StoryEditorOCM
Društvena mreža... I POBJEGLA

Podstanarka iz pakla; Iznajmili su joj stan za 250 eura, porazbijala im je i ukrala namještaj, a ovo ih je šokiralo

Piše MOZAIK SD
26. ožujka 2024. - 08:00

Mnogi su se i sami uvjerili da iznajmljivanje stanova često može izazvati veliki stres. Jednostavno nikad niste potpuno sigurni u drugu stranu kada iznajmljujete svoj stan, jer su u većini slučajeva potpuni stranci. Dok neki nikad nisu imali neugodnih iskustava, ima i onih koji su najgore aspekte iznajmljivanja stanova iskusili do te mjere da su prošli kroz "pravi pakao".

Ovako je jedna korisnica društvene mreže "X", koja se tamo predstavlja kao Milica, opisala užasno iskustvo koje je njena majka doživjela prilikom iznajmljivanja stana.

Naime, ona je svojom objavom pokrenula pravu buru na ovoj platformi, opisujući u kakvom je stanju zatekla stan u kojem su ranije živjele neimenovane djevojke, piše Kurir

 "Poskinuli su sve sijalice, odnijeli radijator"

Djevojka je na samom početku istaknula kako joj nije jasno da netko može biti toliko neodgovoran.

– Stvarno mi nije jasno da ima toliko neodgovornih ljudi, pa još ne vjerujem da je mama ovaj stan od 50 kvadrata na bulevaru izdala za 250 eura namješten, da su cure skinule sve sijalice. zadnji dan odnijela radijator, razbila pećnicu, sudoper, oba sudopera – započinje seriju objava ova djevojka, pa nastavlja:

- [ne vjerujem] da nije bilo svjetla u hodniku i kupaonici, da je uredno slikala dijelove stana gdje se čini da je sve u redu; Moja obitelj nikako nije mogla doći, jer joj nije odgovaralo, ključeve od stana je predala “preko prijateljice”, samo je njen bio glupi internet – kaže Milica.

- I sva sreća da je na njeno ime, jer ima najjeftiniji mogući paket, gde je internet valjda oko 800 dinara, nisam sigurna, ali ni tamo se nije odjavila, pa računi stižu svaka dva meseca, trenutno je dužna preko 30.000 dinara.pa koliko treba platiti da se to naplati - šokirana je Milica, prenosi Kurir

- Prije 4 mjeseca uspijevam dobiti njen broj, šaljem joj ga, zapravo cura je uredno promijenila broj. Nije mi jasno da se netko generalno tako neodgovorno ponaša.

– Sada na internetu pronalazim da se ovakvi stanovi mogu naći za minimalno 600 eura, već tada sam se čudila da joj je 250 eura bilo puno, kad je moja prijateljica stan od 27 kvadrata u Zagrebu platila 310 eura. Mirijevo. Ali kad sam vidjela taj račun od 800 dinara, ništa me više ne čudi. Plus putovanje svaki mjesec.

– Danas mi se javila devojka da više ne živi u Srbiji, a ima slike iz travnja prošle godine da je sve vrijeme bila na Cipru kada je navodno „živjela“ ovdje u stanu i radila u Beogradu pored sveučilišta. Koliko ljudi lažu nije realno - istaknula je.

Ubrzo su počeli pljuštati komentari, a jedna je korisnica nadovezujući se opisala svoje iskustvo s iznajmljivanjem stanova.

image

Beograd na vodi
Aleksandar Matić

– Na Vračaru iznajmljujemo jednosoban stan za 200 eura, moji neće više da povećavaju. Kažu tko zna kakav bi nam mogao doći, ovaj sve uredno plaća i slika račune, baš je uredan. A takav podstanar bolje stoji za te novce nego budala koja će ukrasti nove stvari i ostaviti dugove - istaknula je jedna korisnica, na što je autorica objave odgovorila:

- Slažem se. Ni meni nije bio cilj dizati cijenu... Mislim, godinama su bile dvije cure koje su bile ok i cijena minimalna, ali su se udale i preporučile te cure kao, ali ako može ista cijena, moji prijatelji su se odmah složili - izjavila je Milica, na šta je dobila odgovor:

– Vjerovali su prijašnjim stanarima, nisu oni krivi što su dobri i pošteni. Ovog podstanara smo pronašli preko oglasa,tj. javio se i svidio nam se tip, uredan, vrijedan, odgovoran. Dobro smo prošli, zato su moji i ne damo ih za više, neka ima više jer je zaslužio - dodao je drugi korisnik.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. travanj 2024 02:02