StoryEditorOCM
Showbizrock‘n‘roll

Što mislite, s kojom svjetskom zvijezdom bi Alka Vuica htjela surađivati? ‘Nemoj se smijati, to nije nemoguće...‘

Piše SCENA SD
24. siječnja 2024. - 09:52

Alka Vuica se nakon dosta vremena vratila prvoj ljubavi – rock ‘n‘ rollu. U suradnji sa Zoranom Šerbedžijom Zokom nastao je rock album, koji najavljuje singl Vodi me odavde. Kako se zakuhala ova glazbena priča te koju je svjetsku zvijezdu svojim vokalom oduševila Alka Vuica, doznala je Ana Vela za In magazin, prenosi Showbuzz.

‘‘Rock and roll je uvijek bio u mojoj duši, u mojoj kući, svuda oko mene je bio samo rock and roll, ja nažalost nisam nikada pjevala r‘n‘r bez obzira što sam za mnoge rokere pisala, ali nisam nikada rock pjevala, što ja znam, bila sam samohrana mama i išla sam u nekom komercijalnom smjeru‘‘, priča Alka. 

Album je nastao u suradnji sa Zoranom Šerbedžijom ZoKkom. Legendarni glazbenik svirao je u brojnim uspješnim bendovima poput Valentina, Crvene jabuke i Bombaj štampe.

‘‘Kad sam čuo Alkin glas, skontao sam da bi te neke moje stare pjesme na engleskom bile baš za nju jer zvuči kao ženski Nick Cave ili malo kao Sisters of Mercy, te dubine koje malo tko ima inače, a pogotovo ovdje na Balkanu, mislim da smo upravo napravili dobar spoj, vjerojatno ćete biti iznenađeni da ne kažem i ponosni na nas‘‘, govori Zoran Šerbedžija. 

Priča o albumu kuha se već pet godina, no sve je zaustavila, pogađate - korona.

‘‘To je nekakva suradnja koja zapravo ne isključuje moju pop karijeru, ali mi je svakako alternativa, znači moj alterego‘‘, kaže Alka Vuica. 

‘‘Trebali smo napraviti s Massimom jednu numeru, ali Massimo nad je nažalost napustio‘‘, otkrili su. 

A evo i s kojom još zvijezdom priželjkuju suradnju.

‘‘Naravno, s Nickom Caveom, ali nemoj se smijati, to nije nemoguće. Nicka Cavea sam ja upoznala kad je bio u Zagrebu kod mog dragog prijatelja Jana Novaka iz Laibacha, oni su živjeli čak zajedno u Londonu, kad su snimali za Mute, i znam da se Nicku Caveu sviđao moj glas mada mu se nisu sviđale moje pop kompozicije. Nosio je Jan moje pjesme u Mute, oni su rekli da imam genijalan glas, ali te pjesme ne, e sad kad čuju album, vrijeme za nas, mislim da ćemo konačno napravit svjetsku karijeru‘‘, ispričala je Alka.

I dok je ZoKk utjecao na Alku da se upusti u rock vode, ona je njega, iz Njemačke, gdje godinama živi, vratila na regionalnu scenu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
01. svibanj 2024 20:58