StoryEditorOCM
OtociŠOKIRANI MJEŠTANI

Horor usred Dalmacije, more na poznatu plažu izbacilo tijelo nepoznatog muškarca: ‘Potresen sam, samo je doplutalo‘

Piše Dora Lozica
28. ožujka 2024. - 21:21

U uvali Orlanduša na otoku Korčuli u četvrtak, u poslijepodnevnim satima,  pronađeno je tijelo nepoznatog muškarca.

Beživotno tijelo pronašao je Postranjanin Dinko Šegedin koji ima vikendicu u toj uvali na južnoj strani otoka. Poslijepodne je proveo obavljajući radove u kući, a onda je opazio neobičan prizor u moru.

Dalekozorom je zaključio da se radi o ljudskom lešu.

- Najprije sam mislio da je bova, ima dosta juga, valovi u vali su baš veliki. No, pogled kroz kanoćal probudio mi je sumnju da se radi o čovjeku. Nazvao sam prijatelja, a on je obavijestio policiju koja je došla prilično brzo - ispričao nam je potreseni Dinko.

Policija je unatoč vrlo lošem vremenu i valovima, uz pomoć Šegedina i lokalnog stanovništva, porinula barku te su tijelo izvukli na obalu. Postranjani otkrivaju da je tijelo u visokom stadiju raspadnutosti i vrlo neugodnog mirisa.

Nije u ronilačkom odijelu, već u svakodnevnoj odjeći. Pretpostavljaju da je doplutao iz Albanije ili neke druge države u blizini.

Događaj su potvrdili iz Policijske uprave dubrovačko-neretvanske.

- Danas poslijepodne je, uz pomoć građana, na kopno iz mora u uvali Orlanduša izvučeno tijelo osobe na kojem su nastupile truležne promjene.

U tijeku je očevid na mjestu događaja nakon čega će se tijelo preminule osobe prevesti na Odjel patologije Opće bolnice Dubrovnik u cilju utvrđivanja identiteta i uzroka smrti. Naša Policijska uprava nema prijavljenih nestanaka osoba koje se mogu povezati s ovim pronalaskom - navode iz policije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 07:29