jpg":"340x227","h_26937937_220.jpg":"220x147","pp_26937937_1280.jpg":"1280x1628","pp_26937937_1024.jpg":"1024x1303","pp_26937937_640.jpg":"640x814","pp_26937937_480.jpg":"480x611","pp_26937937_340.jpg":"340x432","pp_26937937_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1282","hd_26937920_1920.jpg":"1920x1080","k_26937920_1280.jpg":"1280x1280","k_26937920_1024.jpg":"1024x1024","k_26937920_640.jpg":"640x640","k_26937920_480.jpg":"480x480","k_26937920_340.jpg":"340x340","k_26937920_220.jpg":"220x220","o_26937920_1280.jpg":"1280x854","o_26937920_1024.jpg":"1024x683","o_26937920_640.jpg":"640x427","o_26937920_480.jpg":"480x320","o_26937920_340.jpg":"340x227","o_26937920_220.jpg":"220x146","h_26937920_1280.jpg":"1280x854","h_26937920_1024.jpg":"1024x683","h_26937920_640.jpg":"640x427","h_26937920_480.jpg":"480x320","h_26937920_340.jpg":"340x227","h_26937920_220.jpg":"220x147","pp_26937920_1280.jpg":"1280x1628","pp_26937920_1024.jpg":"1024x1303","pp_26937920_640.jpg":"640x814","pp_26937920_480.jpg":"480x611","pp_26937920_340.jpg":"340x432","pp_26937920_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x2876","hd_26937918_1920.jpg":"1920x1080","k_26937918_1280.jpg":"1280x1280","k_26937918_1024.jpg":"1024x1024","k_26937918_640.jpg":"640x640","k_26937918_480.jpg":"480x480","k_26937918_340.jpg":"340x340","k_26937918_220.jpg":"220x220","o_26937918_1280.jpg":"1280x1917","o_26937918_1024.jpg":"1024x1533","o_26937918_640.jpg":"640x958","o_26937918_480.jpg":"480x719","o_26937918_340.jpg":"340x509","o_26937918_220.jpg":"220x329","h_26937918_1280.jpg":"1280x854","h_26937918_1024.jpg":"1024x683","h_26937918_640.jpg":"640x427","h_26937918_480.jpg":"480x320","h_26937918_340.jpg":"340x227","h_26937918_220.jpg":"220x147","pp_26937918_1280.jpg":"1280x1628","pp_26937918_1024.jpg":"1024x1303","pp_26937918_640.jpg":"640x814","pp_26937918_480.jpg":"480x611","pp_26937918_340.jpg":"340x432","pp_26937918_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1282","hd_26937925_1920.jpg":"1920x1080","k_26937925_1280.jpg":"1280x1280","k_26937925_1024.jpg":"1024x1024","k_26937925_640.jpg":"640x640","k_26937925_480.jpg":"480x480","k_26937925_340.jpg":"340x340","k_26937925_220.jpg":"220x220","o_26937925_1280.jpg":"1280x854","o_26937925_1024.jpg":"1024x683","o_26937925_640.jpg":"640x427","o_26937925_480.jpg":"480x320","o_26937925_340.jpg":"340x227","o_26937925_220.jpg":"220x146","h_26937925_1280.jpg":"1280x854","h_26937925_1024.jpg":"1024x683","h_26937925_640.jpg":"640x427","h_26937925_480.jpg":"480x320","h_26937925_340.jpg":"340x227","h_26937925_220.jpg":"220x147","pp_26937925_1280.jpg":"1280x1628","pp_26937925_1024.jpg":"1024x1303","pp_26937925_640.jpg":"640x814","pp_26937925_480.jpg":"480x611","pp_26937925_340.jpg":"340x432","pp_26937925_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x2876","hd_26937946_1920.jpg":"1920x1080","k_26937946_1280.jpg":"1280x1280","k_26937946_1024.jpg":"1024x1024","k_26937946_640.jpg":"640x640","k_26937946_480.jpg":"480x480","k_26937946_340.jpg":"340x340","k_26937946_220.jpg":"220x220","o_26937946_1280.jpg":"1280x1917","o_26937946_1024.jpg":"1024x1533","o_26937946_640.jpg":"640x958","o_26937946_480.jpg":"480x719","o_26937946_340.jpg":"340x509","o_26937946_220.jpg":"220x329","h_26937946_1280.jpg":"1280x854","h_26937946_1024.jpg":"1024x683","h_26937946_640.jpg":"640x427","h_26937946_480.jpg":"480x320","h_26937946_340.jpg":"340x227","h_26937946_220.jpg":"220x147","pp_26937946_1280.jpg":"1280x1628","pp_26937946_1024.jpg":"1024x1303","pp_26937946_640.jpg":"640x814","pp_26937946_480.jpg":"480x611","pp_26937946_340.jpg":"340x432","pp_26937946_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1282","hd_26937944_1920.jpg":"1920x1080","k_26937944_1280.jpg":"1280x1280","k_26937944_1024.jpg":"1024x1024","k_26937944_640.jpg":"640x640","k_26937944_480.jpg":"480x480","k_26937944_340.jpg":"340x340","k_26937944_220.jpg":"220x220","o_26937944_1280.jpg":"1280x854","o_26937944_1024.jpg":"1024x683","o_26937944_640.jpg":"640x427","o_26937944_480.jpg":"480x320","o_26937944_340.jpg":"340x227","o_26937944_220.jpg":"220x146","h_26937944_1280.jpg":"1280x854","h_26937944_1024.jpg":"1024x683","h_26937944_640.jpg":"640x427","h_26937944_480.jpg":"480x320","h_26937944_340.jpg":"340x227","h_26937944_220.jpg":"220x147","pp_26937944_1280.jpg":"1280x1628","pp_26937944_1024.jpg":"1024x1303","pp_26937944_640.jpg":"640x814","pp_26937944_480.jpg":"480x611","pp_26937944_340.jpg":"340x432","pp_26937944_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x2876","hd_26937921_1920.jpg":"1920x1080","k_26937921_1280.jpg":"1280x1280","k_26937921_1024.jpg":"1024x1024","k_26937921_640.jpg":"640x640","k_26937921_480.jpg":"480x480","k_26937921_340.jpg":"340x340","k_26937921_220.jpg":"220x220","o_26937921_1280.jpg":"1280x1917","o_26937921_1024.jpg":"1024x1533","o_26937921_640.jpg":"640x958","o_26937921_480.jpg":"480x719","o_26937921_340.jpg":"340x509","o_26937921_220.jpg":"220x329","h_26937921_1280.jpg":"1280x854","h_26937921_1024.jpg":"1024x683","h_26937921_640.jpg":"640x427","h_26937921_480