StoryEditor
Showbiztužna vijest

U dobi od 102. godine preminuo legendarni Earl Cameron, prvi britanski glumac afričkih korijena

Piše M.Dr.
4. srpnja 2020. - 19:32
Anthony Devlin/Pa Images/Profimedia

Poznati glumac Earl Cameron, prvi britanski glumac afričkih korijena preminuo je u 102. godini života. Njegov obiteljski prijatelj potvrdio je kako je glumac umro u petak-u snu. Posljednjih mjeseci povukao se iz javnosti prvenstveno zbog koronavirusa, a imao je i zdravstvenih problema.

Rođen je daleke 1917. u Pebroke Parishu, na Bermudskim otocima a  počeo je glumiti kad mu je bilo 24 godine. Bio je prvi crni glumac koji je dobio ulogu u nekom britanskom filmu - kriminalističkom filmu 'Pool of London'.

Glumio je u preko stotinu filmova, serija i kazališnih predstava a među njima svakako valja istaknuti i ulogu karipskog rivala Jamesa Bonda u filmu 'Operacija grom'.

Njegova posljednja veća uloga bila je u ostvarenju Christophera Nolana 'Inception' iz 2010. godine u kojem je igrao zajedno sa Leonardom DiCapriom. Glumio je i u filmovima 'Docor who' te 'Thunderball'...

Prije nego li se počeo baviti glumom, radio je sve i svašta. U glumu, često je isticao u svojim intervjuima, ušao je sasvim slučajno.

Živio je u engleskom Kenilworthu, Warwickshire sa drugom po redu suprugom Barbarom. Imao je šestoro djece.

 

Izdvojeno

14. kolovoz 2020 06:04