StoryEditorOCM
Showbizživi miran život

Neprepoznatljiva je! Bivša zvijezda 90-ih ne liči na sebe i ne planira povratak u Hollywood, od glume je davno odustala

Piše JL
20. siječnja 2024. - 11:23

Bivša glumica Bridget Fonda bila je velika zvijezda osamdesetih i devedesetih stekavši svjetsku slavu u filmovima itekako omiljenim među obožavateljima.

Danas 59-godišnja filmska ikona počela je glumiti u dobi od samo pet godina u filmu "Goli u sedlu" iz 1969. i ostavila dubok trag u glumačkom svijetu nakon što je dobila ključne uloge u nizu popularnih filmova kao što su "Skandal", trećem dijelu legendarnog "Kuma", "Oglas donosi smrt" i "Put bez povratka". No posljednjih 15-ak godina, piše Mirror, potpuno se povukla iz javnosti.

Glumačka obitelj

Bridget potječe iz obitelji poznatih glumaca. Zvijezda je kći Petera Fonde, koji je tijekom svoje uspješne karijere osvojio brojne nagrade. Njezin djed je Henry Fonda, a uz to je i nećakinja jedne i jedine Jane Fonde. Za skladatelja i tekstopisca Dannyja Elfmana udala se 2003. i njih dvoje imaju sina Olivera. Tijekom devedesetih, Bridget se svake godine pojavljivala u nekoliko filmova prije no što je odlučila maknuti se iz središta pozornosti.

S obzirom na to da je rođena u obitelji glumaca, ne čudi što se počela baviti kazalištem kad je dobila ulogu u školskoj produkciji Harveyja. Studirala je metodičku glumu u okviru programa Tisch School of the Arts na Sveučilištu New York, gdje je i diplomirala 1986.

Na filmskom platnu debitirala je s pet godina u tatinom filmu "Goli u sedlu". Godine 1988. dobila je prvu pravu filmsku ulogu u "Skandalu", nakon čega se pojavila ​​u filmovima "Ljubav na crno" i "Shag". Slavu joj je donijela uloga novinarke u trećem dijelu "Kuma", a nekoliko godina kasnije dobila je glavnu ulogu u "Oglas donosi smrt". Iste godine glumila je u filmu "Samci" Camerona Crowea.

Slavna glumica također je bila poznata po ulozi u "Putu bez povratka", remakeu francuskog filma "Nikita". Kad je bila na istom letu s Quentinom Tarantinom 1997., redatelj joj je ponudio ulogu Melanie u "Jackie Brown".

Kao poznatom imenu, ubrzo joj je ponuđena istoimena uloga u seriji "Ally McBeal", ali odbila ju je kako bi se mogla usredotočiti na filmove. Njezina posljednja filmska uloga bila je u "The Whole Shebang" iz 2001., a godinu kasnije odigrala je i svoju zadnju ulogu u TV filmu "Snježna kraljica" i od tad se više nije pojavljivala na ekranu, prenosi Jutarnji.

Potpuno povlačenje iz javnosti

Zadnji put fotografirana je u Hollywoodu 2009. na premijeri filma "Nemilosrdni gadovi" Quentina Tarantina.

Svojevremeno je objavljeno da se Fonda odlučila maknuti iz središta pozornosti kako bi se mogla posvetiti odgoju sina. Glumica s obitelji, naime, živi na ranču u Santa Barbari. Navodno je još jedan od razloga zbog kojih je napustila posao i prometna nesreća iz 2003. u kojoj je ozlijedila leđa.

Prošle godine novinari Daily Maila pitali su je o njezinoj karijeri zatekavši je u zračnoj luci u Los Angelesu u prilično opuštenom izdanju, u prugastoj majici i crnim hlačama.

Na pitanje želi li se vratiti u Hollywood, odgovorila je: "Ne" i dodala: "Ne bih rekla. Previše je lijepo biti civil". Bridget su dodatno upitali postoji li redatelj zbog kojeg bi se potencijalno mogla predomisliti, a bivša glumica ponovno je odgovorila: "Ne".

Bridget se usredotočila na svoju obitelj i civilni život. Jane Fonda je 2009. na svojoj web stranici podijelila snimke božićne zabave koju su organizirali Bridget i njezin suprug Danny.

Miran život

"Bridget i Danny organiziraju godišnji božićni party, svaki put tematski", napisala je Jane.

"Ove godine tema je bila Kuba i bio je fantastičan veliki kubanski bend. Mnogi ljudi nosili su kostime. Mi smo napravili minimalan posao na maskiranju, ali smo se svejedno zabavili. Vanessa i moji unuci upravo su iz Atlante na vrijeme stigli na zabavu, a poželjeli su vidjeti i svog bratića Olivera".

Danny, koji je skladao glazbu za mnoge filmove Tima Burtona, još uvijek redovito objavljuje novosti o svojoj karijeri i životu na Instagramu. Danny i Bridget trenutno žive u susjednim nekretninama u četvrti Encino u Los Angelesu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 19:39