StoryEditorOCM
Auto motodostupan svima

Dacia je s novom Extreme edicijom opravdala očekivanja kupaca: Spring ruši rekorde i slavi svoje drugo proljeće

22. kolovoza 2023. - 11:00

Dacia Spring predstavljen je u proljeće 2021. te je do danas privukao više od 108.000 kupaca.

Uspjeh tog automobila nezaustavljivo se gradi već mjesecima, a njegov prodajni rezultat još je impresivniji uzmemo li u obzir da glavninu kupaca čine privatni kupci (tri od četiri kupca Dacije Spring). Godine 2022. Spring je prodan u 48.900 primjeraka (75 posto više u usporedbi s 2021.) te je postao treći najprodavaniji električni automobil na tržištu privatnih kupaca u Europi.

Neometan pristup gradskim središtima posebno je važan trgovcima i dostavljačima koji u tu svrhu traže čišća rješenja mobilnosti. Bez obzira na to je li riječ o posljednjoj fazi dostave s nultom stopom emisija ili prijevozu robe kao takvom, Spring se nameće kao jednostavno i pristupačno rješenje.

Predstavljen na Salonu automobila u Bruxellesu početkom ove godine, Spring ELECTRIC 65 s razinom opreme Extreme upotpunjuje ponudu modela još snažnijim motorom. Osim toga, sada nudimo i gospodarsku izvedbu kako bi i poslovni kupci uživali u jednostavnom i praktičnom iskustvu sto posto električne vožnje – kaže Xavier Martinet, viši potpredsjednik Dacije za marketing, prodaju i operacije.

Neopterećeni Spring s motorom ELECTRIC 45 teži 970 kilograma, dok inačica s motorom ELECTRIC 65 teži 975 kilograma. Zahvaljujući tim vrijednostima, Spring je jedini model na popisu Top 20 električnih automobila Europe koji teži manje od jedne tone.

Njegova laka baterija (188 kilograma) omogućila je proizvodnju kompaktnog vozila uz manju potrošnju resursa. Slijedom toga, motor Dacije Spring troši manje energije u usporedbi s električnim vozilima veće mase. Riječ je o hrabrom i za strukturu vozila bitnom odabiru koji znatno pridonosi pozitivnom ekološkom ciklusu marke.

Zajedno s inačicom Spring Extreme, Dacia predstavlja i novi motor ELECTRIC 65 (65 KS/48 kW). Taj novi motor, dostupan samo za inačicu Spring Extreme, kombiniran je s jedinstvenim novim mjenjačem koji povećava okretni moment koji se prenosi kotačima. Osim toga, novi električni motor postiže sjajno ubrzanje i učinkovito prikuplja energiju na dugim stazama.

Osnažen novim motorom ELECTRIC 65, inačica Spring Extreme ostvaruje doseg od 220 kilometara u mješovitoj vožnji (prema WLTP-u) i 305 kilometara u gradskoj vožnji (prema WLTP-u).

Spring daje neporecivu prednost električnoj mobilnosti, budući da ga je čak 93 posto kupaca odabralo za svoj prvi električni automobil.

Green NCAP procjenjuje energetsku učinkovitost vozila, te analizira utjecaj samog vozila i načina na koji se upotrebljava na kvalitetu zraka i globalno zagrijavanje. Energetski učinkovito vozilo s malim utjecajem na okoliš: Spring je briljirao u svim kategorijama! Osvojenih pet zvjezdica na testiranjima Green NCAP-a mnogo je više od simboličnog priznanja. Time je odana počast marki koja svim kupcima želi ponuditi cjenovno pristupačna, kvalitetna i ekološki prihvatljiva vozila.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
02. svibanj 2024 17:07