.jpg":"480x320","h_26937921_340.jpg":"340x227","h_26937921_220.jpg":"220x147","pp_26937921_1280.jpg":"1280x1628","pp_26937921_1024.jpg":"1024x1303","pp_26937921_640.jpg":"640x814","pp_26937921_480.jpg":"480x611","pp_26937921_340.jpg":"340x432","pp_26937921_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x2876","hd_26937943_1920.jpg":"1920x1080","k_26937943_1280.jpg":"1280x1280","k_26937943_1024.jpg":"1024x1024","k_26937943_640.jpg":"640x640","k_26937943_480.jpg":"480x480","k_26937943_340.jpg":"340x340","k_26937943_220.jpg":"220x220","o_26937943_1280.jpg":"1280x1917","o_26937943_1024.jpg":"1024x1533","o_26937943_640.jpg":"640x958","o_26937943_480.jpg":"480x719","o_26937943_340.jpg":"340x509","o_26937943_220.jpg":"220x329","h_26937943_1280.jpg":"1280x854","h_26937943_1024.jpg":"1024x683","h_26937943_640.jpg":"640x427","h_26937943_480.jpg":"480x320","h_26937943_340.jpg":"340x227","h_26937943_220.jpg":"220x147","pp_26937943_1280.jpg":"1280x1628","pp_26937943_1024.jpg":"1024x1303","pp_26937943_640.jpg":"640x814","pp_26937943_480.jpg":"480x611","pp_26937943_340.jpg":"340x432","pp_26937943_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1282","hd_26937936_1920.jpg":"1920x1080","k_26937936_1280.jpg":"1280x1280","k_26937936_1024.jpg":"1024x1024","k_26937936_640.jpg":"640x640","k_26937936_480.jpg":"480x480","k_26937936_340.jpg":"340x340","k_26937936_220.jpg":"220x220","o_26937936_1280.jpg":"1280x854","o_26937936_1024.jpg":"1024x683","o_26937936_640.jpg":"640x427","o_26937936_480.jpg":"480x320","o_26937936_340.jpg":"340x227","o_26937936_220.jpg":"220x146","h_26937936_1280.jpg":"1280x854","h_26937936_1024.jpg":"1024x683","h_26937936_640.jpg":"640x427","h_26937936_480.jpg":"480x320","h_26937936_340.jpg":"340x227","h_26937936_220.jpg":"220x147","pp_26937936_1280.jpg":"1280x1628","pp_26937936_1024.jpg":"1024x1303","pp_26937936_640.jpg":"640x814","pp_26937936_480.jpg":"480x611","pp_26937936_340.jpg":"340x432","pp_26937936_220.jpg":"220x280"}],"incptvocmimagegalleryImageUseInGallery":["1","1","1","1","1","1","1","1","1","1","1","1","1","1"]} [language] => * [multi_author] => 0 [type_id] => 100 [category] => TableOCMCategory Object ( [id] => 481 [name] => TV&Reality [alias] => tv-reality [description] => [parent] => 477 [extraFieldsGroup] => 9 [published] => 1 [image] => [access] => 1 [ordering] => 5 [params] => {"inheritFrom":"0","catMetaDesc":"","catMetaKey":"","catMetaRobots":"","catMetaAuthor":"","theme":"","num_leading_items":"2","num_leading_columns":"1","leadingImgSize":"Large","num_primary_items":"4","num_primary_columns":"2","primaryImgSize":"Medium","num_secondary_items":"4","num_secondary_columns":"1","secondaryImgSize":"Small","num_links":"4","num_links_columns":"1","linksImgSize":"XSmall","catCatalogMode":"0","catFeaturedItems":"1","catOrdering":"publishUp","catPagination":"2","catPaginationResults":"1","catTitle":"1","catTitleItemCounter":"1","catDescription":"1","catImage":"1","catFeedLink":"0","catFeedIcon":"0","subCategories":"1","subCatColumns":"2","subCatOrdering":"","subCatTitle":"1","subCatTitleItemCounter":"1","subCatDescription":"1","subCatImage":"1","itemImageXS":"","itemImageS":"","itemImageM":"","itemImageL":"","itemImageXL":"","catItemTitle":"1","catItemTitleLinked":"1","catItemFeaturedNotice":"0","catItemAuthor":"1","catItemDateCreated":"1","catItemRating":"0","catItemImage":"1","catItemIntroText":"1","catItemIntroTextWordLimit":"","catItemExtraFields":"0","catItemHits":"0","catItemCategory":"1","catItemTags":"1","catItemAttachments":"0","catItemAttachmentsCounter":"0","catItemVideo":"0","catItemVideoWidth":"","catItemVideoHeight":"","catItemAudioWidth":"","catItemAudioHeight":"","catItemVideoAutoPlay":"0","catItemImageGallery":"0","catItemImageGalleryWidth":"","catItemImageGalleryHeight":"","catItemDateModified":"0","catItemReadMore":"1","catItemCommentsAnchor":"1","catItemOCMPlugins":"1","itemDateCreated":"1","itemTitle":"1","itemFeaturedNotice":"1","itemAuthor":"1","itemFontResizer":"1","itemPrintButton":"0","itemEmailButton":"1","itemSocialButton":"1","itemVideoAnchor":"1","itemImageGalleryAnchor":"1","itemCommentsAnchor":"1","itemRating":"0","itemImage":"1","itemImgSize":"Large","itemImageMainCaption":"1","itemImageMainCredits":"1","itemIntroText":"0","itemFullText":"1","itemExtraFields":"1","itemDateModified":"1","itemHits":"0","itemCategory":"0","itemTags":"1","itemAttachments":"1","itemAttachmentsCounter":"1","itemVideo":"1","itemVideoWidth":"","itemVideoHeight":"","itemAudioWidth":"","itemAudioHeight":"","itemVideoAutoPlay":"0","itemVideoCaption":"1","itemVideoCredits":"1","itemImageGallery":"0","itemImageGalleryWidth":"","itemImageGalleryHeight":"","itemNavigation":"0","itemComments":"1","itemTwitterButton":"1","itemFacebookButton":"1","itemGooglePlusOneButton":"1","itemAuthorBlock":"0","itemAuthorImage":"0","itemAuthorDescription":"0","itemAuthorURL":"0","itemAuthorEmail":"0","itemAuthorLatest":"0","itemAuthorLatestLimit":"5","itemRelated":"1","itemRelatedLimit":"2","itemRelatedTitle":"1","itemRelatedCategory":"1","itemRelatedImageSize":"Medium","itemRelatedIntrotext":"0","itemRelatedFulltext":"0","itemRelatedAuthor":"0","itemRelatedMedia":"1","itemRelatedImageGallery":"1","itemOCMPlugins":"1"} [trash] => 