StoryEditor
ViralNerazdvojni su

Koliko ‘slatkoće‘ na jednoj fotografiji! Najpoznatiji i vjerojatno najmanji poni na svijetu dobio je pojačanje, neobičnog mlađeg brata kojeg je i htio

Piše J. V.
27. siječnja 2020. - 15:07

Teddy je šetlandski poni i vjerojatno najslavniji primjerak svoje vrste na svijetu.

Osvajač je svih mogućih izložbenih i natjecateljskih nagrada, "vlasnik" Instagram profila koji prate stotine tisuća ljudi i predmet pisanja ne samo škotskih medija, već i svjetskih.

Kako mu i ime vrste govori, dolazi s otočja Shetland sjeveroistočno od Škotske, a "njegovi" naseljavaju ove otoke tisućama godina. Šetlandski poniji imaju kratke noge, dugu grivu i rep i jako gustu dlaku, ukratko, izgledaju jednostavno preslatko.

No njihove su fizičke osobine zapravo posljedica prilagodbe surovim vremenskim uvjetima. Dlaka ih poput kaputa štiti od vjetra i kiše, uz to su zbog fizičke jakosti mali šetlandi služili često i za rad u rudniku. Danas pak za terapijsko jahanje, budući da su, pravilno dresirani, ovi poniji umiljati i dragi, a zbog svoje visine idealni za druženje s djecom.

Teddyja tamo ne bismo mogli zamisliti, budući da već godinama pratimo njegov umiljati profil na društvenim mrežama, a viđamo ga i u reklamama, no u zadnje vrijeme "najslađi poni na svijetu" postao je predmetom pisanja medija zbog jedne druge stvari.

Neobičnog prijateljstva s jednim - psićem.

Influencer Teddy, naime, upoznao je Rustyja i od tog trenutka dvojac je nerazdvojan. Rusty je koker španijel i obožava svog "velikog brata", rado na njemu jaše i sjedi, odmaraju zajedno, zagrljeni, a i igraju se.

"Teddy je dobio mlađeg brata za kojeg nikad nije znao da je htio!", piše uz prvu njihovu zajedničku fotografiju.

Avanture najslađih malih prijatelja na svijetu možete pratiti na Teddyjevom Instagram profilu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
02. kolovoz 2021 08:04