StoryEditorOCM
ShowbizHEAVY METAL LEGENDA

‘Ukrali smo vam Slavena Bilića‘: Prijatelj proslavljenog Vatrenog, pjevač Iron Maidena Bruce Dickinson vraća se u Zagreb

Piše Ivana Prgomet
6. studenog 2023. - 18:30

Bruce Dickinson najpoznatiji je kao frontmen britanskog heavy metal benda Iron Maiden, s kojim nastupa više od četiri desetljeća, no objavio je i šest solo albuma. U zagrebačkoj Hali nastupit će 13. srpnja u sklopu svjetske turneje “The Mandrake Project” na kojoj promovira svoj nadolazeći sedmi solo album koji izlazi početkom 2024.

Inače, Slaven Bilić velik je obožavatelj Iron Maidena, pa će biti zanimljivo vidjeti hoće li proslavljeni Vatreni i bivši hrvatski nogometni izbornik pohoditi i ovaj koncert.

image

Maideni u Splitu 2016.

Duje Klarić/Cropix

"Ukrali smo vam Slavena Bilića, oprostite", rekao je Bruce Dickinson 2008. na koncertu Maidena na Poljudu. Nakon koncerta Bilić je bend vodio na večeru, a basist Maidena Steve Harris je 2016., kad su opet došli u Split, rekao da bi volio da Bilić zasvira s njima. Bivši hrvatski nogometni izbornik i Vatreni je na koncert Maidena u Splitu vodio sina Lea.

- Napokon u mom drugom domu, na Poljudu, svira moj najdraži bend – rekao je tad oduševljeni Bilić.

image

Slaven Bilić velik je fan benda

AFP

Skakao je u ritmu heavy metala cijeli koncert i slikao se s ostalim fanovima. Prije koncerta družio se s bendom.

Basist benda Steve Harris veliki je obožavatelj West Ham Uniteda, koji je trenirao Bilić i u kojemu je igrao, i tu je započelo njihovo međusobno obožavanje, koja i danas traje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 05:56