0 [plugins] => {"customparams_created":"2019-11-04 19:44:34","customparams_modified":"2019-11-04 19:44:34","customparams_videobg":"","customparams_countdown_module":"","customparams_search_template":""} [language] => * [container] => 0 [container_name] => [_tbl:protected] => #__ocm_categories [_tbl_key:protected] => id [_tbl_keys:protected] => Array ( [0] => id ) [_db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object ( [name] => mysqli [serverType] => mysql [connection:protected] => mysqli Object ( [affected_rows] => 1 [client_info] => mysqlnd 5.0.12-dev - 20150407 - $Id: 7cc7cc96e675f6d72e5cf0f267f48e167c2abb23 $ [client_version] => 50012 [connect_errno] => 0 [connect_error] => [errno] => 0 [error] => [error_list] => Array ( ) [field_count] => 18 [host_info] => 127.0.0.1 via TCP/IP [info] => [insert_id] => 0 [server_info] => 5.5.30 [server_version] => 50530 [stat] => Uptime: 15494796 Threads: 2 Questions: 3202428794 Slow queries: 7210456 [sqlstate] => 00000 [protocol_version] => 10 [thread_id] => 236022260 [warning_count] => 0 ) [nameQuote:protected] => ` [nullDate:protected] => 0000-00-00 00:00:00 [_database:JDatabaseDriver:private] => sdproductiondb [count:protected] => 54 [cursor:protected] => [debug:protected] => [limit:protected] => 0 [log:protected] => Array ( ) [timings:protected] => Array ( ) [callStacks:protected] => Array ( ) [offset:protected] => 0 [options:protected] => Array ( [driver] => mysqli_exabyte [host] => 127.0.0.1 [user] => proxy_user_front06 [password] => b3hX5DrKwjx6 [database] => sdproductiondb [prefix] => sk_ [select] => 1 [port] => 6033 [socket] => ) [sql:protected] => JDatabaseQueryMysqli Object ( [offset:protected] => 0 [limit:protected] => 0 [db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object *RECURSION* [sql:protected] => [type:protected] => select [element:protected] => [select:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => SELECT [elements:protected] => Array ( [0] => category.* [1] => IF(ISNULL(container.catid),false,true) AS container [2] => container.name AS container_name [3] => SEFURL_cr.menuItemID AS sefurl_belonging_menu_item ) [glue:protected] => , ) [delete:protected] => [update:protected] => [insert:protected] => [from:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => FROM [elements:protected] => Array ( [0] => `#__ocm_categories` AS `category` ) [glue:protected] => , ) [join:protected] => Array ( [0] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => LEFT JOIN [elements:protected] => Array ( [0] => #__ocm_containers AS container ON category.id = container.catid ) [glue:protected] => , ) [1] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => LEFT JOIN [elements:protected] => Array ( [0] => #__ocm_sefurl_category_menu_relation AS SEFURL_cr ON category.id = SEFURL_cr.categoryID ) [glue:protected] => , ) ) [set:protected] => [where:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => WHERE [elements:protected] => Array ( [0] => `category`.`id` = '240' ) [glue:protected] => AND ) [group:protected] => [having:protected] => [columns:protected] => [values:protected] => [order:protected] => [autoIncrementField:protected] => [call:protected] => [exec:protected] => [union:protected] => [unionAll:protected] => [selectRowNumber:protected] => ) [tablePrefix:protected] => sk_ [utf:protected] => 1 [utf8mb4:protected] => 1 [errorNum:protected] => 0 [errorMsg:protected] => [transactionDepth:protected] => 0 [disconnectHandlers:protected] => Array ( ) [ocmConfig] => Array ( ) ) [_trackAssets:protected] => [_rules:protected] => [_locked:protected] => [_autoincrement:protected] => 1 [_observers:protected] => JObserverUpdater Object ( [aliases:protected] => Array ( ) [observers:protected] => Array ( ) [doCallObservers:protected] => 1 ) [_columnAlias:protected] => Array ( ) [_jsonEncode:protected] => Array ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [year_lookup] => 0 [link] => /scena/tv-reality ) [additional_categories] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 482 [name] => Premium [alias] => premium [parent] => 240 [published] => 1 [trash] => 0 [link] => /vinski-podrum-stari/sponzori ) [1] => stdClass Object ( [id] => 481 [name] => TV&Reality [alias] => tv-reality [parent] => 477 [published] => 1 [trash] => 0 [link] => /scena/tv-reality ) ) [link] => /scena/tv-reality/nina-kljenak-i-ilija-radic-cilj-je-da-gledatelji-dobiju-jasan-uvid-u-namjere-onih-koji-zele-zadobiti-povjerenje-gradana-1379743 [printLink] => /scena/tv-reality/nina-kljenak-i-ilija-radic-cilj-je-da-gledatelji-dobiju-jasan-uvid-u-namjere-onih-koji-zele-zadobiti-povjerenje-gradana-1379743?tmpl=component&print=1 [tags] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 638321 [name] => nina kljenak [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 2021-05-10 14:43:20 [main_article_id] => 0 [alias] => nina-kljenak [link] => /tag/nina-kljenak ) [1] => stdClass Object ( [id] => 607978 [name] => ilija radić [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 2020-05-10 21:03:27 [main_article_id] => 0 [alias] => ilija-radic [link] => /tag/ilija-radic ) [2] => stdClass Object ( [id] => 622043 [name] => N1 Televizija [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 2020-11-01 20:33:10 [main_article_id] => 0 [alias] => n1-televizija [link] => /tag/n1-televizija ) [3] => stdClass Object ( [id] => 711703 [name] => izbori 2024. [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 2023-04-05 10:03:47 [main_article_id] => 0 [alias] => izbori-2024 [link] => /tag/izbori-2024 ) [4] => stdClass Object ( [id] => 362759 [name] => Reflektor [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => reflektor [link] => /tag/reflektor ) [5] => stdClass Object ( [id] => 728340 [name] => Reflektor Slobodne Dalmacije [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 2023-08-31 15:46:29 [main_article_id] => 0 [alias] => reflektor-slobodne-dalmacije [link] => /tag/reflektor-slobodne-dalmacije ) ) [imageXSmall] => [imageSmall] => [imageMedium] => [imageLarge] => [imageXLarge] => [extraFields] => stdClass Object ( [SuperscriptTitle] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => IZBORI NA N1 [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [contains_infographic] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [Withoutads] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [Photo_gallery] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [promo] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [contains_video] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [premium_content] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [exclude_comments] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [open_link_in_new_window] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [horizontal_crop_of_the_main_photo] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [no_index] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [no_cache] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [dont_show_on_the_front_page] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [related_on_bottom] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [live_button] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [instant_articles] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [s_preporucuje] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [s_voli] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [layout_with_three_photos] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [gallery_in_the_article] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [required_views] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [fullhd_image] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [CitySelect] => stdClass Object ( [id] => 97 [name] => City Select [value] => (0) [type] => select [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 35 [alias] => CitySelect ) [paid_article] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) [SD_na_licu_mjesta] => stdClass Object ( [id] => 99 [name] => SD na licu mjesta [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 37 [alias] => SD_na_licu_mjesta ) [Important_article] => stdClass Object ( [id] => 100 [name] => Important article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 38 [alias] => Important_article ) ) [attachments] => Array ( ) [cleanTitle] => Nina Kljenak i Ilija Radić: Cilj je da gledatelji dobiju jasan uvid u namjere onih koji žele zadobiti povjerenje građana [num_of_authors] => 0 [author] => Joomla\CMS\User\User Object ( [isRoot:protected] => [id] => 3225 [name] => Vinko Paić [username] => vinko-pai [email] => vinko-pai@sd.hr [password] => $2y$10$SknZe4UBTTiUIG6JL3R9z.dOzVdZvDxtCiEFcNkz0/F30t1p8Oo7u [password_clear] => [block] => 0 [sendEmail] => 0 [registerDate] => 0000-00-00 00:00:00 [lastvisitDate] => 0000-00-00 00:00:00 [activation] => [params] => [groups] => Array ( [2] => 2 ) [guest] => 0 [lastResetTime] => 0000-00-00 00:00:00 [resetCount] => 0 [requireReset] => 0 [_params:protected] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( ) [initialized:protected] => [separator] => . ) [_authGroups:protected] => [_authLevels:protected] => [_authActions:protected] => [_errorMsg:protected] => [userHelper:protected] => Joomla\CMS\User\UserWrapper Object ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [otpKey] => [otep] => [link] => /autor/vinko-paic-3225 [profile] => stdClass Object ( [id] => 1743 [gender] => m [description] => [image] => [url] => [group] => 1 [plugins] => ) [avatar] => https://secure.gravatar.com/avatar/5dd410bdfa2fba0b946f11b0784bd5df?s=100&default=https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fcomponents%2Fcom_ocm%2Fimages%2Fplaceholder%2Fuser.png ) [numOfComments] => 0 [mainImage] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/04/10/26937934.jpg [galleryCount] => 14 [hasImage] => 1 [mainImageAuthor] => Darko Tomas/Cropix [mainImageDesc] =>

Pokušali smo, bez obzira na specifičnu političku klimu, da iz vida ne gubimo ono ključno, a to su politike i vizije koje političke opcije nude. Što su odgovori konkretniji, to je odgovornost političara veća, i nakon izbora.

[popup_gallery] => Array ( [0] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/04/10/26937934.jpg [title] =>

Pokušali smo, bez obzira na specifičnu političku klimu, da iz vida ne gubimo ono ključno, a to su politike i vizije koje političke opcije nude. Što su odgovori konkretniji, to je odgovornost političara veća, i nakon izbora.

Darko Tomas/Cropix ) [1] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/04/10/26937935.jpg [title] => Darko Tomas/Cropix ) [2] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/04/10/26937928.jpg [title] => Darko Tomas/Cropix ) [3] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/04/10/26937939.jpg [title] =>

Svaki put kad iziđem iz auta pred kućom prvo nekoliko minuta gledam Split. Imam sreću da mi obiteljska kuća ima fantastičan pogled na grad. To je stvar koju sam, dok sam živio u Klisu uzimao zdravo za gotovo.

Darko Tomaš/Cropix ) [4] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/04/10/26937941.jpg [title] =>

Najviše mi nedostaje obitelj i prijatelji, ali i cijeli niz slika koje nosim sa sobom ‘od doma‘; đir biciklom oko Marjana, šetnja južnom stranom, kava u Getu, šetnja do Matejuške.

Darko Tomas/Cropix ) [5] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/04/10/26937937.jpg [title] => Darko Tomas/Cropix ) [6] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/04/10/26937920.jpg [title] => Darko Tomas/Cropix ) [7] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/04/10/26937918.jpg [title] => Darko Tomas/Cropix ) [8] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/04/10/26937925.jpg [title] => Darko Tomas/Cropix ) [9] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/04/10/26937946.jpg [title] => Darko Tomas/Cropix ) [10] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/04/10/26937944.jpg [title] => Darko Tomas/Cropix ) [11] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/04/10/26937921.jpg [title] => Darko Tomas/Cropix ) [12] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/04/10/26937943.jpg [title] => Darko Tomas/Cropix ) [13] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/04/10/26937936.jpg [title] => Darko Tomas/Cropix ) ) [bgPosition] => [text] => {OCMSplitter}

Kroz izbornu noć gledatelje će na N1 televiziji voditi iskusni novinari Nina Kljenak, Ilija Radić i Domagoj Novokmet dok će u stožerima biti reporterke i reporteri. U studiju će se izmjenjivati gosti iz raznih područja, kao i urednici na N1 televiziji. Analizirat će se i društvene mreže, ključne informacije i političke poruke. Bit će informativno i dinamično, uz dragocjene analize koje svaki politički potez ili poruku stavljaju u određeni kontekst - poručuju s N1 televizije.

NINA

Kako teku pripreme za izbornu noć na N1 televiziji?

- Užurbano. No, samoj izbornoj noći prethode tematske predizborne debate koje naizmjence uređujemo i vodimo Ilija i ja, a koje su krenule krajem ožujka. Cilj je da gledatelji dobiju jasan uvid u stavove, politike i namjere onih koji žele zadobiti povjerenje građana i preuzeti odgovornost za budućnost Hrvatske. Teme su gospodarstvo, korupcija, vanjska politika i sigurnost, ljudska prava i društvo, zdravstvo, a gledatelje u ponedjeljak, 15. travnja u 12 sati očekuje i završna debata - presjek kampanje i odgovora na najvažnija pitanja koja brinu građane. Pokušali smo, bez obzira na specifičnu političku klimu, da iz vida ne gubimo ono ključno, a to su politike i vizije koje političke opcije nude. Što su odgovori konkretniji, to je odgovornost političara veća, i nakon izbora.

Kako vam je raditi u tandemu s Ilijom?

- lija je sjajan novinar, ali i čovjek, odnosno kolega, što je posebna vrijednost. Lako se i brzo razumijemo. Uvijek je dobitak kad s nekim možeš razmijeniti ideje, diskutirati i zajedno smisliti najbolje rješenje ili projekt.

Tko je od vas dvoje više zagriženiji za politiku?

- Oboje smo, možda se samo razlikujemo u područjima interesa - Iliju više zanima na primjer, gospodarstvo, a mene vanjska politika no i tu smo se konzultirali tijekom priprema za debate - vodili smo se onom da su dvije glave pametnije.

Koji je najbizarniji zahtjev koji vam je tijekom karijere uputio neki političar?

- Nije bilo bizarnih zahtjeva, za sada. Volim vjerovati da ne ostavljam prostor za to.

Preferirate li muške ili ženske političare?

- Preferiram one koji imaju na umu da je ideja bavljenja politikom rad za opći interes i javno dobro, a ako tako razmišljaju onda se samo po sebi nameće da će biti dostupni, jasni i konkretni. Toga je, nažalost, malo. Što se žena u politici tiče, smatram da bi veći broj žena u politici doprinio boljem sustavu i društvenoj odgovornosti koja je jako potrebna ovoj zajednici - i ako je to cilj, onda se treba ugledati na skandinavske zemlje koje su u tome uspjele. Za to je potrebna promjena i emancipacija doslovno cijelog društva - prepoznati da nema napretka bez jednakosti, a jednakost je moguća samo ako se ista i omogući, od malih nogu, kroz obrazovanje i podršku cijele zajednice.

---

image

Najviše mi nedostaje obitelj i prijatelji, ali i cijeli niz slika koje nosim sa sobom ‘od doma‘; đir biciklom oko Marjana, šetnja južnom stranom, kava u Getu, šetnja do Matejuške.

Darko Tomas/Cropix
---

Diplomirali ste engleski, španjolski i ruski jezik i magistrirali političko novinarstvo u Rimu. Kad se u vama prelomilo da se kroz novinarstvo želite baviti politikom?

- Diplomirala sam na prvom faksu već znajući da se time neću baviti, već da ću upisati drugi. Slušala sam dosta predmeta iz povijesti, sociologije i političkih znanosti, s obzirom da se u Italiji i studiranje stranih jezika odmah "usmjerava", a usmjerenje je bilo vezano za rad u diplomaciji, i prevagnuo je interes za razumijevanje povijesnih, društvenih a onda i političkih procesa te ideja da ću se time najbolje moći baviti kao - novinarka. Oduvijek sam voljela i pisati i pričati priče, tako da se to činilo kao idealna kombinacija. Moj prvi tekst bio je upravo za Slobodnu Dalmaciju, iz Rima. Reportaža iz UN-ove Organizacije za hranu i poljoprivredu, tema nestašica hrane. Bila sam jako uzbuđena, imala sam milijun pitanja i sreću da su u Rimu bili Silvije Tomašević i Inoslav Bešker, dostupni za svako pitanje i savjet. Zahvalna sam na takvim mentorima.

Što vam je dosad u karijeri predstavljalo najveći izazov?

- Improvizirati, a da se ne vidi da improvizirate u studijskim emisijama uživo koje na N1 televiziji traju četiri sata, a nekad i dulje. I kad je regularan dan, "skačete" od intervjua s nekim saborskim zastupnikom do uključenja gosta iz Tel Aviva ili Ramallaha, pa se vraćate na domaće teme, i tako satima, a kad je izvanredna situacija, a nerijetko jest - zajedno s producentom, vežeš se i polijećeš.

Majka ste dvoje djece. Je li teško balansirati između obitelji i posla?

- Evo, kad smo kod žena, pita li se to muške kolege koje se intervjuira? (smijeh). Nije lako vjerujem danas ni tatama ni mama, posebno ako nema nikakve pomoći, a takva je situacija kod nas. Često je to rollercoaster - tko ostaje doma, tko ide kasnije na posao, tko što otkazuje ovaj put. Moram reći da redakcija ima razumijevanja za činjenicu da imam dvije male djevojčice, a njima pak, kad ne radim, pokušavam dati vrijeme - u smislu da sam koncentrirana na njih, da putujemo, pričamo. One su ipak moj najvažniji projekt.

Koliko česte idete u rodni Split? Što vam najviše nedostaje?

- Ne toliko često koliko bih htjela, ali odem svako par mjeseci, nekad i češće. Najviše mi nedostaje obitelj i prijatelji, ali i cijeli niz slika koje nosim sa sobom "od doma"; đir biciklom oko Marjana, šetnja južnom stranom, kava u Getu, šetnja do Matejuške. Lokalpatriotizam uspješno prenosim na cure. Uzbuđenje kreće nakon Svetog Roka, a kad se spuštamo s Klisa prema Splitu, sreći nema kraja.

ILIJA

Ove jeseni bit će godinu dana da ste s RTL-a došli na N1. Koliko se razlikuje rad na ove dvije televizije?

- Vrijeme je baš proletjelo, što je zapravo najveći pokazatelj razlike, a to je ritam rada. Kada radite za jednu ili dvije informativne emisije u danu kao na RTL-u, ritam je sporiji, nema velike žurbe i za sve ima vremena. Ritam u kojem se radi na N1 je potpuno drugačiji. News kanal koji gotovo cijeli svoj program emitira uživo je puno dinamičniji, užurbaniji. Tihomir Ladišić mi je ukazao i povjerenje u drugim formama u kakvima na prošlom radnom mjestu nisam imao priliku raditi. Ovdje sam i urednik emisije Newsnight, a u dnevnom izvještavanju imam puno više komentatorske slobode. Razlika je i u načinu obrade tema. U programu N1 nema potrebe za pretjeranim stilskim figurama iako se ja ni ovdje ne odvajam od svog blago ironičnog stila izvještavanja.

---

image

Svaki put kad iziđem iz auta pred kućom prvo nekoliko minuta gledam Split. Imam sreću da mi obiteljska kuća ima fantastičan pogled na grad. To je stvar koju sam, dok sam živio u Klisu uzimao zdravo za gotovo.

Darko Tomaš/Cropix
---

Kako vam je surađivati s Ninom?

- Nina i ja poznajemo se već gotovo 10 godina. Tada je moja bivša televizija Jadran surađivala s N1 i pokrivala teme iz Dalmacije. Već tada smo sjajno surađivali na relaciji urednica - dopisnik, a to se nastavilo i danas.

Oboje ste Dalmatinci. Tko je temperamentniji od vas dvoje?

- Definitivno ja. Nina ima više iskustva od mene i uvijek je spremna pomoći savjetom, a karakterno je mirnija što je sjajna protuteža mojoj nekad i pretjeranoj zaigranosti, tako da mi se čini da smo baš dobra kombinacija na zajedničkim projektima.

Imate li tremu kad radite program uživo?

- Svatko tko kaže da nema tremu, laže. Prirodno je da, neovisno o "broju utakmica u nogama", prilikom svakog nastupa uživo osjećate neki oblik nervoze, ipak je to najzahtjevniji oblik novinarskog izvještavanja. Greške se ne mogu popraviti, a u digitalnoj suvremenosti na mrežama ostaju zauvijek. No, upravo to je jedna od karakteristika koja razdvaja dobre reportere i one druge - sposobnost djelovanja usprkos tremi i nervozi. Treba uvijek znati da su pogreške, ako se i dogode, sastavni dio posla. Na njima treba učiti, ali ne smijemo dozvoliti da nas koče.

Što mislite o hrvatskoj politici i političarima?

- Politička komunikacija u Hrvatskoj se posljednjih godina jako srozala. Koristi se retorika kojoj ne bi trebalo biti mjesta među ljudima koji vode ili pretendiraju na pozicije s kojih se vodi država. Populizam je izgurao programe i političke ideje. Najbolji dokaz za to su saborske rasprave u kojima se tek usputno raspravlja o konkretnim zakonima i prijedlozima, ali se zato svaka prilika koristi za prepucavanja, uvrede i performanse. Naravno, predvodnici takve komunikacije nisu u Saboru. Jedan je preko puta, u Banskim dvorima, a drugi na Pantovčaku. I nije toliki problem estradizacija političke komunikacije. Puno je veći problem što se to koristi u nedostatku ideja ili znanja o konkretnim problemima ili samo kao dimna zavjesa za skrivanje bitnijih tema.

Kad vas političari najviše mogu izbaciti iz takta?

- Relativiziranjem tema koje im ne odgovaraju i ignoriranjem očitog. U prijevodu - kada vas uvjeravaju da treba vjerovati njima, a ne svojim očima.

---

image
Darko Tomas/Cropix
---

Koji je najbizarniji zahtjev koji vam je tijekom karijere uputio neki političar?

- Jednom je jedan političar molio da ne objavim jednu ekskluzivu koju sam imao o njemu, a koja je njemu zapravo išla u prilog i prikazivala ga u boljem svjetlu nego što je u tom trenutku bila percepcija javnosti. Taj zahtjev me prilično iznenadio. Naravno, priču sam objavio.

Jeste li ikad osjetili zasićenje što se bavite novinarstvom?

- Srećom još uvijek ne. Uvijek pronalazim nove izazove koji me motiviraju.

Što biste bili da niste novinar?

- Volim maštati da bih bio ofenzivni veznjak koji je nakon karijere u Real Madridu došao bajkovito zaključiti karijeru u Hajduk. (smijeh)

Što prvo napravite kad dođete u rodni Klis?

- Možda će zvučati patetično, ali baš svaki put kad izađem iz auta pred kućom prvo nekoliko minuta gledam Split. Imam sreću da mi obiteljska kuća ima fantastičan pogled na grad. To je stvar koju sam, dok sam živio u Klisu uzimao zdravo za gotovo, ali sad zaista razumijem zašto se svi naši obiteljski gosti iznova oduševljavaju tim prizorom.

[event] => stdClass Object ( [BeforeDisplay] => [AfterDisplay] => [AfterDisplayTitle] => [BeforeDisplayContent] => [AfterDisplayContent] => [OCMBeforeDisplay] => [OCMAfterDisplay] => [OCMAfterDisplayTitle] => [OCMBeforeDisplayContent] => [OCMAfterDisplayContent] =>
Darko Tomas/Cropix Darko Tomas/Cropix Darko Tomas/Cropix Darko Tomaš/Cropix Darko Tomas/Cropix Darko Tomas/Cropix Darko Tomas/Cropix Darko Tomas/Cropix Darko Tomas/Cropix Darko Tomas/Cropix Darko Tomas/Cropix Darko Tomas/Cropix Darko Tomas/Cropix Darko Tomas/Cropix
Darko Tomas/Cropix

Pokušali smo, bez obzira na specifičnu političku klimu, da iz vida ne gubimo ono ključno, a to su politike i vizije koje političke opcije nude. Što su odgovori konkretniji, to je odgovornost političara veća, i nakon izbora.

Darko Tomaš/Cropix

Svaki put kad iziđem iz auta pred kućom prvo nekoliko minuta gledam Split. Imam sreću da mi obiteljska kuća ima fantastičan pogled na grad. To je stvar koju sam, dok sam živio u Klisu uzimao zdravo za gotovo.

Darko Tomas/Cropix

Najviše mi nedostaje obitelj i prijatelji, ali i cijeli niz slika koje nosim sa sobom ‘od doma‘; đir biciklom oko Marjana, šetnja južnom stranom, kava u Getu, šetnja do Matejuške.

[OCMUserDisplay] => [OCMCommentsCounter] => [OCMCommentsBlock] => ) [jcfields] => Array ( ) [image] => [imageWidth] => 600 [comments] => Array ( ) [absoluteURL] => https://slobodnadalmacija.hr/scena/tv-reality/nina-kljenak-i-ilija-radic-cilj-je-da-gledatelji-dobiju-jasan-uvid-u-namjere-onih-koji-zele-zadobiti-povjerenje-gradana-1379743 [emailLink] => /component/mailto/?tmpl=component&template=site&link=99ac976f91486791d654deb0b59416f22463074c [twitterURL] => http://twitter.com/intent/tweet?text=Nina+Kljenak+i+Ilija+Radi%C4%87%3A+Cilj+je+da+gledatelji+dobiju+jasan+uvid+u+namjere+onih+koji+%C5%BEele+zadobiti+povjerenje+gra%C4%91ana&url=https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fscena%2Ftv-reality%2Fnina-kljenak-i-ilija-radic-cilj-je-da-gledatelji-dobiju-jasan-uvid-u-namjere-onih-koji-zele-zadobiti-povjerenje-gradana-1379743 [socialLink] => https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fscena%2Ftv-reality%2Fnina-kljenak-i-ilija-radic-cilj-je-da-gledatelji-dobiju-jasan-uvid-u-namjere-onih-koji-zele-zadobiti-povjerenje-gradana-1379743 )
Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => IZBORI NA N1 [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [3] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [4] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [5] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [6] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [8] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [9] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [10] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [11] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [12] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [13] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [14] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [15] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [16] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [17] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [26] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [27] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [28] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [29] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [30] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [31] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [32] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [33] => stdClass Object ( [id] => 97 [name] => City Select [value] => (0) [type] => select [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 35 [alias] => CitySelect ) [34] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) [35] => stdClass Object ( [id] => 99 [name] => SD na licu mjesta [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 37 [alias] => SD_na_licu_mjesta ) [36] => stdClass Object ( [id] => 100 [name] => Important article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 38 [alias] => Important_article ) )
StoryEditorOCM
TV&RealityIZBORI NA N1

Nina Kljenak i Ilija Radić: Cilj je da gledatelji dobiju jasan uvid u namjere onih koji žele zadobiti povjerenje građana

Piše Vinko Paić
10. travnja 2024. - 21:20
Pokušali smo, bez obzira na specifičnu političku klimu, da iz vida ne gubimo ono ključno, a to su politike i vizije koje političke opcije nude. Što su odgovori konkretniji, to je odgovornost političara veća, i nakon izbora.Darko Tomas/Cropix

Kroz izbornu noć gledatelje će na N1 televiziji voditi iskusni novinari Nina Kljenak, Ilija Radić i Domagoj Novokmet dok će u stožerima biti reporterke i reporteri. U studiju će se izmjenjivati gosti iz raznih područja, kao i urednici na N1 televiziji. Analizirat će se i društvene mreže, ključne informacije i političke poruke. Bit će informativno i dinamično, uz dragocjene analize koje svaki politički potez ili poruku stavljaju u određeni kontekst - poručuju s N1 televizije.

NINA

Kako teku pripreme za izbornu noć na N1 televiziji?

- Užurbano. No, samoj izbornoj noći prethode tematske predizborne debate koje naizmjence uređujemo i vodimo Ilija i ja, a koje su krenule krajem ožujka. Cilj je da gledatelji dobiju jasan uvid u stavove, politike i namjere onih koji žele zadobit...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
18. svibanj 2024 19:17